SPEAKER BARU SURAU

View previous topic View next topic Go down

SPEAKER BARU SURAU

Post by arip on Mon Jan 07, 2008 10:55 am

Alhamdulillah. Pada petang Jumaat yang lepas (4/1/2008), speaker surau yang baru (brand Panasonic) telah siap di pasang dan di uji. Crew pemasangan di ketuai oleh Imam Hamzah, Bilal Farik dan para siak i.e Azam, Rosli telah berjaya menyempurnakan pemasangan 2 minit sebelum hujan lebat turun. Hujan rahmat.... Spiderman Azam & Batman Rosli dengan selamba telah naik ke bumbung surau utk melaksanakan mission impossible memasang speaker baru and membawa turun speaker lama (sorryla kalau ada yg buat keje tapi tak sebut kat sini.. aku pun sampai lambat....).

Hasilnya, seruan azan yang selama ni sayup-sayup kedengaran telah menjadi lebih jelas.... dan makin sukar pada mereka yg tak datang berjemaah di surau sebab tak dengar azan.....

Attached: Gambo spekar

[img][/img][img][/img]

arip

Number of posts : 230
Registration date : 2007-12-16

Back to top Go down

SPEAKER BARU: GAMBAR CLOSE-UP

Post by arip on Mon Jan 07, 2008 3:15 pm


arip

Number of posts : 230
Registration date : 2007-12-16

Back to top Go down

Re: SPEAKER BARU SURAU

Post by bunga on Mon Jan 07, 2008 5:08 pm

patut la sehari dua ni terdengar azan... walo pun rumah di pinggir nun d sana... Very Happy

actually sblm ni tinggal apt... betul2 bwh umah ade surau... so subuh mmg x kunci jam ler... dgr azan dah leh bgn... bile pindah sini and x dgr azan terasa amat sgt lah sunyi......... Sad

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: SPEAKER BARU SURAU

Post by Sponsored content Today at 6:14 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum