Aduan / Komen berkaitan Perkhidmatan Kawalan Keselamatan

View previous topic View next topic Go down

Aduan / Komen berkaitan Perkhidmatan Kawalan Keselamatan

Post by fendy5800 on Tue Mar 17, 2009 10:33 am

Assalamua'laikum dan Selamat Sejahtera...

Semoga semua penduduk TPUSJ1, 2, 3 & TP berada di bawah lindungan & Rahmat Allah selalu...

Seperti yg kita semua sedia maklum, TPUSJ3 telah memulakan khidmat kawalan keselamatan pada 1hb MAC 2009. Maknanya, sudah hampir 3 minggu kita melaksanakan sistem ini. Walaubagaimanapun, full-enforcement hanya baru dimulakan pada hari Ahad lepas, 15hb MAC 2009.

Sehubungan dengan itu, saya menyeru kepada semua pihak yg terlibat secara langsung @ tidak langsung, untuk menyalurkan sebarang aduan @ komen yg berkaitan dgn khidmat kawalan keselamatan ini dengan tujuan untuk penambahbaikan (improvise).

Kami AJK PPTPUSJ3 mengalu-alukan sebarang pandangan/komen/aduan yg berkaitan dengan pengawal keselamatan, rondaan yg dibuat, cara melayan penduduk/pelawat, budi bahasa dan sebagainya yg dirasakan perlu untuk kita sama2 menegur demi kebaikan bersama. Cuma harapan saya, jgnlah setiap kelemahan/kekurangan dlm servis ini dijadikan isu/alasan utk kita tidak memberikan kerjasama yg sewajarnya kepada pihak pengawal mahupun AJK yg bertugas.

Mudah2an dengan adanya maklumbalas dari tuan2/puan2, ianya dapat meningkatkan lagi mutu perkhidmatan ini. Insya'Allah, semua respon akan diperhalusi dan diambil tindakan yg sewajarnya. Akhir kata, saya terlebih dahulu mengucapkan terima kasih kepada semua yg akan memberikan komen2/aduan2 nnt. Sekian, wassalam.

Fendy / 0193149588
Pengerusi PPTPUSJ3

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: Aduan / Komen berkaitan Perkhidmatan Kawalan Keselamatan

Post by Tika on Thu Mar 19, 2009 2:45 pm

Saya ada soalan jer :

1. Bila sticker utk rumah yg berbayar akan diperolehi?
2. Berapa jam sekali sepatutnya sekuriti membuat rondaan?
3. Bagaimanakah sepatutnya prosedur rondaan tersebut?

itu saja dulu hehe.

Tika

Number of posts : 254
Registration date : 2007-12-28
Location : Jalan Pinggiran 3/5

Back to top Go down

Re: Aduan / Komen berkaitan Perkhidmatan Kawalan Keselamatan

Post by fendy5800 on Thu Mar 19, 2009 2:59 pm

Jawapan:

1. Home Sticker kalau ikut perjanjian sepatutnya disediakan oleh syarikat kawalan keselamatan ni, tapi dah banyak kali follow up, asyik mintak tangguh jer...
2. Rondaan setiap satu jam, clocking check setiap dua jam.
3. Prosedur kawalan seperti yg dipersetujui, pengawal harus meronda mengikut aliran yg telah ditetapkan oleh PPTPUSJ3, iaitu dr post guard menuju ke setiap lorong bermula dr jln pusj 3/1 --> 3/2 --> 3/3 hinggalah 3/8. Last clocking point kat surau.

Sekian, wassalam.

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: Aduan / Komen berkaitan Perkhidmatan Kawalan Keselamatan

Post by Tika on Thu Mar 19, 2009 3:11 pm

Berdasarkan jawapan :

1. So skrng rondaan yg mereka adakan secara random laa kan... tak tau mana satu rumah yg membayar mereka kan? hmmm Rolling Eyes

2&3. 'Clocking check' tu maknanya setiap pusingan ke?? Kalau 1-2 jam... patut lebih kerap nampak mereka... ni jarang˛ laks hehe. Takpe nanti perhati tgk lagi.. hehe.

Terima kasih atas jawapan En Fendi.

Tika

Number of posts : 254
Registration date : 2007-12-28
Location : Jalan Pinggiran 3/5

Back to top Go down

Re: Aduan / Komen berkaitan Perkhidmatan Kawalan Keselamatan

Post by fendy5800 on Thu Mar 19, 2009 3:26 pm

skrg kita tgh kumpul feedback dr resident berkenaan prestasi guard2 yg ada, kalau rasa ada yg perlu ditegur, just inform...
setakat mlm tadi, kita dah buat dua kali pertemuan dg guard2 ni semua, tegur mana2 yg kurang, utk diperbaiki...

terima kasih

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: Aduan / Komen berkaitan Perkhidmatan Kawalan Keselamatan

Post by aruzia on Mon Mar 30, 2009 12:14 pm

Aku dimaklumkan yang pintu masuk (palang) ke taman kita tu hanya dibuka

pagi : 7 - 9 pagi
malam : 5 - 7 malam

Dan penduduk dan pelawat yang tak ada sticker kena tulis nama, aku dok perhatikan - guard yang jaga kat pintu masuk tu, acuh tak acuh aje, kekadang tutup, kekadang tidak

Aku cadangkan, kpd penduduk yang menyertai security agar tegur guard ni kalau nampak dia lepas aje orang yang tak bersticker ni
kalau kita nak minta AJK aje yang monitor aje pun - susah jugak, jadi kita sama2 main peranan kita

aruzia

Number of posts : 11
Registration date : 2009-01-21

Back to top Go down

Re: Aduan / Komen berkaitan Perkhidmatan Kawalan Keselamatan

Post by fendy5800 on Mon Mar 30, 2009 1:00 pm

terima kasih aruzia...

Sehubungan dgn itu, saya dgn ini memohon kerjasama daripada seluruh penduduk TPUSJ3 yg join security supaya terus mengajukan terus complaint/aduan anda kpd pengurus syarikat keselamatan tersebut.

Nombor telefon mereka ialah:
En.Khir - 0192554949
Hj.Sidek - 0196183900

Aduan boleh dibuat melalui phone call @ sms, dan pastikan anda memberikan maklumat yg cukup berkenaan aduan anda.

Cth:
En.Khir, saya dapati guard tidur semasa menjalankan tugas pd 25/02/09 jam 3pagi, sila ambil tindakan. -fendy, no.27, 3/5-

Sekian, wassalam.

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: Aduan / Komen berkaitan Perkhidmatan Kawalan Keselamatan

Post by bakar on Mon Mar 30, 2009 2:41 pm

Cth. Lain:
En. Khir..kenapa En. Khir lepaskan En. toyo masuk sedangkan dia takde sticker.mentang2 dia ayah En. Khir.

sekadar contoh je..jangan marah..

bakar

Number of posts : 79
Registration date : 2008-10-13

Back to top Go down

Re: Aduan / Komen berkaitan Perkhidmatan Kawalan Keselamatan

Post by gsoumar on Mon Mar 30, 2009 3:22 pm

ni dah kes provoke... admin... bann dak bakau ni.. kau dah tak se kabinet dgn dia.. apa takut...

gsoumar

Number of posts : 222
Registration date : 2008-05-04
Location : PUSJ

Back to top Go down

Re: Aduan / Komen berkaitan Perkhidmatan Kawalan Keselamatan

Post by Tika on Mon Mar 30, 2009 4:15 pm

kelakau encik bakau Laughing

Tika

Number of posts : 254
Registration date : 2007-12-28
Location : Jalan Pinggiran 3/5

Back to top Go down

Re: Aduan / Komen berkaitan Perkhidmatan Kawalan Keselamatan

Post by bakar on Mon Mar 30, 2009 5:09 pm

Ye lah..taman dah ada JKP sendiri kan..apa nak takut...dengan JKPUSJ3...kang kita adu pengerusi taman kita kang..ah..ah..takuuut!!

bakar

Number of posts : 79
Registration date : 2008-10-13

Back to top Go down

Re: Aduan / Komen berkaitan Perkhidmatan Kawalan Keselamatan

Post by ikanbakar on Tue Mar 31, 2009 5:24 pm

En.Khir, saya dapati bakar tidur semasa jalan melepasi guard pd 29/03/09 jam 7.14 mlm, sila ambil tindakan. -Guard, no.0, 3/4

ikanbakar

Number of posts : 152
Registration date : 2008-09-12

Back to top Go down

Re: Aduan / Komen berkaitan Perkhidmatan Kawalan Keselamatan

Post by zairol on Tue Mar 31, 2009 5:40 pm

telefon En khir tentu asyik berbunyi je lately.

ringg...telefon...
telefon berbunyi....
ada penduduk dlm kesusahan
ada penduduk dlm kesusahan disanaaa...

zairol

Number of posts : 70
Registration date : 2007-12-28
Location : sebelah No 19 Depan No 20 , Lorong Hj Arshad

Back to top Go down

Re: Aduan / Komen berkaitan Perkhidmatan Kawalan Keselamatan

Post by fendy5800 on Thu Apr 02, 2009 12:10 pm

besar betul pengaruh wonderpet dlm hidup zairol...

apa yg penting......!!! KERJASAMA...

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: Aduan / Komen berkaitan Perkhidmatan Kawalan Keselamatan

Post by eejam on Thu Apr 02, 2009 4:50 pm

"apa yg penting......!!! KERJASAMA..."

teringat baru2 ini pabila jawatan dlm puteri um_ _ hendak diumumkan..

depa nyanyi ramai2 lagu ni....

nak bitau pengaruh wonderpet ini berleluasa sehingga ke peringat nasional...

eejam

Number of posts : 17
Registration date : 2008-12-09
Location : Jalan PUSJ 3/4

Back to top Go down

Re: Aduan / Komen berkaitan Perkhidmatan Kawalan Keselamatan

Post by Sponsored content Today at 6:34 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum