KULIAH SUBUH

View previous topic View next topic Go down

KULIAH SUBUH

Post by LOBO on Mon Sep 15, 2008 11:39 am

Assalamualaikum ..........

Alhamdulillah, semperna bulan ramadan ini, sedah genap setahun surau kita dibuka, perbagai aktiviti Kuliah, Ceramah, Muqabalah, Muzakarah dan MAKANlah dan perbagai aktiviti yang kita anjuran.

Kuliah Maghrib sering kita adakan dan Alhamdullilah mendapat sambutan yang mengalakkan .........

Saya ingin mencadangkan kepada agar pihak surau dapat menganjurkan Kuliah Subuh, setiap hunjung minggu, mudah-mudahan dapat kita dapat memanfaatkan setiap masa yang Allah kurniakan buat kita.

Dari segi Kewangan, saya rasa itu bukan satu permasalah ..............
Saya berharap pihak AJK yang bertanggungjawab, dapat memberi perhatian yang sewajarnya .......
Agar kita dapat meningkat pengetahuaan kita dan dapat mengeratkan ukhwah/persahabatan kita sesama penduduk TPUSJ

LOBO

Number of posts : 58
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: KULIAH SUBUH

Post by Admin on Mon Sep 15, 2008 3:20 pm

Ha'ah, bagus...dulu ada sekejap...lepas tu lama dah takda......

_________________
TAKAFUL: NGV: FATWA HARAMNYA INSURANS:

Renew Roadtax/Takaful call Saya 012-6547247 (Door to Door Service)
Takaful Medical Card/Medical Cash Less termurah dipasaran-call saya 012-6547247

Admin
Site Admin
Site Admin

Number of posts : 248
Registration date : 2007-11-27

http://www.etiqa.com.my

Back to top Go down

Re: KULIAH SUBUH

Post by fendy5800 on Mon Sep 15, 2008 3:26 pm

bagus betul cadagan LOBO... mcm pernah ku dgr nama LOBO ni... tapi di mana yer...

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: KULIAH SUBUH

Post by LOBO on Tue Sep 16, 2008 1:35 pm

Kat Surau, masa saudara Fendi jadi Imam Solat Suboh dan bilalnya saudara Celik masa ketiadaan Imam Pozi dgn Imam Hamzah .

Cuma ingat betul2, saya pakai kain pelekat warma Biru dan baju Melayu Warna merah, solat sebelah ustaz Mat.

Masa selawat bersalaman saya berdiri betul-betul belakang Chek Wan.

LOBO

Number of posts : 58
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: KULIAH SUBUH

Post by Admin on Tue Sep 16, 2008 2:02 pm

Kalau disiasat....boleh kenal siap nie...rasanya......:-)

_________________
TAKAFUL: NGV: FATWA HARAMNYA INSURANS:

Renew Roadtax/Takaful call Saya 012-6547247 (Door to Door Service)
Takaful Medical Card/Medical Cash Less termurah dipasaran-call saya 012-6547247

Admin
Site Admin
Site Admin

Number of posts : 248
Registration date : 2007-11-27

http://www.etiqa.com.my

Back to top Go down

Re: KULIAH SUBUH

Post by fendy5800 on Tue Sep 16, 2008 3:01 pm

kenal sgt...
yer la... kita yg sama2 hambat penyamun mlm td...

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: KULIAH SUBUH

Post by dote on Tue Sep 16, 2008 3:17 pm

ada penyamun mlm td???

dote

Number of posts : 119
Registration date : 2008-05-10
Location : home sweet home

Back to top Go down

Re: KULIAH SUBUH

Post by ikanbakar on Tue Sep 16, 2008 4:14 pm

Aku tau lobo tu siapa. Plet kreta dia yang tanggal satu nombor tu....

ikanbakar

Number of posts : 152
Registration date : 2008-09-12

Back to top Go down

Re: KULIAH SUBUH

Post by fendy5800 on Tue Sep 16, 2008 4:20 pm

aku pon dah tau saper si ikanbakar yg sbnr...
sbb dia ni takut hantu...

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: KULIAH SUBUH

Post by ikanbakar on Tue Sep 16, 2008 4:27 pm

fendy5800 wrote:aku pon dah tau saper si ikanbakar yg sbnr...
sbb dia ni takut hantu...

Cik Fendi, kau salah lagi.... saya bukan si penakut yg kerja dgn jepun tu..

ikanbakar

Number of posts : 152
Registration date : 2008-09-12

Back to top Go down

Re: KULIAH SUBUH

Post by fendy5800 on Tue Sep 16, 2008 5:03 pm

mcm mana aku tak was2, ko yg byk bg hint kat aku...

hint pertama: hantu
hint kedua : kerja dgn jepun

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: KULIAH SUBUH

Post by paklong on Tue Sep 16, 2008 5:34 pm

Ntah lah..apasal biro dakwah tak nak buat kuliah subuh ha? takda duit? dgr citer duit ada banyak tiap2 bulan Digi bayar.... sayangkan duit ke? bukan ke surau tempat penyebaran ilmu? duit yg orang ramai sedekah pun bukan utk beli makanan aje tau..... orang nak dengar & hadir majlis ilmu le.... ke korang malas nak arrange? apa ni? buat kerja agama pun malas? dulu kata tak nak buat kuliah banyak2 sebab surau tak da tauliah, skrg surau dah ada tauliah, apa korang tunggu lagi? takut apa hah? takut kena cap surau 'panas'? hoi..zaman dacing memerintah dulu ada la label tu.... nampak mcm jemaah semua muda2, tapi buat keje mcm org tua yg dah tak ada tenaga........

paklong

Number of posts : 61
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: KULIAH SUBUH

Post by zuhalian on Wed Sep 17, 2008 9:33 am

bulan2 posa ni x baik laa main hentam jer ajk surau/dakwah...maybe ada alasan2 yg kita x tau ie x dpt book penceramah/ustaz ke or x dapat sambutan ke...cuba laa bawak berbincang dulu..tujuan forum ni pun utk berbincang tapi x best laa bila ada hentam2 camni...saya yakin sgt biro dakwah x laa sampai malas ke takut ke apa ke...yg penting kita bagi cadangan dan sokongan...betul tak... Smile

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: KULIAH SUBUH

Post by radi on Thu Sep 18, 2008 8:56 am

kuliah maghrib pun x ramai yg datang...

radi

Number of posts : 210
Registration date : 2008-02-12

Back to top Go down

Re: KULIAH SUBUH

Post by fendy5800 on Thu Sep 18, 2008 9:06 am

utk makluman semua, paklong memang TEGAS orgnya...
tapi hatinya BAIK.., cuma mungkin sekarang ni paklong dlm keadaan tertekan, maklum la belum habis pantang lagi... kuang..! kuang..! kuang..!

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: KULIAH SUBUH

Post by zuhalian on Thu Sep 18, 2008 10:20 am

hehe...tau sumer kat forum dan sekitar pusj ni baik2 belaka... Smile
sbb tu laa kitorg yg baru2 ni pindah sini kan.. Very Happy

just sometimes benda2 kecik camni takut mempengaruhi pandangan orang2 baru ni terhadap apa yg diperkatakan...

harapnya x salah la post yg saya antar ni..sekadar saling menegur sesama muslim... Smile

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: KULIAH SUBUH

Post by gsoumar on Thu Sep 18, 2008 11:15 am

paklong wrote:Ntah lah..apasal biro dakwah tak nak buat kuliah subuh ha? takda duit? dgr citer duit ada banyak tiap2 bulan Digi bayar.... sayangkan duit ke? bukan ke surau tempat penyebaran ilmu? duit yg orang ramai sedekah pun bukan utk beli makanan aje tau..... orang nak dengar & hadir majlis ilmu le.... ke korang malas nak arrange? apa ni? buat kerja agama pun malas? dulu kata tak nak buat kuliah banyak2 sebab surau tak da tauliah, skrg surau dah ada tauliah, apa korang tunggu lagi? takut apa hah? takut kena cap surau 'panas'? hoi..zaman dacing memerintah dulu ada la label tu.... nampak mcm jemaah semua muda2, tapi buat keje mcm org tua yg dah tak ada tenaga........

agaknya biro dakwah ni, hp nya dah takde credit nak call Ustaz kot...

gsoumar

Number of posts : 222
Registration date : 2008-05-04
Location : PUSJ

Back to top Go down

Re: KULIAH SUBUH

Post by arip on Thu Sep 18, 2008 6:06 pm

Relaksle brader... mgkin majlis ilmu tpaksa on hold sebab dana tak cukup or ats sebab2 lain. Tapi apa2 sebab pun kenalah beritahu pada ahli kariah semua. Mungkin bleh bincang masa mesyuarat status aktiviti & kewangan kalau ada apa2 halangan utk buat program. Tapi timbul masalah lain plak, i.e. kenapa tak buat mesyuarat bulanan? nak kumpul masalah, laporan & perancangan banyak2 dulu baru nak buat mesyuarat? sungguh tak effisien & tak effektif......

arip

Number of posts : 230
Registration date : 2007-12-16

Back to top Go down

Re: KULIAH SUBUH

Post by Biro Dakwah on Wed Oct 29, 2008 9:09 am

Ok dah dapat satu. Kuliah subuh Ustaz Dr Shihabudin Muhaimin Ahad 30 November 2008. Tuan ustaz kita ni berasal dari Indonesia dan sekarag ini mengajar di salah sebuah IPTA di sini

Biro Dakwah

Number of posts : 110
Registration date : 2008-07-14

Back to top Go down

Re: KULIAH SUBUH

Post by Admin on Wed Oct 29, 2008 2:36 pm

Alhamdulillah....at least org yg ada waktu subuh jer.....ada bende yang diorang boleh dengar.....terima kasih biro dakwah

_________________
TAKAFUL: NGV: FATWA HARAMNYA INSURANS:

Renew Roadtax/Takaful call Saya 012-6547247 (Door to Door Service)
Takaful Medical Card/Medical Cash Less termurah dipasaran-call saya 012-6547247

Admin
Site Admin
Site Admin

Number of posts : 248
Registration date : 2007-11-27

http://www.etiqa.com.my

Back to top Go down

Re: KULIAH SUBUH

Post by Sponsored content Today at 6:34 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum