ATURCARA PROGRAM GOTONG-ROYONG MASAK BUBUR LAMBUK / ASSYURA

View previous topic View next topic Go down

ATURCARA PROGRAM GOTONG-ROYONG MASAK BUBUR LAMBUK / ASSYURA

Post by nusiOmar on Tue Jan 06, 2009 5:05 pm

Hari Pertama :12 muharram 1430 (Jumaat)

Masa Butiran
9.00pm - Penyediaan tempat memasak
- Penyedian bahan2 mentah (merewang)
*minum mlm disediakan.

Hari Kedua : 13 muharram 1430 (Sabtu)

Masa Butiran
7.00am -Acara memasak bermula
-2 kawah bubur assyura
-2 periuk bubur lambuk
*sarapan pagi disediakan

12.30pm -Dijangka bubur lambuk masak
3.00pm -Dijangka bubur assyura masak
*makan tengahari disediakan
4.30 -Pengangihan akan dimulakan.


Last edited by nusiOmar on Wed Jan 07, 2009 10:05 am; edited 1 time in total

nusiOmar

Number of posts : 44
Registration date : 2008-02-14

Back to top Go down

Re: ATURCARA PROGRAM GOTONG-ROYONG MASAK BUBUR LAMBUK / ASSYURA

Post by Bull on Wed Jan 07, 2009 8:55 am

Maaf ya En. Nusi, kalau tak silap saya, 11 Muharram tu hari Khamis dan 12 Muharram tu hari Jumaat. Maaf kalau saya yang silap hitung.

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: ATURCARA PROGRAM GOTONG-ROYONG MASAK BUBUR LAMBUK / ASSYURA

Post by zuhalian on Wed Jan 07, 2009 9:22 am

saya baru dapat berita dr kampung ayah saya akan dioperate jumaat ni so minta maaf banyak2 x dapat join lagi aktiviti surau... Sad

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: ATURCARA PROGRAM GOTONG-ROYONG MASAK BUBUR LAMBUK / ASSYURA

Post by nusiOmar on Wed Jan 07, 2009 10:06 am

ye lah..thank en.bull, jangan lupa datang bagitahu jiran2 sekali

nusiOmar

Number of posts : 44
Registration date : 2008-02-14

Back to top Go down

Re: ATURCARA PROGRAM GOTONG-ROYONG MASAK BUBUR LAMBUK / ASSYURA

Post by LOBO on Wed Jan 07, 2009 3:23 pm

aku sekarang ni dah kena tukar department baru
pukul 11 kena mai opis samapi pkul 2-3 untuk run report
jumaat malam tu, kemungkinan besar waktu sampai isyak aje ade

Pagi sabtu nak kena hantar wife pi British Council ada exam (IELTS) kat KL ..... kalau sempat lepas zohar tu ada la

LOBO

Number of posts : 58
Registration date : 2008-01-15

Back to top Go down

Re: ATURCARA PROGRAM GOTONG-ROYONG MASAK BUBUR LAMBUK / ASSYURA

Post by nusiOmar on Wed Jan 07, 2009 4:08 pm

time lps zohor tu, memang khidmat En.LOBO diperlukan...

nusiOmar

Number of posts : 44
Registration date : 2008-02-14

Back to top Go down

Re: ATURCARA PROGRAM GOTONG-ROYONG MASAK BUBUR LAMBUK / ASSYURA

Post by shahrul on Mon Jan 12, 2009 12:47 pm

terima kasih dengan pemberian dan juga sanggup menghantar sebekas bubur lambuk rumah ke rumah.... tak sempat nak ucap terima kasih tahu-tahu dah selang 3-4 rumah berkereta Kembara.

semoga allah sahaja dapat memberi rahmat kepada mereka yang terlibat..

shahrul

Number of posts : 12
Registration date : 2008-12-01
Location : Jln PUSJ 3/1

Back to top Go down

Re: ATURCARA PROGRAM GOTONG-ROYONG MASAK BUBUR LAMBUK / ASSYURA

Post by Affendi on Mon Jan 12, 2009 12:54 pm

Terima kasih kerana masih sudi men-sedekah bubur asyura kpd saya w/pun tak dpt dtg atas urusan mustahak keluarga yg tak dpt dielakkan pada hari tersebut.

Setinggi penghargaan kpd pihak pengurusan surau As-syakirin kerana inisiatif mulia ini & pelbagai aktiviti meng-i'marahkan surau kita.

Bersyukurlah kita ni yg tak dpt dtg program2 & aktiviti surau kerana apa2 hal yg tak dapat dielak, kerana masih ada hamba2 Allah yg mendukung kifayah demi kebaikan komuniti lain.. so jgnlah kita byk komplen2 sgt kat hero2 kita ni semua ok.. Very Happy

salam.. tqvm

Affendi

Number of posts : 193
Registration date : 2008-02-04
Age : 37
Location : 3 JLN PUSJ 3/2

Back to top Go down

Re: ATURCARA PROGRAM GOTONG-ROYONG MASAK BUBUR LAMBUK / ASSYURA

Post by Tika on Mon Jan 12, 2009 2:39 pm

tu lah...sedap sungguh bubur asyura tahun ni + bubur lambuk juga...kebetulan mak ayah datang...licin semua... siap tanya ada lagi tak? Embarassed kekeke

Tika

Number of posts : 254
Registration date : 2007-12-28
Location : Jalan Pinggiran 3/5

Back to top Go down

Re: ATURCARA PROGRAM GOTONG-ROYONG MASAK BUBUR LAMBUK / ASSYURA

Post by radi on Mon Jan 12, 2009 4:40 pm

mlm td ada lg.. kat surau...
terkilan tak dapat jumpa affendi... kan fendy?

radi

Number of posts : 210
Registration date : 2008-02-12

Back to top Go down

Re: ATURCARA PROGRAM GOTONG-ROYONG MASAK BUBUR LAMBUK / ASSYURA

Post by fendy5800 on Mon Jan 12, 2009 5:01 pm

Terima kasih kpd petugas2 biro pengagihan iaitu Radi, Firdaus, Fami, Fadzil, BadJambang, Zafrin, Zairol. Ada dua team, team Kembara & team Citra...
Utk makluman, ada beberapa rumah di lorong 3/3 & 3/4 yg tak dpt bubur tersebut kerana kehabisan stok. Sambutan amat menggalakkan. Kami mohon maaf pd saper2 yg tak dpt. Insya'Allah tahun depan ada lagi...

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: ATURCARA PROGRAM GOTONG-ROYONG MASAK BUBUR LAMBUK / ASSYURA

Post by gsoumar on Tue Aug 16, 2011 6:23 pm

tahun 1432 nih tak buat bubur lambuk ke..

gsoumar

Number of posts : 222
Registration date : 2008-05-04
Location : PUSJ

Back to top Go down

Re: ATURCARA PROGRAM GOTONG-ROYONG MASAK BUBUR LAMBUK / ASSYURA

Post by Sponsored content Today at 7:52 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum