Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Lin_EjenRumah on Tue Apr 07, 2009 8:10 pm

A'kum,

Saya tengah mencari 14 unit rumah untuk disewakan kepada corporate client. Kalau ada owner yang nak sewakan rumah boleh contact saya @ 019 6689078 (Lin) atau email: ms_ashlin@yahoo.com

thank you.

Lin_EjenRumah

Number of posts : 11
Registration date : 2009-04-07

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by irisman on Tue Apr 07, 2009 11:19 pm

Banyaknya rumah Cik Lin... Corporate client tu nak buat hostel bangla ke ape..?? Smile

irisman

Number of posts : 400
Registration date : 2008-03-01

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Lin_EjenRumah on Wed Apr 08, 2009 1:40 am

Bukan nak buat hostel bangla Razz ---- Ini untuk student lah...ramai student perempuan nanti......

En. Irisman ada ke rumah untuk sewakan? Smile

Lin_EjenRumah

Number of posts : 11
Registration date : 2009-04-07

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Bull on Wed Apr 08, 2009 10:00 am

Ni ada kena mengena dgn flyer dari syarikat rain forest (kalau tak silap namanya. kalau silap, minta maaf dan tolong betulkan) tu ke? Cari rumah utk disewa kepada students? Students kolej mana ek?

En. Irisman takde rumah utk disewa. Tapi dia ada bilik extra kat rumah dia. Kenalah tanya org rumah dia dulu kalau nak sewa. Kalau tak tanya, nanti En. Irisman kena tido luar. Kesian dia. Dah la dekat rumah dia ada 2 kes denggi. kekeke.

Irisman, jangan marah ha. Malam ni team aku ronda jaga rumah hang.

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by bunga on Wed Apr 08, 2009 10:10 am

hahaha... takut kang kwsn umah kami penuh dgn bang-la & nepal ajek... tgk jerk arr kwsn umah kami, abis segala corner dipenuhi dgn dorang... udah tu wiken dia main sepak takraw kat tanah kosong dlm corner lot tuh... udah jd cam pesta lak Basketball

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by zuhalian on Wed Apr 08, 2009 10:56 am

hmm...student pompuan pun kene tgk gak sbb kang kat depan gate tu penuh jer duk dating..huhuhhuuu...dah satu hal ahli RT kene kawal masalah sosial lak kang...area kita ni ramai anak2 yg tgh membesar...hmm.... Wink

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by mahathm on Wed Apr 08, 2009 11:04 am

takut nt ahli RT ronda2 kt situ jer nt...ekekekeke...

mahathm

Number of posts : 297
Registration date : 2008-10-14
Location : 51 ,Jln PUSJ 1/4

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Bull on Wed Apr 08, 2009 11:14 am

zuhalian wrote:hmm...student pompuan pun kene tgk gak sbb kang kat depan gate tu penuh jer duk dating..huhuhhuuu...dah satu hal ahli RT kene kawal masalah sosial lak kang...area kita ni ramai anak2 yg tgh membesar...hmm.... Wink

Dok dating kat depan gate at least org lalu lalang nampak apa depa buat. Kalau dating dalam rumah? Perkara2 yg boleh mendatangkan kemurkaan Allah ni mintak dijauhkan la.

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Bull on Wed Apr 08, 2009 11:16 am

mahathm wrote:takut nt ahli RT ronda2 kt situ jer nt...ekekekeke...

Sepatah kata AR Tompel dalam cerita Nasib Do Re Mi: possible....

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by bunga on Wed Apr 08, 2009 11:20 am

hehehe... asrama pompuan kalo byk nnt... sume bapak2 akan volunteer nak jd ahli RT.... nak meronda.. ngeh ngeh ngeh... Rolling Eyes

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Bull on Wed Apr 08, 2009 11:29 am

bunga wrote:hehehe... asrama pompuan kalo byk nnt... sume bapak2 akan volunteer nak jd ahli RT.... nak meronda.. ngeh ngeh ngeh... Rolling Eyes

Ulang suara. Sepatah kata AR Tompel dalam cerita Nasib Do Re Mi: possible...

Sekali, semua 14 unit tu kat TPUSJ1. Kitaorg tak kisah kalau warga TP pun sanggup datang utk bantu RT kami. Lagi ramai, relax la sikit. Tapi kena betul2 aktiviti RT la.

Makluman. RT tu stands for Rukun Tetangga ye. Jangan sampai tipu org rumah kata nak gi RT, tapi maksudnya Relax & Tea ke, Relax & Tobacco ke, Rumah Tangga ke... ye. Kalau Ronda Taman, still acceptable cuma harapnya ronda secara positive la.

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by zuhalian on Wed Apr 08, 2009 11:42 am

hmmm....part "possible" tu yg kene monitor tu...heheheheh Very Happy

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by bunga on Wed Apr 08, 2009 12:07 pm

i tot mission imposibble... upenye possible la pulok scratch

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by mahathm on Wed Apr 08, 2009 1:21 pm

ader sebuah umah nk sewakan complete ngan brg2..sewa bulanan RM3800 sebulan..

mahathm

Number of posts : 297
Registration date : 2008-10-14
Location : 51 ,Jln PUSJ 1/4

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Lin_EjenRumah on Wed Apr 08, 2009 1:41 pm

Bull wrote:Ni ada kena mengena dgn flyer dari syarikat rain forest (kalau tak silap namanya. kalau silap, minta maaf dan tolong betulkan) tu ke? Cari rumah utk disewa kepada students? Students kolej mana ek?

En. Irisman takde rumah utk disewa. Tapi dia ada bilik extra kat rumah dia. Kenalah tanya org rumah dia dulu kalau nak sewa. Kalau tak tanya, nanti En. Irisman kena tido luar. Kesian dia. Dah la dekat rumah dia ada 2 kes denggi. kekeke.

Irisman, jangan marah ha. Malam ni team aku ronda jaga rumah hang.

Betul, saya lah orangnye. Saya dari Rainforest Properties. Memang tengah cari untuk students. Kat PUSJ 1 ada banyak rumah kosong tapi tak tau pulak sapa owner nye.......

Lin_EjenRumah

Number of posts : 11
Registration date : 2009-04-07

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Lin_EjenRumah on Wed Apr 08, 2009 1:44 pm

bunga wrote:hahaha... takut kang kwsn umah kami penuh dgn bang-la & nepal ajek... tgk jerk arr kwsn umah kami, abis segala corner dipenuhi dgn dorang... udah tu wiken dia main sepak takraw kat tanah kosong dlm corner lot tuh... udah jd cam pesta lak Basketball

Bukan bangla atau nepal..budak budak melayu kita aje..tapi studentlah....Smile Very Happy Ada ke kenal siapa siapa yang nak sewakan rumah?

Lin_EjenRumah

Number of posts : 11
Registration date : 2009-04-07

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Lin_EjenRumah on Wed Apr 08, 2009 1:47 pm

mahathm wrote:ader sebuah umah nk sewakan complete ngan brg2..sewa bulanan RM3800 sebulan..

Hi Mahathm, boleh bagi phone number owner tu? Ini kira fully furnish lah ek? Thank you in advance

Lin_EjenRumah

Number of posts : 11
Registration date : 2009-04-07

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Lin_EjenRumah on Wed Apr 08, 2009 1:50 pm

Makluman. RT tu stands for Rukun Tetangga ye. Jangan sampai tipu org rumah kata nak gi RT, tapi maksudnya Relax & Tea ke, Relax & Tobacco ke, Rumah Tangga ke... ye. Kalau Ronda Taman, still acceptable cuma harapnya ronda secara positive la.[/quote]

Hehe..TQVM ingatkan apa lah RT tu...Smile Elok jugak kalau student duduk situ ada RT..so safety terjamin. Boleh la saya propose ke corporate client tu... Buat masa ni saya tak boleh nak bagitau siapa client saya...kalau dah dapat at least 10 rumah boleh bagitau....Smile

ps: kalau ada owner yang nak jual atau beli rumah saya boleh tolong juga..Smile Smile

Lin_EjenRumah

Number of posts : 11
Registration date : 2009-04-07

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by bunga on Wed Apr 08, 2009 2:13 pm

mahathm wrote:ader sebuah umah nk sewakan complete ngan brg2..sewa bulanan RM3800 sebulan..

hehehe ni rumah hang la ni... abih hang nak duk mana?? flat sana ka?? Laughing

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by bunga on Wed Apr 08, 2009 2:14 pm

lin... kalo corner lot brape nak sewa... RM1500 mampu ker?? Smile

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by mahathm on Wed Apr 08, 2009 2:44 pm

bunga wrote:
mahathm wrote:ader sebuah umah nk sewakan complete ngan brg2..sewa bulanan RM3800 sebulan..

hehehe ni rumah hang la ni... abih hang nak duk mana?? flat sana ka?? Laughing


flat tu byk kosong lg...sewa pn murah.. Laughing sja nk test market jer...sory che lin ek...

mahathm

Number of posts : 297
Registration date : 2008-10-14
Location : 51 ,Jln PUSJ 1/4

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Bull on Wed Apr 08, 2009 2:47 pm

bunga wrote:lin... kalo corner lot brape nak sewa... RM1500 mampu ker?? Smile

Pn. Bunga. RM1500 tu murah bebeno. Up la sikit.

Er... bebudak tu bayar sendiri ke sewanya atau college tu yg bayar, Agen Lin? Kalau college yg bayar, boleh la up lagi 50%. Hehehe. Kalau student bayar sendiri, RM1200 - RM1500 tu ok la. Tapi for sure diaorg dok lebih dari 10 org 1 rumah. Ye la, nak cut cost per head. Kita pun camtu jugak dulu. Ye tak?

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Bull on Wed Apr 08, 2009 2:49 pm

Lin_EjenRumah wrote:kalau ada owner yang nak jual atau beli rumah saya boleh tolong juga..Smile Smile

Berapa percent you charge? Kalau kat Desa Petaling ok tak?

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by zuhalian on Wed Apr 08, 2009 3:12 pm

Lin.., cam kat phase 1 ni kitorg tgh nk wat collection nk adakan guard...so kalau dapat 14 buah rumah ni menyewa kat phase 1 ni boleh ke ur client tu joint utk collection..sebulan RM60 and 24/7 ada guard meronda siang malam...

mintak u bgtau kat client u tu if not ssh gak laa nk harapkan RT jer x terdaya rasanya tu pasal kene ada guard sama nk jaga keselamatan area ni.. Very Happy

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Bull on Wed Apr 08, 2009 3:44 pm

mahathm wrote:takut nt ahli RT ronda2 kt situ jer nt...ekekekeke...

En. Mahathir, hari ni balik lunch kat rumah ke? Camana keadaan keselamatan taman kita? Segalanya terkawal ke? Hehehe. Saje je bertanya kat kengkawan yg kerja berdekatan dgn rumah, yg ada peluang balik makan kat rumah sambil jenguk2 keadaan keselamatan sekeliling.

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Sponsored content Today at 10:39 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum