RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by arip on Fri Jul 18, 2008 10:16 am

sori. tuan rumah ni dah tak jadi jual.


Last edited by arip on Fri Feb 20, 2009 3:34 pm; edited 1 time in total

arip

Number of posts : 230
Registration date : 2007-12-16

Back to top Go down

Re: RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by Hamzah on Fri Jul 18, 2008 3:54 pm

Taknaklah..dekat sangat dengan surau nanti pahala sikit..

Hamzah

Number of posts : 94
Registration date : 2008-01-01

Back to top Go down

Re: RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by Hamzah on Fri Jul 18, 2008 4:07 pm

Rumah untuk dijual RM290K (not negotiable anymore), halaman dah tile, bawah dah cat, atas tak sempat..warna hijau(warna PAS)..depan kawasan lapang..22x70 freehold.

Jauh dari surau..jalan kaki 20 minutes. Pahala banyak kalau ke surau (kalau nak gi sembahyang la, kalau gi main pingpong datang dari Si Jangkang pun tak guna)

Hamzah

Number of posts : 94
Registration date : 2008-01-01

Back to top Go down

Re: RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by bunga on Fri Jul 18, 2008 5:02 pm

arip wrote:JIRAN SAYA NAK JUAL RUMAH

HARGA RM250K

PHASE: SATRINA (20 X 60)

GRILL & LAMPU BASIC DAH PASANG

BELUM DIDUDUKI

ALAMAT: NO 7 JALAN PINGGIRAN USJ 3/7

BERHADAPAN DENGAN TAMAN PERMAINAN & COURT FUTSAL. KE SURAU JALAN KAKI 3 MINIT & AZAN MEMANG BOLEH DENGAR DGN JELAS (ESPECIALLY LEPAS REPAIR ARITU), JIRAN KIRI KANAN MELAYU.

CONTACT: MRS SURIYA 012-2121276

bro arip,

tanye sket eh.... umah ni phase same dgn krista tu ker??? Cool

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by Hamzah on Fri Jul 18, 2008 6:17 pm

err..rumah saya ke..berminat ke...bukan..bukan yg kat krista...rumah saya yang warna biru tu..phase lama tu..masa saya pindah dulu..krista tu ladang kelapa sawit lagi...ok ke harga tu...kalau betul2 berminat ..bagitau tau..

Hamzah

Number of posts : 94
Registration date : 2008-01-01

Back to top Go down

Re: RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by bunga on Fri Jul 18, 2008 6:22 pm

Hamzah wrote:err..rumah saya ke..berminat ke...bukan..bukan yg kat krista...rumah saya yang warna biru tu..phase lama tu..masa saya pindah dulu..krista tu ladang kelapa sawit lagi...ok ke harga tu...kalau betul2 berminat ..bagitau tau..

desprate tul la bro nih... hahaha Laughing Laughing Laughing

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by fendy5800 on Tue Jul 22, 2008 1:44 pm

bunga wrote:
Hamzah wrote:err..rumah saya ke..berminat ke...bukan..bukan yg kat krista...rumah saya yang warna biru tu..phase lama tu..masa saya pindah dulu..krista tu ladang kelapa sawit lagi...ok ke harga tu...kalau betul2 berminat ..bagitau tau..

desprate tul la bro nih... hahaha Laughing Laughing Laughing

Hamzah! sejak bila ko jadi DESPERADOR?

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by zamzurina on Tue Jul 22, 2008 4:18 pm

adik ipar saya ada call Mrs Suriya, dia kata harga rumah RM280K

zamzurina

Number of posts : 120
Registration date : 2008-02-04
Age : 37
Location : 3 JLN PUSJ 3/2

http://fendiawin.fotopages.com

Back to top Go down

Re: RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by bunga on Tue Jul 22, 2008 4:30 pm

zamzurina wrote:adik ipar saya ada call Mrs Suriya, dia kata harga rumah RM280K

camtu aween... suh adik aween beli umah kite jek la... huhuhu... dpt cash balik puchong buat umah.... no utang... ngeh ngeh ngeh... Cool

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by arip on Tue Jul 22, 2008 4:37 pm

iyo. rumah tu depan krista. aritu dia kata nak jual rm250k. kap lam ya nga betul la. ntah2 dia tak nak jual kat melayu.....cipan

arip

Number of posts : 230
Registration date : 2007-12-16

Back to top Go down

Re: RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by zamzurina on Tue Jul 22, 2008 4:40 pm

Lepas tuh Mrs Suriya tanya mana dia tau nak juai...then my adik ipar pon bg forum kita ni....

zamzurina

Number of posts : 120
Registration date : 2008-02-04
Age : 37
Location : 3 JLN PUSJ 3/2

http://fendiawin.fotopages.com

Back to top Go down

Re: RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by zamzurina on Tue Jul 22, 2008 4:45 pm

Bunga, adik saya nak beli ekceli rumah below 190K tp mana nk dapek dah skang ni...RM250K...boleh lagi laaa campur tolak takyah reno...tp mana tau....reganya dah jd RM280K...BTW ada satu lagi rumah fasa Natrina, betul2 tepi surau tu, ada banner kaler kuning, my adik ipar ada call jugak...reganya RM270K..kata contact person tersebut, fasa belakang yg 10 kaki lebih pendek pon ada nak juai....rega sama!

zamzurina

Number of posts : 120
Registration date : 2008-02-04
Age : 37
Location : 3 JLN PUSJ 3/2

http://fendiawin.fotopages.com

Back to top Go down

Re: RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by arip on Tue Jul 22, 2008 4:52 pm

cari la kat mana yg terbaik. kalau kat depan surau tu memang cantikla ..cuma jalan tu agak sibuk skit sebab dah jadi mcm jln utama kuar masuk....sebenarnya saya tolong promokan rumah tu sebab sebelah rumah saya... kalau dapat jiran melayu mmg cantikler....

arip

Number of posts : 230
Registration date : 2007-12-16

Back to top Go down

Re: RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by Hamzah on Wed Jul 23, 2008 9:25 am

kalau dapat jiran melayu mmg cantikler....
..

ke..nak jiran melayu yang cantik...tak kot..sebab biro dakwah..

Hamzah

Number of posts : 94
Registration date : 2008-01-01

Back to top Go down

Re: RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by radi on Wed Jul 23, 2008 10:14 am

rm190k ... hmm.. kalo nak yg baru... kat meru ada....
kalo nak kat shah alam... area sek 20 umah setingkat... tp umah lama sket la...

radi

Number of posts : 210
Registration date : 2008-02-12

Back to top Go down

Re: RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by arip on Wed Jul 23, 2008 10:22 am

ewah ewah Hamzah.. karang kau kena khutbah dgn laki dia baru kau tau....

arip

Number of posts : 230
Registration date : 2007-12-16

Back to top Go down

Re: RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by zairol on Thu Jul 24, 2008 4:34 pm

ada berani??

House for sale corner lot...with build up cabinet

Dear all,

Thank you for your kind interest with regards to our Sime Darby property in Taman Pinggiran USJ. FYI, we have only 6 available units (all corner) that are now completed with CFO issued about 3 years ago.. Since the house is quite aging, we are giving 5% discount with the rectification works (due to
vandalism) shall be done by us. The available units are as follows:

NO. ADDRESS SIZE BUILT-UP LAND AREA
SELLING PRICE
PHASE E10
1. 1, Jln Pinggiran USJ 1/17 22X70 2180 3693
RM515K nett. - 'show unit'
2. 33, Jln Pinggiran USJ 1/17 22X70 2180 4344
RM540K nett - 'show unit'
3. 2, Jln Pinggiran USJ 1/15 22X70 2180 3693
RM428,888

PHASE E11
4. 1, Jln Pinggiran USJ1/2 22x70 2080 3854
RM426,888
5. 2, Jln Pinggiran USJ1/4 22x70 2080 3505
RM408,888
6. 50, Jln Pinggiran USJ1/4 22x70 2080 3328
RM399,888


You may contact our Sales Advisor - Cik Nani at 8022 5948 for further details.

Thank you.

zairol

Number of posts : 70
Registration date : 2007-12-28
Location : sebelah No 19 Depan No 20 , Lorong Hj Arshad

Back to top Go down

Re: RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by Hamzah on Thu Jul 24, 2008 6:07 pm

tak berani...baca pun tak habis sebab takut

Hamzah

Number of posts : 94
Registration date : 2008-01-01

Back to top Go down

Re: RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by arip on Fri Jul 25, 2008 10:02 am

apa takut... kau jual horn speaker kat sume masjid dalam Msia sure bleh dapat at least RM10 mill. Komisyen kau 5% so bleh dapat dalam RM500K. Bleh beli apa....

arip

Number of posts : 230
Registration date : 2007-12-16

Back to top Go down

Re: RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by Hamzah on Fri Jul 25, 2008 5:20 pm

apa tak takutnya...kalau sume bilal suara macam kau..azan asyik blowkan speaker je...berapa banyak nak kena claim under warranty tu..

Hamzah

Number of posts : 94
Registration date : 2008-01-01

Back to top Go down

Re: RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by Admin on Fri Jul 25, 2008 9:29 pm

arip wrote:Azan Dalam Islam
Written by al-Ustaz Mohd Khairuddin Aman Razali at-Takiri
Sunday, 22 April 2007

Justeru itu ia mesti dikumandangkan oleh orang yang lantang suaranya sebagaimana sabda Nabi saw:

فَإِنَّهُ أَنْدَى صَوْتًاً مِنْكَ

Maksudnya:

“sesungguhnya dia lebih lantang suaranya berbanding kamu”

(Hadis riwayat Abu Dawud dan dihukumkan sahih oleh al-Albani)

Ia bukan sahaja perlu dikumandangkan di negeri Islam malah di negeri bukan Islam sekalipun sebagai sebahagian syiar Islam di masjid-masjid mereka.

Artikel penuh

Bagus apa lantang suara.......selain tu......bagus jugak claim apa...sebab bila barang tak claim warranty rugi..bayar mahal...kalau boleh tiap2 bulan kita claim...hak pengguna apa untuk claim Laughing

_________________
TAKAFUL: NGV: FATWA HARAMNYA INSURANS:

Renew Roadtax/Takaful call Saya 012-6547247 (Door to Door Service)
Takaful Medical Card/Medical Cash Less termurah dipasaran-call saya 012-6547247

Admin
Site Admin
Site Admin

Number of posts : 248
Registration date : 2007-11-27

http://www.etiqa.com.my

Back to top Go down

Re: RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by Hamzah on Tue Jul 29, 2008 11:48 am

sekarang ni tak boleh claim warranty sebab power amp kita 360W supply by contractor dulu, speaker kita cuma 50W x 4 = 200W, so by right tak boleh claim under warranty sebab dah fall under mis-operation, mis-design, mis-world dan sebagainya.Diorang tengok diapragm tu terbakar diorang dah tau design kita overpower. So, kepada bilal2 semua masa azan pantau sikit...make sure LED kat amp tu jangan keluar warna merah...nanti blow lagi..diapragm murah je satu RM92 tapi kesian kat orang yang kena panjat..penat. atau belile power amp yg kecik sikit. atau pasang tower khas utk horn speaker macam surau2 lain buat.

Hamzah

Number of posts : 94
Registration date : 2008-01-01

Back to top Go down

Re: RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by radi on Tue Jul 29, 2008 12:33 pm

setiap tangga yg di panjat tu insyaallah.. dpt pahala...
x pe arip... pasni azan kuatkan lg suara.. nnt bertambah la pahala org yg panjat tangga tu...

radi

Number of posts : 210
Registration date : 2008-02-12

Back to top Go down

Re: RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by arip on Tue Jul 29, 2008 5:15 pm

Hamzah wrote:apa tak takutnya...kalau sume bilal suara macam kau..azan asyik blowkan speaker je...berapa banyak nak kena claim under warranty tu..

Hah..salahkan aku... yg aku ingat aku azan yg blow speaker masa guna speaker lama yg kaler hitam dulu.... takpe la... pasni korang je azan... aku buat keje tulis-tulis kat white board je la...

arip

Number of posts : 230
Registration date : 2007-12-16

Back to top Go down

Re: RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by Admin on Wed Jul 30, 2008 12:59 am

Hamzah wrote:sekarang ni tak boleh claim warranty sebab power amp kita 360W supply by contractor dulu, speaker kita cuma 50W x 4 = 200W, so by right tak boleh claim under warranty sebab dah fall under mis-operation, mis-design, mis-world dan sebagainya.Diorang tengok diapragm tu terbakar diorang dah tau design kita overpower. So, kepada bilal2 semua masa azan pantau sikit...make sure LED kat amp tu jangan keluar warna merah...nanti blow lagi..diapragm murah je satu RM92 tapi kesian kat orang yang kena panjat..penat. atau belile power amp yg kecik sikit. atau pasang tower khas utk horn speaker macam surau2 lain buat.


Mcm mana..setiap kali azan nak kene tengok...LED......kelakar....betul.... Laughing tertoonggeng......terpungkang....


arip wrote:
Hah..salahkan aku... yg aku ingat aku azan yg blow speaker masa guna speaker lama yg kaler hitam dulu.... takpe la... pasni korang je azan... aku buat keje tulis-tulis kat white board je la...

Jangan merajuk.....nanti.....takde...org nak azan...... Crying or Very sad

_________________
TAKAFUL: NGV: FATWA HARAMNYA INSURANS:

Renew Roadtax/Takaful call Saya 012-6547247 (Door to Door Service)
Takaful Medical Card/Medical Cash Less termurah dipasaran-call saya 012-6547247

Admin
Site Admin
Site Admin

Number of posts : 248
Registration date : 2007-11-27

http://www.etiqa.com.my

Back to top Go down

Re: RUMAH UTK DIJUAL RM250K

Post by Sponsored content Today at 7:51 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum