Nombor telefon pengawal PUSJ3

View previous topic View next topic Go down

Nombor telefon pengawal PUSJ3

Post by rosli on Thu Mar 05, 2009 9:00 am

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Untuk makluman kepada tuan2 dan puan2 yang telah menyertai perkhidmatan sekuriti.
Telefon (h/p) tetap bagi pondok pengawal telahpun disediakan. Sekiranya berlaku sebarang kecemasan, tuan2/puan2 bolehlah berhubung terus ke pondok pengawal untuk mendapatkan bantuan segera 24 jam.
Sila dapatkan nombor tersebut dari AJK lorong masing2.
Terima kasih

"Jiran sepakat membawa berkat"

rosli

Number of posts : 27
Registration date : 2008-01-11
Location : 72, PUSJ 3/1

Back to top Go down

Re: Nombor telefon pengawal PUSJ3

Post by Tika on Thu Mar 05, 2009 10:16 am

tempek kat sini pun boleh kan? Smile

Tika

Number of posts : 254
Registration date : 2007-12-28
Location : Jalan Pinggiran 3/5

Back to top Go down

Re: Nombor telefon pengawal PUSJ3

Post by Maznah on Thu Mar 05, 2009 12:04 pm

Apsal guard tu tak tengok kita pun bila kita lalu kat depan dia? Pulak tu dorang sibuk dgn hal dia aje cthnya hisap rokok la, lap2 motor la. Semalam saya lalu kat depan guard house, saya nampak guard tu sedang sibuk tgh hisap rokok. Dia tak peduli pun keta-keta yg kuar masuk. Ni masaelah ni!!!!!

Maznah

Number of posts : 28
Registration date : 2008-12-03
Age : 45
Location : PUSJ 3/1

Back to top Go down

Re: Nombor telefon pengawal PUSJ3

Post by gsoumar on Thu Mar 05, 2009 12:20 pm

Full enforcement belum dimula lagi.. sbb tak semua dapat sticker lagi.
Tunggu dan sabar...

gsoumar

Number of posts : 222
Registration date : 2008-05-04
Location : PUSJ

Back to top Go down

Re: Nombor telefon pengawal PUSJ3

Post by Maznah on Thu Mar 05, 2009 12:34 pm

At least tengok2lah keta2 yg kuar masuk tu dan guard tu kenalah juga sensitif dan prihatin dengan keadaan sekeliling. Jgn buat hal dia ajer.

Maznah

Number of posts : 28
Registration date : 2008-12-03
Age : 45
Location : PUSJ 3/1

Back to top Go down

Re: Nombor telefon pengawal PUSJ3

Post by Tika on Thu Mar 05, 2009 1:25 pm

betul tu... keje dah start kan...sbb dah mula bayar... at least kena laa buat keje... bukan duduk borak jer... hehe

Tika

Number of posts : 254
Registration date : 2007-12-28
Location : Jalan Pinggiran 3/5

Back to top Go down

Re: Nombor telefon pengawal PUSJ3

Post by Maznah on Thu Mar 05, 2009 2:45 pm

betul..betul..betul....
Guard tu MESTIlah kena tgk muka2 yg kuar masuk untuk memudahkan perngurusan di hari muka.

Maznah

Number of posts : 28
Registration date : 2008-12-03
Age : 45
Location : PUSJ 3/1

Back to top Go down

Re: Nombor telefon pengawal PUSJ3

Post by ikanbakar on Thu Mar 05, 2009 3:23 pm

Betulx5..
Saya lagi suka kalau guard tu strict dgn sume org, walau pun saya bayar....Jadi En.Fendi kene sampaikan kat boss dia isu nih.
Bakal penyamun pon mesti tak suka dgn tmn kita kalau gard tu jenis strict dan lansung tak nak jaga hati penyamun tu...

ikanbakar

Number of posts : 152
Registration date : 2008-09-12

Back to top Go down

Re: Nombor telefon pengawal PUSJ3

Post by eejam on Thu Mar 05, 2009 9:18 pm

bile semua sticker dah dpt, harap pak guard ini strict dan buat keje spt mana apa yg AJK taman kite arahkan.

eejam

Number of posts : 17
Registration date : 2008-12-09
Location : Jalan PUSJ 3/4

Back to top Go down

Re: Nombor telefon pengawal PUSJ3

Post by martoza on Sat Mar 07, 2009 12:51 am

erm.. nak tanye skit.. dah kebetulan baru balik dari jalan2 makan angin...
so.. baru la perasan ada pondok n tiang baru....

erm... then the latest...masalah timbul bila adik saya nak dtg umah... pak guard siap bleh tahan tak nak kasik masuk kalau takder sticker... so nie cam ne nie?? kalau sedara mara nak masuk cam ne? cube xplain skit... nak kena mintak sticker untuk setiap kereta kah??

adik saya ada dua org kat sini..masing2 ada kereta sendiri.. setiap kali bila balik kg..diaorg akan dtg tinggalkan kete kat umah saya.. so cam ne? nak kena apply sticker banyak2? kang takder sticker ..tak bagi masuk plak... So plz explain...

pastu ... ada saya baca lagi dlm forum nie... yang bayar untuk sekuriti guard bulan2..for sure la dpt stickerkan.. dah name pun bayar... but.. apa jadik pada yang tak bayar? tak dpt sticker kah? tak bleh masuk umah sendiri kah sebab takder sticker n pak guard tak nak kasik masuk? Cam ne tuh??

huu.... memang tujuan baik... nak jaga keselamatan penduduk di taman kita nie.. pak guard pun dah memang keje diaorg kan.. untuk check org kuar masuk.. tapi .... jadik tak senang la kalau nak masuk umah sendiri pun nak kena byr .. Sad .. tak pe la.. dah ada org kata.. ikut majoriti .. so kena la ikut ... sebab maybe saya di golongan minoriti... kalau kena order sticker.. saya nk order 5 bijik ya...sila bagi info pasal pembelian sticker nie... walau pun secara jujur..memang saya tak bape puas ati dengan sticker miker nie..... ikut kan ajo la selagi boleh...

martoza

Number of posts : 57
Registration date : 2008-07-19
Location : PUSJ 3/4

http://www.dmartoza.com

Back to top Go down

Re: Nombor telefon pengawal PUSJ3

Post by zaki on Tue Mar 10, 2009 10:32 am

sedara martoza lama betul yer bercuti. smua persoalan sedara martoza ada dah dibincangkan ketika mesyuarat 15 Feb yang lepas. mungkin
tak sempat pegi agaknya.sebaik2nya sedara martoza pegi jumpa ketua lorong dan borak2 dengan dia kejap. ketua lorong bertungkus lumus pergi dari rumah ke rumah sejak bulan lepas. apa2 sedara rujuk terus lar pada ajk lorong/taman.Boleh check kat sini Senarai AJK Diorang punya servis free of charge.xyah risau nak bayar.Very Happy


Last edited by zaki on Tue Mar 10, 2009 12:03 pm; edited 1 time in total

zaki

Number of posts : 36
Registration date : 2008-01-11
Location : usj 3/3

Back to top Go down

Re: Nombor telefon pengawal PUSJ3

Post by eejam on Tue Mar 10, 2009 11:39 am

ye...AJK lorong memang bertungkus lumus...dan dlm taklimat security guard pun ada diberitahu....

eejam

Number of posts : 17
Registration date : 2008-12-09
Location : Jalan PUSJ 3/4

Back to top Go down

Re: Nombor telefon pengawal PUSJ3

Post by ramesh on Wed Mar 18, 2009 4:46 pm

Saya cadangkan supaya Pak Guard stop kereta yang tak ada sticker dan ambil alamat rumah, nombor phone dan nombor kereta dan end of the day pass kat ajk lorong atau Pengerusi kita, ini akan memudahkan kita untuk mendorong semua penguni PUSJ untuk mendaftar dan menjadi ahli. Jika cadangan ini di ambil kira dan berjaya maka semua penghuni akan bayar yuran bulanan. Ini juga akan dapat monolong untuk mengurangkan yuran bulanan kita semua sebagai ahli yang sudah berdaftar.

Sekian Terima Kasih
Ramesh

ramesh

Number of posts : 14
Registration date : 2008-12-02
Age : 41
Location : 3/2

Back to top Go down

Re: Nombor telefon pengawal PUSJ3

Post by 95 3/4 on Wed Mar 18, 2009 5:56 pm

Bagus cadangan En Ramesh, sungguh tidak adik untuk penghuni yg membayar yuran manakala penghuni yang tdk menjadi ahli pon turut serta terkawal kerana mereka berada dalam kawasan terkawal & jagaan Guard team.

AJK tolong ketatkan syarat kepada Guard Team supaya mereka menyemak setiap kereta yang lalu-lalang kawasan kita tanpa sticker, secara tidak langsung cara ini akan membuatkan mereka menjadi ahli kerana tdk tahan sebab kena check selalu. Very Happy lolz!!

95 3/4

Number of posts : 7
Registration date : 2009-03-17
Location : PUSJ 3/4

Back to top Go down

Re: Nombor telefon pengawal PUSJ3

Post by subha on Tue Mar 24, 2009 2:46 pm

Saya pun bersetuju dengan pandangan En Ramesh dan 95 3/4.
Memang tidak adil bagi mereka yang menjadi ahli, jika bukan ahli turut berkongsi dan bertumpang di dalam kawalan keselamatan kita.

End of the day yuran juga turut berkurang dan ia dapat memberi kepuasan pada semua penghuni di TPUSJ3. Sebilangan penghuni yang rasa yuran bulanan sebanyak rm40 agak banyak juga dapat dikurangkan jika cara sebegini dilaksanakan.

Sekian

Subha

subha

Number of posts : 3
Registration date : 2009-03-23
Age : 32

http://www.friendster.com/quhashini

Back to top Go down

Re: Nombor telefon pengawal PUSJ3

Post by aruzia on Tue Mar 24, 2009 5:18 pm

Kita kena berbalik kpd matlamat kita

1. Tujuan Keselamatan
2. Penyertaan semua pihak
3. Kesepakatan

Apa yang saya faham, masa meeting kat taman hari tu, Pengerusi JKP kata, kalau ramai yang masuk, InsyaAllah harga boleh turun - Jadi pada mereka yang join, mesti la ada privilege sikit, pada yg tak masuk, kita x halang diorang nak balik rumah tp kena ikut la undang yg ditetapkan (tulis nama setiap kali nak masuk)

Tadi wife, saya balik keje, dia kata guard tu tak tengok pun, kete ada sticker ke tidak
Jadi - pada semua penduduk, mainkan peranan kita, jika kita tengok guard tu lepaskan orang yg tak ada sticker atau palang tak tutup - bagitau/saund guard (tp dgn nada yg baikla) sbb kita majikan, kita yg bayar gaji diorang , jgn nak lebih kurang

Kalau kita semua kena bertindak sbg majikan - baru la Taman kita aman dan damai

aruzia

Number of posts : 11
Registration date : 2009-01-21

Back to top Go down

Re: Nombor telefon pengawal PUSJ3

Post by shahrz on Thu Mar 26, 2009 9:19 am

En Pengerusi....
Sekadar ingin tahu bila agaknya sistem kenderaan berpelekat, ' ada jalan, tak da tulis nama' di kuatkuasakan sepenuhnya. Setakat hari nampaknya sistem 'angkat tangan jalan' di praktikkan. Harap dapat disegerakan agar mendapat mpenyertaan yang menyeluruh dari penduduk..

shahrz

Number of posts : 19
Registration date : 2008-01-03

Back to top Go down

Re: Nombor telefon pengawal PUSJ3

Post by Sponsored content Today at 2:43 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum