Kitchen Kabinet

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Kitchen Kabinet

Post by shahrz on Thu Jan 03, 2008 4:46 pm

Assalamualaikum....

Salam sejahtera untuk semua.. oleh kerana rumah yang kita duduki ni ruma baru pasti banyak barang baru yang kena beli..dan salah satunya kitchen kabinet... kalau ada saper saper berminat nak buat kitchen kabinet dengan harga berpatutan... boleh la hubungi saya sbb saya ada kawan yg mempunya kepakaran dan kilang sendiri untuk buat kitchen kabinet.. harga runding sendiri dengan dia... Very Happy saya hanya tolong dia dan anda...

shahrz

Number of posts : 19
Registration date : 2008-01-03

Back to top Go down

Re: Kitchen Kabinet

Post by bunga on Thu Jan 03, 2008 5:07 pm

owhhhh saya baru jek amik quotation from CLS kitchen cabinet... eh rege kawan u ni ok dak??

kami wat build in nye wardrobe RM1k tp x la sampai ceiling... lg 1 foot nak cecah.... ok la size 6 feet.

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: Kitchen Kabinet

Post by Admin on Thu Jan 03, 2008 8:27 pm

Murahlah kiranya wardrobe RM1k....kayu jenis apa nyatoh solid ke...abs ke...apa ke..?

Admin
Site Admin
Site Admin

Number of posts : 248
Registration date : 2007-11-27

http://www.etiqa.com.my

Back to top Go down

Re: Kitchen Kabinet

Post by bunga on Fri Jan 04, 2008 9:25 am

Admin wrote:Murahlah kiranya wardrobe RM1k....kayu jenis apa nyatoh solid ke...abs ke...apa ke..?

abs jek bro Embarassed Embarassed tp ok what Wink

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: Kitchen Kabinet

Post by wardah15 on Fri Jan 04, 2008 9:40 am

bunga wrote:
Admin wrote:Murahlah kiranya wardrobe RM1k....kayu jenis apa nyatoh solid ke...abs ke...apa ke..?

abs jek bro Embarassed Embarassed tp ok what Wink

murah gak tuh... arituh saya tanya Kent Kitchen dia quote dlm 3k. tapi tuh estimate je, dia tak ukur pun.

wardah15
Moderator
Moderator

Number of posts : 79
Registration date : 2007-12-28
Age : 36
Location : PUSJ 3/3

Back to top Go down

Re: Kitchen Kabinet

Post by bunga on Fri Jan 04, 2008 1:27 pm

wardah15 wrote:
bunga wrote:
Admin wrote:Murahlah kiranya wardrobe RM1k....kayu jenis apa nyatoh solid ke...abs ke...apa ke..?

abs jek bro Embarassed Embarassed tp ok what Wink

murah gak tuh... arituh saya tanya Kent Kitchen dia quote dlm 3k. tapi tuh estimate je, dia tak ukur pun.

ni rege promotion, kedai dorang ade 2, satu kat sec 27 ala yg menghala ke puchong, usj, putra height N elite tu yg ade project (skrg shell) and satu lg kat plaza perabot kg mel subang.

sy dpt quote utk kit cab RM5k complete tp lum psg lg.... heheheh

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: Kitchen Kabinet

Post by Affendi on Tue Feb 05, 2008 2:21 pm

cuba p SCI Kitchen..byk2 saya survey ini lah paling murah. saya ambik dengan SCI kicthen.

Affendi

Number of posts : 193
Registration date : 2008-02-04
Age : 37
Location : 3 JLN PUSJ 3/2

Back to top Go down

Re: Kitchen Kabinet

Post by bunga on Mon Feb 11, 2008 2:26 pm

Affendi wrote:cuba p SCI Kitchen..byk2 saya survey ini lah paling murah. saya ambik dengan SCI kicthen.

moh bg no tepon kat sy... nak mintak quote... Very Happy

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: Kitchen Kabinet

Post by Affendi on Thu Feb 14, 2008 1:05 pm

SCI Kitchen www.scikitchen.com

44-1, Jln Bandar 3, Pusat Bandar Puchong
Tel: 58822288 fax: 58824414

Affendi

Number of posts : 193
Registration date : 2008-02-04
Age : 37
Location : 3 JLN PUSJ 3/2

Back to top Go down

Re: Kitchen Kabinet

Post by Affendi on Thu Feb 14, 2008 4:13 pm

Question

Affendi

Number of posts : 193
Registration date : 2008-02-04
Age : 37
Location : 3 JLN PUSJ 3/2

Back to top Go down

Re: Kitchen Kabinet

Post by zamzurina on Wed Apr 09, 2008 12:42 pm

SCI - NOT RECOMMENDED....after service ampeh!....murah jek tapi menyakitkan hati...kita jek asik kene follow up. tensennn!!!!!!.....

zamzurina

Number of posts : 120
Registration date : 2008-02-04
Age : 37
Location : 3 JLN PUSJ 3/2

http://fendiawin.fotopages.com

Back to top Go down

Re: Kitchen Kabinet

Post by Admin on Thu Apr 10, 2008 3:34 pm

Trylah kent kitchen...kami ambik ngan kent kitchen...

_________________
TAKAFUL: NGV: FATWA HARAMNYA INSURANS:

Renew Roadtax/Takaful call Saya 012-6547247 (Door to Door Service)
Takaful Medical Card/Medical Cash Less termurah dipasaran-call saya 012-6547247

Admin
Site Admin
Site Admin

Number of posts : 248
Registration date : 2007-11-27

http://www.etiqa.com.my

Back to top Go down

Re: Kitchen Kabinet

Post by zamzurina on Fri Apr 11, 2008 11:35 am

Anything but not SCI KITCHEN.

zamzurina

Number of posts : 120
Registration date : 2008-02-04
Age : 37
Location : 3 JLN PUSJ 3/2

http://fendiawin.fotopages.com

Back to top Go down

Re: Kitchen Kabinet

Post by bunga on Wed Jul 09, 2008 11:50 am



ni kite wat bln 5 hr tu... cost sume RM5k nett... (hud + hoob + Sink = RM1k, cabinet + table top RM4k)

material : melamine abs
table top : solid surface

wat dgn EQ kitchen cabinet @ Puchong Bdr Puteri

ok gak rege dia.... Razz

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: Kitchen Kabinet

Post by Bart 2nd Chance on Wed Jul 09, 2008 1:47 pm

https://i42.servimg.com/u/f42/12/02/10/24/ssm11111.jpg
saya punye harge rase nyer lagi murah kot. (hob + hood + sinki = RM1k)
Cabinet = RM2.5k (kayu jenis solid), Table top saya buat mase sambung dapur

Bart 2nd Chance

Number of posts : 36
Registration date : 2008-01-31

Back to top Go down

Re: Kitchen Kabinet

Post by Bart 2nd Chance on Wed Jul 09, 2008 1:54 pm


Bart 2nd Chance

Number of posts : 36
Registration date : 2008-01-31

Back to top Go down

Re: Kitchen Kabinet

Post by bunga on Wed Jul 09, 2008 2:35 pm

Bart 2nd Chance wrote:
saya punye harge rase nyer lagi murah kot. (hob + hood + sinki = RM1k)
Cabinet = RM2.5k (kayu jenis solid), Table top saya buat mase sambung dapur

wah nampak cantek banget... tp 2.5k + 1k = RM3.5k... balance RM1.5 cost utk pasang batu buat umah cabinet la ek.... menarik nih Very Happy

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: Kitchen Kabinet

Post by zuhalian on Wed Jul 09, 2008 7:35 pm

Bart 2nd Chance wrote:https://i42.servimg.com/u/f42/12/02/10/24/ssm11111.jpg
saya punye harge rase nyer lagi murah kot. (hob + hood + sinki = RM1k)
Cabinet = RM2.5k (kayu jenis solid), Table top saya buat mase sambung dapur

bart...

tumpang tanya, bart extend/renovate dapur + table top semua2 tu dengan kontraktor mana...? cabinet tu pun amik dari kedai mana?

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Kitchen Kabinet

Post by Bart 2nd Chance on Thu Jul 10, 2008 1:29 pm

contractor extend rumah dah x der balik indon coz saya direct worker. kalau nak kitchen cabinet bleh la, kedai die kat belakang tesco puchong nak contact no. pun bleh. tapi sekarang harge kene la runding balik coz minyak dah naik.

Bart 2nd Chance

Number of posts : 36
Registration date : 2008-01-31

Back to top Go down

Re: Kitchen Kabinet

Post by Bart 2nd Chance on Fri Jul 11, 2008 12:45 pm

Puan Zuhalian,
nie saya sertakan no telefon kedai tempat saya buat kitchen cabinet, cuba telefon & kasi ukuran anggaran supaya die senang nak buat quotation.

LEE KITCHEN = 012-3719988

Bart 2nd Chance

Number of posts : 36
Registration date : 2008-01-31

Back to top Go down

Re: Kitchen Kabinet

Post by zuhalian on Fri Jul 11, 2008 4:42 pm

tenkiu... Very Happy

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Kitchen Kabinet

Post by en_azam on Mon Aug 04, 2008 2:26 pm

jeles tengok jiran-jiran renovate rumah.... abang seblah siap renovate belakang 2 tingkat, jiran belakang baru extend dapur... jiran depan pun renovate depan.. adeh. jeles.. jeles.... hajat ati nak renovate gak.. tapi duit tak cukup lagi... sabar..sabar.... tunggu bonus keluar dulu... !

Very Happy

en_azam

Number of posts : 21
Registration date : 2008-07-29
Age : 37
Location : 105 PUSJ 3/4

http://infoinsuransdantakaful.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kitchen Kabinet

Post by zuhalian on Tue Aug 05, 2008 12:02 pm

slow2....saya ni pun (even x dapat kunci lagi..heheh) buat yg mana mampu dulu...sket2 jer...wat dapur tu pun separuh selangor laa jugak g survey...n slalu check paper ada sales jer g tgk alhamdulillah dapat yg mmg affordable laa lepas diskaun...heheh...jeles mmg jeles tgk org ectend sumer tapi tunguuuu...mana tau ada rezeki nanti leh laa besarkan sket rumah...skang ni pun nk duk 3 beranak jer so cukup la mana ada ni... Smile

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Kitchen Kabinet

Post by wardah15 on Tue Aug 05, 2008 12:15 pm

kiteorg pun tak renovate rumah langsung. dapat kunci terus pasang grill n pindah masuk. masa tuh mmg nak cepat pindah sbb tak larat nak bayar sewa + installment rumah tetiap bulan. slalu jugak berangan nak renovate tapi hubby kata takde keperluan. lagipun dapur kiteorg tuh still lagi luas wpun tak extend.

wardah15
Moderator
Moderator

Number of posts : 79
Registration date : 2007-12-28
Age : 36
Location : PUSJ 3/3

Back to top Go down

Re: Kitchen Kabinet

Post by zuhalian on Tue Aug 05, 2008 12:29 pm

ye laa ni pun duk harap dapat cepat kunci bkn laa sbb x sabar nk masuk rumah baru tapi mostly sbb x larat nk bayar sewa + loan rumah....sakit gak tu...hehhehe....

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Kitchen Kabinet

Post by Sponsored content Today at 6:14 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum