Logo Persatuan TPUSJ3

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Logo Persatuan TPUSJ3

Post by rosli on Fri Jan 02, 2009 12:11 pm


rosli

Number of posts : 27
Registration date : 2008-01-11
Location : 72, PUSJ 3/1

Back to top Go down

Re: Logo Persatuan TPUSJ3

Post by ibnu umair on Fri Jan 02, 2009 2:40 pm

eeeee. tak kreatif betul lerrrrrr

ibnu umair

Number of posts : 136
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Logo Persatuan TPUSJ3

Post by gsoumar on Fri Jan 02, 2009 2:49 pm

Memang tak kretatif.... tapi terima kasih kepada JKP yang susah payah mencipta logo tersebut. Lepas ni, ibnumair boleh la hantar cadangan logo pulak...

gsoumar

Number of posts : 222
Registration date : 2008-05-04
Location : PUSJ

Back to top Go down

Re: Logo Persatuan TPUSJ3

Post by bakar on Fri Jan 02, 2009 3:40 pm


macam ni barulah kreatif..pencuri pun takut..

bakar

Number of posts : 79
Registration date : 2008-10-13

Back to top Go down

Re: Logo Persatuan TPUSJ3

Post by bunga on Fri Jan 02, 2009 3:52 pm

dah mcm duk kat usj 3 lak... Rolling Eyes

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: Logo Persatuan TPUSJ3

Post by bakar on Fri Jan 02, 2009 10:26 pm

ape punye logo la... macam kat rusia pulak

bakar

Number of posts : 79
Registration date : 2008-10-13

Back to top Go down

Re: Logo Persatuan TPUSJ3

Post by fendy5800 on Sat Jan 03, 2009 8:25 am

comments are welcome but the most impirtant thing is please come out with constructive suggestion. On top of that, we had opened to public to propose their own logo for our consideration, but none of us did it. BTW, thanks for the comment but sorry to say the logo could not be modify as it was submitted for registration.

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: Logo Persatuan TPUSJ3

Post by ibnu umair on Mon Jan 05, 2009 11:47 am

rasa nak pindah taman lain je bila tengok logo tu. BTW, tahniah kepada pengerusi yg tegas tp kalah kpd salah sorang ajk nye yang d kasihi

ibnu umair

Number of posts : 136
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Logo Persatuan TPUSJ3

Post by fendy5800 on Mon Jan 05, 2009 12:23 pm

kita kalah bersebab....

SEBABnya: mengHORMATi orang TUA...

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: Logo Persatuan TPUSJ3

Post by radi on Mon Jan 05, 2009 12:43 pm

dah submit? hmm.. x guna nak komen/wat lain daa.. tp..kalau setakat logo persatuan xpe lah... tp jgn wat signboard kat simpang taman kita tu udah lerrr...

radi

Number of posts : 210
Registration date : 2008-02-12

Back to top Go down

Re: Logo Persatuan TPUSJ3

Post by zuhalian on Mon Jan 05, 2009 1:41 pm

apa slh nya klu wat signboard pun...kuat atau x satu2 persatuan tu bkn pd logo...kekadang logo lawa pun tp xder apa satu cdgn pun jln nk wat apa kan.. Smile

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Logo Persatuan TPUSJ3

Post by bunga on Mon Jan 05, 2009 2:03 pm

for me... lago tu cantik jek... ok n not bad... cume "USJ3" tu yg meng konpiuskan... hehehe... maap yer sy bkn under kariah sini...

ya ampunzzzz Laughing

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: Logo Persatuan TPUSJ3

Post by fendy5800 on Mon Jan 05, 2009 2:36 pm

takpe la, nak beli umah kat USJ3 tak dpt, yg dpt hanya buat logo seakan2 USJ3, walaupon sekadar di pinggiran...

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: Logo Persatuan TPUSJ3

Post by Tika on Wed Jan 07, 2009 2:26 pm

memang konpius USJ3 tu Smile

Tika

Number of posts : 254
Registration date : 2007-12-28
Location : Jalan Pinggiran 3/5

Back to top Go down

Re: Logo Persatuan TPUSJ3

Post by zairol on Wed Jan 07, 2009 3:17 pm

saya sutuju dgn cik tika tu.

kalau sy jd vendor yg buat signboard tu, kebarangkalian saya kan pacak kat USJ3 amatlah tinggi.tp itu tidak apa.suara je ramai.tangan berapa kerat je.

ehh..cik tika dah makan? flower

zairol

Number of posts : 70
Registration date : 2007-12-28
Location : sebelah No 19 Depan No 20 , Lorong Hj Arshad

Back to top Go down

Re: Logo Persatuan TPUSJ3

Post by LOBO on Wed Jan 07, 2009 3:27 pm

Ok la tu
bila boleh buat stiker kete
boleh la kita tau kete yang masuk kat taman kite tu
orang kg kite ke atau org taman seberang
tapi untuk imam, kalau dari tmn sebelah pun
kita boleh pertimbangkan untuk bagi stiker tu

tak gitu En Fendi

LOBO

Number of posts : 58
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: Logo Persatuan TPUSJ3

Post by zuhalian on Wed Jan 07, 2009 4:05 pm

hmm...klu yg xder stiker tapi ari2 kene lalu nk ambik anak kat nursery camner ye...? Question

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Logo Persatuan TPUSJ3

Post by zairol on Wed Jan 07, 2009 4:12 pm

kalau yg takde sticker tu kena beli la..leh tampung tabung persatuan.

zairol

Number of posts : 70
Registration date : 2007-12-28
Location : sebelah No 19 Depan No 20 , Lorong Hj Arshad

Back to top Go down

Re: Logo Persatuan TPUSJ3

Post by fendy5800 on Wed Jan 07, 2009 4:35 pm

zuhalian wrote:hmm...klu yg xder stiker tapi ari2 kene lalu nk ambik anak kat nursery camner ye...? Question

buat surat rasmi, hntr kpd pengerusi, nyatakan butiran lanjut mengenai diri dan alasan masuk ke kwsn taman.
insya'Allah, permohonan yg lengkap akan dipertimbangkan.., semuanya utk tujuan rekod dan kebaikan bersama...

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: Logo Persatuan TPUSJ3

Post by mahathm on Wed Jan 07, 2009 4:47 pm

hmm..npknya iris pn kna bt sticker gak ni..kalo sesapa nk membeli belah kt kedai baru tu nt..kna tnjuk stiker dulu..kalo x..x leh msuk..
maklumlah skrng ni rmai sgt perampok,peragut dn penyamun..sian lak kt peniaga2 tu nt..ssh mau kira untung..kalo ada kdai mamak bkak nt elok x dibenarkan org luar mengeteh selepas pkl 12 mlm kecuali warga iris jek..hehehehe

mahathm

Number of posts : 297
Registration date : 2008-10-14
Location : 51 ,Jln PUSJ 1/4

Back to top Go down

Re: Logo Persatuan TPUSJ3

Post by arip on Thu Jan 08, 2009 6:35 pm

rosli wrote:

Hmmm..... memang senang nak nampak & nak ingat..... hopefully, persatuan penduduk USJ 3 tak buat bising....

arip

Number of posts : 230
Registration date : 2007-12-16

Back to top Go down

Re: Logo Persatuan TPUSJ3

Post by Maznah on Wed Jan 21, 2009 4:04 pm

Apakata tang bulat tu, ditukarkan ke bentuk mata..... biar terang & nyata.

Maznah

Number of posts : 28
Registration date : 2008-12-03
Age : 45
Location : PUSJ 3/1

Back to top Go down

Re: Logo Persatuan TPUSJ3

Post by martoza on Fri Jan 23, 2009 12:19 am

erm...memandangkan saya baru jer baca pasal logo nie.. so ...saya upkan satu logo yang saya buat di kala kebosanan.
Boleh lihat seperti di bawah:



Walaupun logo yang asal dah di register kan...so.. incase ada yang nak tukar ke..atau bercadang nak buat car sticker ke.. atau t-shirt ke.. mana la tau kan kalau2 ada yang berkenan.. so... boleh mintak raw file tanpa watermark dari saya. Sila email ye..sebab saya dah jarang2 masuk forum nie... tima kasih...

p/s: kalau nak background warna lain pun saya boleh adjust.

martoza

Number of posts : 57
Registration date : 2008-07-19
Location : PUSJ 3/4

http://www.dmartoza.com

Back to top Go down

Re: Logo Persatuan TPUSJ3

Post by Maznah on Fri Jan 23, 2009 8:16 am

good idea

Maznah

Number of posts : 28
Registration date : 2008-12-03
Age : 45
Location : PUSJ 3/1

Back to top Go down

Re: Logo Persatuan TPUSJ3

Post by fendy5800 on Fri Jan 23, 2009 9:48 am

boleh dipertimbangkan...

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: Logo Persatuan TPUSJ3

Post by Sponsored content Today at 10:11 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum