Lelong Barang 2nd Hand

View previous topic View next topic Go down

Lelong Barang 2nd Hand

Post by wardah15 on Tue Aug 05, 2008 12:51 pm

Menyahut seruan rakan2, saya buka topik untuk jual dan beli 2nd hand item. Maybe Bunga boleh rasmikan dgn letak pic cabinet japanese stail yang nak di let go tuh Very Happy to all, dijemput untuk advertise jugak.

wardah15
Moderator
Moderator

Number of posts : 79
Registration date : 2007-12-28
Age : 36
Location : PUSJ 3/3

Back to top Go down

Re: Lelong Barang 2nd Hand

Post by zuhalian on Tue Aug 05, 2008 1:03 pm

ok gak tu...ada rasanya barang2 yg leh let go...ada yg x penah guna pun...huhuhu...adiah org bagi...nnt balik leh check.. Smile

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Lelong Barang 2nd Hand

Post by bunga on Tue Aug 05, 2008 2:43 pm

huhuhu wardah.... cabinet tv tu dah kumpul2 dgn brg lain... cam susah jek nak amik gambo... jap kite cube carik kat umah lame... hehehe Razz

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: Lelong Barang 2nd Hand

Post by martoza on Wed Aug 06, 2008 1:56 pm

bunga wrote:huhuhu wardah.... cabinet tv tu dah kumpul2 dgn brg lain... cam susah jek nak amik gambo... jap kite cube carik kat umah lame... hehehe Razz


Susah nak amik gambar??

ok... sekiranya ada forumers kat sini yg ada barang second hand atau pun first hand.. untuk di jual.. tapi takder kamera.. atau memang ada kamera..tapi tatau cam ne nak amik gambo barang nye.. atau pun.. reti amik..gambar tak lawa... so.. dengan kesempatan ini , saya ini menawarkan perkhidmatan mengambil gambar barangan untuk di jual.

Hanya serendah RM 10 bagi satu item. Tak kisah la item tu besar mana pun. Apa yang dapat di perolehi dengan Harga RM 10 ialah:

RM 10
5 snaps yang terbaik
1 keping gambar montaj seperti sample di bawah :
gambar akan di berikan dalam email atau pun terus transfer ke pendrive anda.

Sample gambar montaj:


Sekiranya takmo yg mcm gitu.. saya bleh edit yg mcm gini :





p/s: maaf ye..barang2 tersebut tidak di jual.. sekadar sample sahaja. Smile

Kos lain? .. TIADA kos lain... hanya itu sahaja.. saya akan datang ke rumah bagi mengambil gambar barangan yang anda ingin di jual. Saya akan setup kan semua nye.. Anda cume sedia kan barang n duit itu je. TAWARAN INI HANYALAH BAGI FORUMERS DAN PENDUDUK DI KAWASAN PUSJ SAHAJA. HARAP MAKLUM.

Jika ada yang berminat.. boleh PM saya atau pun sms ke no 0173722584 (Afdhal)

Terima kasih.


Last edited by martoza on Wed Aug 13, 2008 1:36 am; edited 1 time in total

martoza

Number of posts : 57
Registration date : 2008-07-19
Location : PUSJ 3/4

http://www.dmartoza.com

Back to top Go down

Re: Lelong Barang 2nd Hand

Post by bunga on Wed Aug 06, 2008 3:44 pm

wahahaha.... apdal, hang tul2 wat duit ni... huhuhuhu Very Happy
Laughing

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: Lelong Barang 2nd Hand

Post by zuhalian on Wed Aug 06, 2008 4:04 pm

hmmm...keme markup harga barang nk jual so leh cover kos ambik gambar... Very Happy

x tgk lagi barang sbb x kemas abis lagi..nanti balik nk kemas2 sambil wat list barang apa yg boleh di let go kan kat sini...heheh

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Lelong Barang 2nd Hand

Post by Tika on Wed Aug 06, 2008 5:34 pm

memang biz sungguh si afdhal ni Very Happy

korang nak jual apa ni? nak gak tgk Very Happy

Tika

Number of posts : 254
Registration date : 2007-12-28
Location : Jalan Pinggiran 3/5

Back to top Go down

Re: Lelong Barang 2nd Hand

Post by dote on Wed Aug 06, 2008 5:38 pm

kreatip bro afdal kita ni bt duit.x paa..masyuuuukkk..jd kenala upkan rege2 brg nk let go tu sbb masuk cost snap gambo ye.

dote

Number of posts : 119
Registration date : 2008-05-10
Location : home sweet home

Back to top Go down

Re: Lelong Barang 2nd Hand

Post by martoza on Thu Aug 07, 2008 12:20 pm

heee... offer nie terbuka pada forumers dan juga penduduk PUSJ je.. sebab dekat .. boleh pegi naik moto je atau pun jalan kaki..tak pun naik basikal.. Kalau jauh2.. saya tak buat..

erm ... kena la kreatif.. untuk hidup kat sini.. kena kerja keras.. almaklumlah..kos semua tinggi skrg nie..

Nak buat yg lain2..tak bape pandai.. saya cume pandai amik gambo n edit gambo.. so.. ini je la yg boleh di offerkan..
nak kasik meriah lagi forum nie.. Smile

martoza

Number of posts : 57
Registration date : 2008-07-19
Location : PUSJ 3/4

http://www.dmartoza.com

Back to top Go down

Re: Lelong Barang 2nd Hand

Post by martoza on Wed Aug 13, 2008 1:37 am

takder ke yg nak lelong barang2 second hand nie?? lama dok tunggu nie.. huuuu

martoza

Number of posts : 57
Registration date : 2008-07-19
Location : PUSJ 3/4

http://www.dmartoza.com

Back to top Go down

Re: Lelong Barang 2nd Hand

Post by bunga on Wed Aug 13, 2008 10:21 am

huhuh x amik gambo lagi... sabo2 yer... Very Happy

bateri camera x charge lg Laughing

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: Lelong Barang 2nd Hand

Post by zuhalian on Wed Aug 13, 2008 11:09 am

ada..ada....sama cam bunga x ambik gambar lagi....sambil2 kemas barang nk pindah... Smile

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Lelong Barang 2nd Hand

Post by zuhalian on Wed Aug 13, 2008 11:14 am

afdal, klu gambar yg cam sample no 2 tu yg banyak2 barang dalam satu gambar kira harga ikut jumlah barang jugak ke camner...?

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Lelong Barang 2nd Hand

Post by martoza on Wed Aug 13, 2008 11:25 am

zuhalian wrote:afdal, klu gambar yg cam sample no 2 tu yg banyak2 barang dalam satu gambar kira harga ikut jumlah barang jugak ke camner...?


erm..kalau cam yg no 2 tu.. harganya adalah RM 5
Apa yang akan anda dpt adalah 2 keping gambar .. satu menegak..satu lagi melintang.
Limited to 10 barangan sahaja. ok Smile

martoza

Number of posts : 57
Registration date : 2008-07-19
Location : PUSJ 3/4

http://www.dmartoza.com

Back to top Go down

Re: Lelong Barang 2nd Hand

Post by zuhalian on Wed Dec 10, 2008 12:16 pm

dah ada satu dua barang nk jual ni tapi x ambik gambar lagi...nnt nk kumpul lagi then leh panggil incik martoza kita ni ambik gambar..heheh...

sayang barang2 tu elok lagi x pakai pun...hmmm...

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Lelong Barang 2nd Hand

Post by dote on Wed Dec 10, 2008 5:26 pm

zu..ce list sket apa brgnya..sbg intro je dulu...sajela

dote

Number of posts : 119
Registration date : 2008-05-10
Location : home sweet home

Back to top Go down

Re: Lelong Barang 2nd Hand

Post by zuhalian on Wed Dec 10, 2008 7:43 pm

jeng..jeng..jeng...bg intro sket...

dvd player (siap leh main karaoke)..brand new ni x kuar kotak lagi...coffeemaker...bekas silver...bekas rempah ratus ikea....microphone wireless, ni pun brand new x kuar kotak lg..

tgh cr apa lg leh let go...list atas tu sumer x penah guna lg...

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Lelong Barang 2nd Hand

Post by cherryza on Sat Jul 04, 2009 8:57 am

Sy selalu g cash converter. segala brg sy bwk, dr brg elektrik cm blender, digital camera,beg, smpila pinggn buruk, thermos. Plg best bekas ku kuih ry sy kumpul2 basuh pn diorg terima.. haha Kalu brg berat cm fridge, katil, perabot sy panggil second hand shop kat sbg jaya, dr kesas belok kiri. Dia ada service ambik kat rumah pakai lori. Tp hrga xdela tinggi sgt,okla

cherryza

Number of posts : 18
Registration date : 2009-04-25
Location : pusj 3/3

Back to top Go down

Re: Lelong Barang 2nd Hand

Post by bazlias on Tue Sep 01, 2009 12:39 pm

salam sya ada 2 kerusi dan satu meja rehat unk di jual minat bolih dtg ke rum no, 17 jln 3/8 minat call atau dtg rum waktu petang lepas jam 6 atau call 0192337177

bazlias

Number of posts : 2
Registration date : 2008-06-12

Back to top Go down

Re: Lelong Barang 2nd Hand

Post by bazlias on Tue Sep 01, 2009 12:40 pm

salam sya ada 2 kerusi dan satu meja rehat unk di jual minat bolih dtg ke rum no, 17 jln 3/8 minat call atau dtg rum waktu petang lepas jam 6 atau call 0192337177

bazlias

Number of posts : 2
Registration date : 2008-06-12

Back to top Go down

Re: Lelong Barang 2nd Hand

Post by marjono on Sat Sep 19, 2009 11:53 am

iss..ingatkan saudara karam singh walia...

marjono

Number of posts : 2
Registration date : 2009-08-22

Back to top Go down

Re: Lelong Barang 2nd Hand

Post by Sponsored content Today at 2:45 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum