Jemaah Tabligh di Surau

View previous topic View next topic Go down

Jemaah Tabligh di Surau

Post by Hamzah on Wed Jan 02, 2008 8:11 am

Alhamdulillah...malam tadi surau kita telah dikunjungi oleh jemaah tabligh dari SS4 Shah Alam yang akan datang ke surau kita selama 8 minggu pada setiap hari selasa. Ana kenal kebanyakan dari mereka masa kat surau pangsapuri Ara Bidara dulu. Kalau di situ dulu mereka akan pergi dari rumah ke rumah bermula 6.30pm then solat maghrib di surau kita dan lepas tu majlis ta'lim di surau antara maghrib dan isya'. Kat sini tak taulah pulak.

Bagi Ana, bagus jugak mereka datang....any comments??

Hamzah

Number of posts : 94
Registration date : 2008-01-01

Back to top Go down

Re: Jemaah Tabligh di Surau

Post by arip on Wed Jan 02, 2008 11:22 am

OK.. mana2 individu atau group yg datang untuk mengimarahkan surau adalah amat dialu-alukan.. depa pun boleh cover kerja yg kita tak abis buat i.e ajak org ke surau and maybe ajak org yg lepak kat playground masa masuk waktu magrib...

arip

Number of posts : 230
Registration date : 2007-12-16

Back to top Go down

Re: Jemaah Tabligh di Surau

Post by Hamzah on Wed Jan 02, 2008 3:20 pm

Betul tu..betul tu..dan kalau boleh bila mereka buat majlis ta'lim nanti...kita sama2 duduk ..dan dengar..dengan hati yg ikhlas...supaya kita sendiri boleh buat penilaian tentang mereka...diorang ni...sembahyang malam dan zikir tu dah jadi pakaian harian mereka...Ana memang lama teringin gak..nak cuba2 klua 3 hari ke...insyallah!!

Hamzah

Number of posts : 94
Registration date : 2008-01-01

Back to top Go down

Re: Jemaah Tabligh di Surau

Post by Admin on Thu Jan 03, 2008 11:27 pm

Tuan Hamzah,

Jepun bagi ke kuar 3 hari tu......

Admin
Site Admin
Site Admin

Number of posts : 248
Registration date : 2007-11-27

http://www.etiqa.com.my

Back to top Go down

Re: Jemaah Tabligh di Surau

Post by fantachi on Fri Jan 04, 2008 12:30 am

salam,

saya cukup respect jemaah tabligh... sbb arwah bapa mertua saya tuu dulu pernah sampai ke Indon, Bangladesh, Pakistan..
sayangnya tak sempat lama berkenalan... masa arwah tu pergi... cukup mudah dan tenang urusannya...

semoga kita dapat banyak belajar dari mereka.. InsyaAllah.

wassalam
Irfan

fantachi

Number of posts : 17
Registration date : 2007-12-12

Back to top Go down

Re: Jemaah Tabligh di Surau

Post by bunga on Fri Jan 04, 2008 9:33 am

tak sume org suke org tabligh.... ya lah perkara ke arah kebaikan kenkdg mmg sukar org nak terima pulak tu org tabligh ni jenis dg umah ajak kite ke surau.... bukan sume org mampu wat camtuh...

abah sy pun pernah menyertai tabligh ni, merata gak dia gi tp dlm malaysia je la sbb usia dah meningkat... tp sejak abah kena gout, dia dah x join dah... x larat katenye....

sy pun respect org tabligh ni, berani mengajak org membuat kebaikan.... Very Happy

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: Jemaah Tabligh di Surau

Post by Sponsored content Today at 6:34 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum