Selamat menyambut Nuzul Quran

View previous topic View next topic Go down

Selamat menyambut Nuzul Quran

Post by ikanbakar on Wed Sep 17, 2008 4:47 pm

Apa yang terang sangat kat surau assyakirin semalam, sampai pukul 3 pagi tuh? Nampak ramai orang. Fendi 5888 pon ada juga...kongsi lah aktiviti komuniti pusj semalam dgn sume org.

ikanbakar

Number of posts : 152
Registration date : 2008-09-12

Back to top Go down

Re: Selamat menyambut Nuzul Quran

Post by gsoumar on Thu Sep 18, 2008 8:56 am

masa cuti Nuzul Quran 16hb beberapa orang sahabat-sahabat PUSJ ada menjalankan aktiviti mengacau dodol. Last minute plan. Kata putus dibuat 8 jam sebelum aktiviti bermula. Biasa la, bro's kat PUSJ ni mmg active sungguh. Especially, WatiBxx. Pantang ada cadangan.. jadi aje..Sabtu ni bubur lambuk pulak..dan..jangan lupa, malamnya ada Qiamullail. Siapa berminat untuk bagi apa2 idea silalah..

gsoumar

Number of posts : 222
Registration date : 2008-05-04
Location : PUSJ

Back to top Go down

Re: Selamat menyambut Nuzul Quran

Post by fendy5800 on Thu Sep 18, 2008 9:03 am

calling for BIRO DAKWAH...
Ustaz utk Qiyamullail pd 22hb ni dah dpt ke belum?
Lagi satu, dah boleh keluarkan tentative program kot...
Bukan apa, bila semua dah in place, mudah la kita nak WAR-WAR kan...
Pls respon ASAP... TQ

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: Selamat menyambut Nuzul Quran

Post by karisma on Thu Sep 18, 2008 12:29 pm

Ustaz dah confirm, tapi dah lupa plak nama dia sape..malam tadi..pak long dah cakap dah..tapi lepas kunyah dodol keras korang tu terus lupa..bekas imam masjid mana entah..dia cakap malam tadi..masjid negara/masjid negeri macam tu le...tapi dah confirm dah..datang le..pukul 3..sampai suboh..terus buat kuliah subuh..sahur insyallah disediakan..mintak orang2 kuat surau berkumpul lepas tarawih jap..nak bincang pasal qiamullail ni sikit..

karisma

Number of posts : 91
Registration date : 2008-01-11

Back to top Go down

Re: Selamat menyambut Nuzul Quran

Post by arip on Thu Sep 18, 2008 2:32 pm

Paklong btahu aku malam tadi qiamulail nanti yg bawak Ustaz Idris Abdullah, Imam Masjid UiTM Shah Alam. Ustaz cadangkan program start jam 3.30 pagi and stop for sahur jam 4.45 - 5pagi. Mungkin ada tazkirah subuh kot. Utk para jemaah, mgkin boleh announce program start jam 3 atau 3.15 pagi utk persediaan & kedatangan sebelum program. Kalau ada yg rajin tido kat surau lg cantek...

arip

Number of posts : 230
Registration date : 2007-12-16

Back to top Go down

Re: Selamat menyambut Nuzul Quran

Post by gsoumar on Thu Sep 18, 2008 2:47 pm

kalau menge-teh dulu boleh?

gsoumar

Number of posts : 222
Registration date : 2008-05-04
Location : PUSJ

Back to top Go down

Re: Selamat menyambut Nuzul Quran

Post by ikanbakar on Thu Sep 18, 2008 3:07 pm

Dodol celup kopi panas baru lah sedap dan lembut balik...

ikanbakar

Number of posts : 152
Registration date : 2008-09-12

Back to top Go down

Re: Selamat menyambut Nuzul Quran

Post by rosli on Thu Sep 18, 2008 3:19 pm

ikanbakar wrote:Dodol celup kopi panas baru lah sedap dan lembut balik...

statement tu macam baru dengar semalam..

rosli

Number of posts : 27
Registration date : 2008-01-11
Location : 72, PUSJ 3/1

Back to top Go down

Re: Selamat menyambut Nuzul Quran

Post by Wati on Thu Sep 18, 2008 3:37 pm

wati rasa macam kenal aje abang ikan bakar ni tau..lenggok bahasanya macam orang selatan...dia baru register...dan tau banyak tentang kita...eh kita pulak..i mean abang2 semua..dia tau kereta lobo satu plat takde...dia tau ttg mamat Jepun takut hantu Jepun tu...aku jamin takde sape boleh trace sape ikan bakar ni..sebab dia betul2 baru register..maknanya..admin tak boleh trace pakai function "user posting with same IP address tu)..itupun kalau betul le ramalan wati ni...maklumlah wati pun pakai tibai aje...bersesuaian dengan nama wati..WATIBAI.. Laughing

Wati

Number of posts : 31
Registration date : 2008-06-18

Back to top Go down

Re: Selamat menyambut Nuzul Quran

Post by ikanbakar on Thu Sep 18, 2008 3:46 pm

Ibu wati kan orang solat...jgn le tak datang kiamulail..

ikanbakar

Number of posts : 152
Registration date : 2008-09-12

Back to top Go down

Re: Selamat menyambut Nuzul Quran

Post by ikanbakar on Thu Sep 18, 2008 3:56 pm

Abg Rosli join bulan 1 tapi tak banyak posting, baru sepuluh je.. tentu Abg Rosli ni seorang pendiam, mcm kat kampung dulu dulu.

ikanbakar

Number of posts : 152
Registration date : 2008-09-12

Back to top Go down

Re: Selamat menyambut Nuzul Quran

Post by Wati on Thu Sep 18, 2008 3:58 pm

ikanbakar wrote:Ibu wati kan orang solat...jgn le tak datang kiamulail..

dah tau dah sape dia simangkok "ikan bakar" ni...berdasarkan statement di atas..silap wati..dia orang lama..ber ID baru..

Wati

Number of posts : 31
Registration date : 2008-06-18

Back to top Go down

Re: Selamat menyambut Nuzul Quran

Post by Wati on Thu Sep 18, 2008 4:07 pm

ikanbakar wrote:Abg Rosli join bulan 1 tapi tak banyak posting, baru sepuluh je.. tentu Abg Rosli ni seorang pendiam, mcm kat kampung dulu dulu.

Aiik!!tengok statement ni...macam mamat dodol keras sekampung Rosli si cucu Hj. Omar tu pulak" ..Hebat betol..la ..abang ikan bakar ni...dah la nama dia membuatkan kita semakin lapar tengah-tengahari ni...takpe..cobalah bagi hint2 lain lagi abang ikan bakar..

Senarai di syaki abang ikan bakar:

1. Cucu Hj Omar - admin boleh trace
2. Toke batang burok - admin boleh trace
3. Johan Bakat P. Ramlee tu..admin tak boleh trace..ni yg risau ni...

Wati

Number of posts : 31
Registration date : 2008-06-18

Back to top Go down

Re: Selamat menyambut Nuzul Quran

Post by fendy5800 on Thu Sep 18, 2008 4:21 pm

woi..! korang ni memang kelakor laa...!!!
rasa nak terputus urat kentut aku gelak.. kah..kah.. kah..!!!

sejak kehadiran wati, lobo & ikanbakar dlm forum ni, bertambah mesra kita dibuatnya...

to wati: tak payah la ber encik-encik dgn saya, panggil saya abang je cukup, lebih manis di dengar....

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: Selamat menyambut Nuzul Quran

Post by zuhalian on Thu Sep 18, 2008 4:42 pm

err...sbb dah was2 wati ni laki ke pompuan n cam confirm jer bukan pompuan then fendy lak suh panggil abang..aduhhh....

and "ikanbakar" tu betul buatkan saya teringat ikan bakar kat bazar ramadan kat stadium s.alam....huhuhuu....

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Selamat menyambut Nuzul Quran

Post by ibnu umair on Thu Sep 18, 2008 4:47 pm

betol lerrrr. kelako le korang ni.

tanye, jawab sendiri
kutuk, kilas sendiri
tuduh, nafikan sendiri
puji, rendahkan diri sendiri

dah le kat surau borak mcm nak rak. kat sini pun nak borak sesama sendiri ker. tara bosan ka. tp terhibur gak lakonan korang nii

respek kat abg pendi. tadak klon. ???????ye ke

ibnu umair

Number of posts : 136
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Selamat menyambut Nuzul Quran

Post by ikanbakar on Thu Sep 18, 2008 5:01 pm

1. Cucu Hj Omar - admin boleh trace
2. Toke batang burok - admin boleh trace
3. Johan Bakat P. Ramlee tu..admin tak boleh trace..ni yg risau ni...[/quote]


Walau pong aku tak mengenali mu, tapi goggle hitam mu tetap menjadi pujaan hati ku....
Yang tak lupa lirik cerita p.ramli tu.....cuma fendi je...

ikanbakar

Number of posts : 152
Registration date : 2008-09-12

Back to top Go down

Re: Selamat menyambut Nuzul Quran

Post by karisma on Thu Sep 18, 2008 5:17 pm

Pelik betol la Ibnu Umair ni..dulu dahlah dia marah Si ANIC yang main pingpong dgn kita tu borak sorang-sorang...sampai pindah mamat tu..ni dia nak marah kita plak...

karisma

Number of posts : 91
Registration date : 2008-01-11

Back to top Go down

Re: Selamat menyambut Nuzul Quran

Post by ikanbakar on Thu Sep 18, 2008 5:25 pm

karisma = wati
rosli = bunga
lobo = suka volley ball

ikanbakar

Number of posts : 152
Registration date : 2008-09-12

Back to top Go down

Re: Selamat menyambut Nuzul Quran

Post by bunga on Thu Sep 18, 2008 5:55 pm

ikanbakar wrote:karisma = wati
rosli = bunga
lobo = suka volley ball

isk2 sape la suke2 menukar jantina org nih weih.... sib posa hr ni... Shocked

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: Selamat menyambut Nuzul Quran

Post by cucu opah on Thu Sep 18, 2008 11:05 pm

qiyamulail tu bile ar

cucu opah

Number of posts : 1
Registration date : 2008-09-18

Back to top Go down

Re: Selamat menyambut Nuzul Quran

Post by Admin on Fri Sep 19, 2008 7:42 am

Tengok kat posting qiamulail..tu semua detail dah diberikan...dan boleh bincang kat sana....


Selamat datang....

_________________
TAKAFUL: NGV: FATWA HARAMNYA INSURANS:

Renew Roadtax/Takaful call Saya 012-6547247 (Door to Door Service)
Takaful Medical Card/Medical Cash Less termurah dipasaran-call saya 012-6547247

Admin
Site Admin
Site Admin

Number of posts : 248
Registration date : 2007-11-27

http://www.etiqa.com.my

Back to top Go down

Re: Selamat menyambut Nuzul Quran

Post by fendy5800 on Fri Sep 19, 2008 9:01 am

ikanbakar wrote: Yang tak lupa lirik cerita p.ramli tu.....cuma fendi je...

p.ramlee tu pak menakan aku la....

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: Selamat menyambut Nuzul Quran

Post by zuhalian on Fri Sep 19, 2008 10:27 am

ikanbakar wrote:karisma = wati
rosli = bunga
lobo = suka volley ball

part rosli = bunga ni mmg leh confirmkan mmg salah...hehehhe...sian bunga... Very Happy

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Selamat menyambut Nuzul Quran

Post by Sponsored content Today at 6:33 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum