Kutipan bg Bayaran Bulanan utk Khidmat Security

View previous topic View next topic Go down

Kutipan bg Bayaran Bulanan utk Khidmat Security

Post by fendy5800 on Thu Apr 02, 2009 12:40 pm

Assalamua'laikum dan Selamat Sejahtera...

Maka dengan ini dimaklumkan bahawa penduduk TPUSJ3 sudah boleh utk membuat bayaran bulanan (APRIL'09)bagi Khidmat Security yang disediakan kepada ketua lorong masing-masing.

Utk memudahkan tuan2/puan2 membuat bayaran, pihak AJK akan membuka meja kutipan berhampiran pondok jaga pada hari Ahad ini, 5hb April 2009, bermula dr jam 9pagi hingga- 1ptg DAN 2ptg hingga 6ptg. Diharapkan tuan2/puan2 dapat membuat bayaran seperti yg telah ditetapkan.

Note:
1. Sila bawa wang kecil secukupnya (RM40 sebulan, bayaran utk bulan APRIL'09)
2. Sila maklumkan & war-warkan kepada jiran2 sekeliling
3. Pada masa bayaran dibuat, kami akan menyerahkan HOME STICKER (sorry lewat atas sbb teknikal)


Berikut adalah jadual bertugas utk AJK JKP:

9pg-11pg = ajk lorong 3/1, 3/3 & pengerusi
11pg-1ptg = ajk lorong 3/2, 3/4 & timb pengerusi
1ptg-2ptg = rehat
2ptg-4ptg = ajk lorong 3/5, 3/7 & setiausaha
4ptg-6ptg = ajk lorong 3/6, 3/8, timb s/u & bendahari

Sekian, harap maklum.

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: Kutipan bg Bayaran Bulanan utk Khidmat Security

Post by Affendi on Mon Apr 06, 2009 3:35 pm

huh..dah telepas hari, balik kampung kt sg lalang dlm area hot bkt selambau ahad tu pagi ni baru smp umah..

masih boleh bayar kat ajk lorong jugak kan?

Affendi

Number of posts : 193
Registration date : 2008-02-04
Age : 37
Location : 3 JLN PUSJ 3/2

Back to top Go down

Re: Kutipan bg Bayaran Bulanan utk Khidmat Security

Post by fendy5800 on Mon Apr 06, 2009 3:58 pm

YUP! kpd yang masih belum buat bayaran, sila berhubung/jumpa ketua lorong masing2... TQ

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: Kutipan bg Bayaran Bulanan utk Khidmat Security

Post by Ardi Razlan on Mon Apr 06, 2009 7:26 pm

fendy5800 wrote:YUP! kpd yang masih belum buat bayaran, sila berhubung/jumpa ketua lorong masing2... TQ

Tuan,nak bertanya saya dah buat bayaran pada hari ahad (semalam) tapi tak dapat pun home sticker tu?

Ardi Razlan

Number of posts : 19
Registration date : 2008-12-02
Location : Pinggiran USJ 3/5

Back to top Go down

Re: Kutipan bg Bayaran Bulanan utk Khidmat Security

Post by zamanbaru on Tue Apr 07, 2009 3:41 pm

Saya pun ingin mengajukan soalan seperti saudara ardirazlan. Bayaran telah di buat melalui ketua lorong tetapi tak de pun hse sticker yang dapat

zamanbaru

Number of posts : 5
Registration date : 2009-04-07

Back to top Go down

Re: Kutipan bg Bayaran Bulanan utk Khidmat Security

Post by zamanbaru on Tue Apr 07, 2009 3:50 pm

Soalan ke dua ialah apakah keistimewaan kepada rumah yang mempunyai sticker/ahli berbayar dengan rumah yang tidak bersticker since pak guard will only just round along the road??? which means orang yang tak bayar pun akan dapat enjoy the service yang sama. I know this issue dah banyak disentuh oleh jiran2 kita kat atas. Tapi really need explanation on this dari kawan2 semua. Kalau tak, nanti akan timbul orang yang nak tarik diri dari subscribe security service coz kalau tak bayar pun still dapat menikamti service tu. The only different is kena tulis nama kat pondok pengawal je.

zamanbaru

Number of posts : 5
Registration date : 2009-04-07

Back to top Go down

Re: Kutipan bg Bayaran Bulanan utk Khidmat Security

Post by radi on Wed Apr 08, 2009 11:29 am

ishh.. ape lak xde beza... org2 yg bayar... ada rasa tanggungjawab dan ada semangat kejiranan... dan ada semangat ingin bersatu hati..

ni salah 1 usaha kita utk keselamatan taman kita... ikhlas kerana ALLAH... tawakkal pada allah... yakin pada allah...

radi

Number of posts : 210
Registration date : 2008-02-12

Back to top Go down

Re: Kutipan bg Bayaran Bulanan utk Khidmat Security

Post by Affendi on Thu Apr 09, 2009 6:46 pm

radi wrote:ishh.. ape lak xde beza... org2 yg bayar... ada rasa tanggungjawab dan ada semangat kejiranan... dan ada semangat ingin bersatu hati..

ni salah 1 usaha kita utk keselamatan taman kita... ikhlas kerana ALLAH... tawakkal pada allah... yakin pada allah...

setuju..yg memberi & menyumbang itu jauh lebih baik drpd yg menerima & mengharapkan sumbangan sahaja.. paling teruk yg tak sumbang apa2 & bising pula.. Smile

Affendi

Number of posts : 193
Registration date : 2008-02-04
Age : 37
Location : 3 JLN PUSJ 3/2

Back to top Go down

Re: Kutipan bg Bayaran Bulanan utk Khidmat Security

Post by fendy5800 on Fri Apr 10, 2009 5:32 pm

home sticker akan diedarkan dlm jangka masa terdekat, harap maaf atas kelewatan ini, kita telah cuba yg terbaik, tapi masih ada halangan...

berkenaan beza antara org yg join security dgn tidak, memang tidak kita nafikan org yg tak join ni pon akan enjoy the safety sbb guard buat rondaan secara menyeluruh. Anggaplah ini antara amal jariah kita utk semua penduduk TPUSJ3. Semoga ALLAH membalas jasa baik tuan2 yg join.
Kita telah beri peringatan dan akan terus bagi peringatan demi peringatan kpd mereka utk turut serta dgn khidmat kawalan keselamatan ini, tapi jika mereka berdegil, kami AJK tak boleh buat apa2.
Apa yg mampu/boleh kami buat ialah sekadar menahan mereka di pondok pengawal dan minta mereka tulis nama sblm mereka masuk ke kawasan taman. Itu pon telah bermcm2 cemuhan/maki/sumpah seranah yg pihak pengawal & kami semua AJK terima akibat dr tindakan ini. Tak cukup dgn itu, ada yg buat laporan polis, aduan MPSJ dsb. Saya sendiri dah lali dgn sms/panggilan telefon dari penduduk2 yg tidak berpuas hati dgn tindakan AJK. Ada yg marah2, maki dsb. Kami tak minta dipuji, cuma bertindaklah menggunakan akal sbg seorang manusia yg waras dan berpendidikan. Patut ke hantar sms maki dan marah2 pd pihak AJK? Takde apa yg boleh kami buat melainkan sabar.
Cuba la tuan2 pikir adakah kami suka dgn apa yg kami buat? Kami harap semua penduduk faham bahawa kami semua AJK ni kerja secara sukarela dan apa yg kami lakukan adalah utk kebaikan bersama berdasarkan suara majoriti. Tiada satu pon tindakan kami yg mengikut kesukaan kami. Kami pon tak sanggup kena marah/maki dsb.
Jika keadaan yg sebegini berterusan dan kami sukar mendapat kerjasama dari semua penduduk, ada kemungkinan khidmat pengawal keselematan ini akan dikaji semula dan jika bayaran bulanan tidak mencukupi, kami tiada pilihan lain melainkan menamatkan perkhidmatan ini. Sila maklum bahawa kita memerlukan sebanyak RM11K sebulan utk bayar 6org pengawal keselamatan utk sebulan.
Harap tuan2 dapat memahami kami. Bantulah kami untuk membantu anda.., sekian terima kasih.

Harap Maklum.

Fendy/0193149588
Pengerusi PPTPUSJ3

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: Kutipan bg Bayaran Bulanan utk Khidmat Security

Post by harun on Tue Apr 14, 2009 10:29 am

Semoga AJK dapat bersabar dan meneruskan perkhidmatan keselamatan di taman kita ni..
Saya menyokong penuh perkhidmatan ini dan jutaan t/kasih thdp ajk yg bekerja keras selama ini...

harun

Number of posts : 50
Registration date : 2008-03-30

Back to top Go down

Re: Kutipan bg Bayaran Bulanan utk Khidmat Security

Post by radi on Tue Apr 14, 2009 4:18 pm

pihak ajk bukan setakat telah menghabiskan masa dan tenaga... malahan ada yg keluar duit poket sendiri pun ada...
aku sgt respek dan sangat berterima kasih pada semua ajk...
moga allah murahkan rezeki korang...

radi

Number of posts : 210
Registration date : 2008-02-12

Back to top Go down

Re: Kutipan bg Bayaran Bulanan utk Khidmat Security

Post by zairol on Wed Apr 15, 2009 11:37 am

kalau bulan depan sy tak bayar dan duit rm40 tu sy buat home sticker sendiri aci tak?

zairol

Number of posts : 70
Registration date : 2007-12-28
Location : sebelah No 19 Depan No 20 , Lorong Hj Arshad

Back to top Go down

Re: Kutipan bg Bayaran Bulanan utk Khidmat Security

Post by fendy5800 on Wed Apr 15, 2009 12:15 pm

zairol wrote:kalau bulan depan sy tak bayar dan duit rm40 tu sy buat home sticker sendiri aci tak?

tak ACI..,
hrp bersabar sikit jer lagi...
bulan May bakal menyaksikan perubahan yg sebenar...
nntkan kemunculannya...

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: Kutipan bg Bayaran Bulanan utk Khidmat Security

Post by zamniks on Tue May 26, 2009 10:43 pm

As Salam, dengarnya sikit waktu lagi boleh bayar fees security melalui maybank2u. Any progress on this update?tq

zamniks

Number of posts : 18
Registration date : 2009-05-25
Age : 40
Location : Jalan PUSJ 3/4

Back to top Go down

Re: Kutipan bg Bayaran Bulanan utk Khidmat Security

Post by gsoumar on Wed May 27, 2009 9:20 am

bayaran melalui maybank2u belum boleh di implement lagi buat masa ini..

gsoumar

Number of posts : 222
Registration date : 2008-05-04
Location : PUSJ

Back to top Go down

Re: Kutipan bg Bayaran Bulanan utk Khidmat Security

Post by zairol on Wed May 27, 2009 6:16 pm

pembayaran melalui maybank2u belum dikuatkuasakan lagi.
walaubagaimanapun untuk kemudahan penduduk, bayaran melalui maybank2me amatlah digalakkan.

zairol

Number of posts : 70
Registration date : 2007-12-28
Location : sebelah No 19 Depan No 20 , Lorong Hj Arshad

Back to top Go down

Re: Kutipan bg Bayaran Bulanan utk Khidmat Security

Post by shahrul on Mon Jul 13, 2009 4:36 pm

bayaran bulan Julai untuk Security nie perlu di bayar kepada AJK Lorong ke? sebab kebiasaanya AJK TPUSJ3 akan bukak counter pembayaran pada hari Ahad Alternate.

Dah masuk tengah bulan Julai nie, so risau lak kalau lambat bayaq...

shahrul

Number of posts : 12
Registration date : 2008-12-01
Location : Jln PUSJ 3/1

Back to top Go down

Re: Kutipan bg Bayaran Bulanan utk Khidmat Security

Post by Tika on Wed Jul 15, 2009 10:48 am

yelah.. bayar kat sape?? Dgr ada wakil pihak security akan kutip. Tapi tak nampak bayang pun hehe.

Tika

Number of posts : 254
Registration date : 2007-12-28
Location : Jalan Pinggiran 3/5

Back to top Go down

Re: Kutipan bg Bayaran Bulanan utk Khidmat Security

Post by A94126 on Sat Jul 18, 2009 2:16 am

ntah..x de dtg kutip pon fr july..sticker pon x dpt2..aiyaaa..11k/month fr 6 security..wow..myr1833.33333,,,per person...

A94126

Number of posts : 31
Registration date : 2009-05-21
Age : 32
Location : glenmarie

Back to top Go down

Re: Kutipan bg Bayaran Bulanan utk Khidmat Security

Post by fendy5800 on Mon Jul 20, 2009 10:49 am

bayaran sekuriti utk bulan julai onwards akan dipungut oleh pihak sekuriti (SRI LARA). Mereka akan buat collection 2bulan sekali, yg akan bermula pd hujung bulan ni. Ini bermakna, penduduk perlu bayar sebanyak RM70 (RM35 X 2bulan) bagi yuran bulan JULAI & OGOS dan seterusnya...

harap maklum...

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: Kutipan bg Bayaran Bulanan utk Khidmat Security

Post by Sponsored content Today at 2:45 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum