Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by mahathm on Fri Apr 10, 2009 10:00 am

kalo tengok dri flyer yg diaorg kasik tu..international student yang nk di letakkan kt umah2 tu..hmmm..mat2 afrika ke?
kalo kt puchong mat2 afrika ni dh mcm kt tmpt mereka sendirik dh..especially taman wawasan puchong..penuh..org tmpatan sendiri jadik takut.. No

mahathm

Number of posts : 297
Registration date : 2008-10-14
Location : 51 ,Jln PUSJ 1/4

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Bull on Fri Apr 10, 2009 10:06 am

irisman wrote:
Bull wrote:
Merangkap takpe. Jangan hang merangkak malam2 pegi bilik sebelah. Nanti Betara Guru tangkap, kena merangkak berterusan.

Dah aiiihhh.. En. Bull.. mana de merangkak... Sleep walking je... Very Happy

Hang jangan dok buat pasai. Nanti Betara Guru pasang kawat berduri depan pintu bilik malam2 baru hang tau.

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Bull on Fri Apr 10, 2009 10:20 am

mahathm wrote:kalo tengok dri flyer yg diaorg kasik tu..international student yang nk di letakkan kt umah2 tu..hmmm..mat2 afrika ke?
kalo kt puchong mat2 afrika ni dh mcm kt tmpt mereka sendirik dh..especially taman wawasan puchong..penuh..org tmpatan sendiri jadik takut.. No

Ye ke? In that case, I shall vote "nay" for the resolution (ceh! terus skiping london) . Contoh dah ada. Kat Cheras, Sunway, sampai masuk berita gara2 sikap foreigners ni. Banyak masalah sosial. Tak kiralah afrikan ke, timbuktu ke, pak arab lagi la teruk.

Ini pendapat dan pendirian saya secara individu. Harap Cik Lin ejen rumah tak kecik hati bila baca posting saya ni. Saya faham Cik Lin sekadar menjalankan amanah yg diberi. But still, kalau boleh, not to put those foreign students in TPUSJ (tak kisah la nombor berapa pun).

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Bull on Fri Apr 10, 2009 10:31 am

irisman wrote:
Lin_EjenRumah wrote:
Sebelum jual kena la bincang ngan en bull mcm mana nak market property en bull especially dalam market sekarang. Nak cite panjang pulak kat sini. Kalau jumpa boleh saya cerita satu persatu.

Malangnye, saya tak buat pulak Desa Petaling. Area saya Shah Alam ngan Subang Smile
Lin

Haahh.. En. Bull.. Apa lagi... Jumpa je la.. boleh paham satu persatu... Very Happy

Faham apa?

Satu yg aku faham, Cik Lin ni punya charge slightly high. So far, saya dah contact 3 org agent dan Cik Lin ni yg ketiga. The first one, nak 2.5%. Yg kedua, 2%. So Cik Lin ni the highest la @ 2.75%. Tapi, just tanya2 je. Belum nak jual lagi sebab nak kena refurbish sikit rumah tu.

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by hakhai on Fri Apr 10, 2009 6:12 pm

Bull wrote:
mahathm wrote:kalo tengok dri flyer yg diaorg kasik tu..international student yang nk di letakkan kt umah2 tu..hmmm..mat2 afrika ke?
kalo kt puchong mat2 afrika ni dh mcm kt tmpt mereka sendirik dh..especially taman wawasan puchong..penuh..org tmpatan sendiri jadik takut.. No

Ye ke? In that case, I shall vote "nay" for the resolution (ceh! terus skiping london) . Contoh dah ada. Kat Cheras, Sunway, sampai masuk berita gara2 sikap foreigners ni. Banyak masalah sosial. Tak kiralah afrikan ke, timbuktu ke, pak arab lagi la teruk.

Ini pendapat dan pendirian saya secara individu. Harap Cik Lin ejen rumah tak kecik hati bila baca posting saya ni. Saya faham Cik Lin sekadar menjalankan amanah yg diberi. But still, kalau boleh, not to put those foreign students in TPUSJ (tak kisah la nombor berapa pun).
kalau mat afrika, memang aku bangkang sekeras2nya... ini mat afrika tak ade law punya worang... ade yg aku baling molotov kat rumah depa (kalau sewa la).. Evil or Very Mad

hakhai

Number of posts : 166
Registration date : 2008-01-03
Location : PUSJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Bull on Fri Apr 10, 2009 6:18 pm

hakhai wrote:kalau mat afrika, memang aku bangkang sekeras2nya... ini mat afrika tak ade law punya worang... ade yg aku baling molotov kat rumah depa (kalau sewa la).. Evil or Very Mad

Rilek brader. Kita jangan merendahkan darjat kita sampai ke tahap tu. Molotov cocktail tu tak akan menyelesaikan masalah. Malah tambah masalah lagi kat kita nanti. So, sementara belum jadi ni, baik kita mintak supaya jangan la jadik.

p/s ingatlah pesanan ni dimana sahaja anda berada. kalau tak ingat pesanan ni, ingat katak hijau yg angkat V (tanda peace) tu.

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by mahathm on Fri Apr 10, 2009 11:36 pm

hakhai wrote:
Bull wrote:
mahathm wrote:kalo tengok dri flyer yg diaorg kasik tu..international student yang nk di letakkan kt umah2 tu..hmmm..mat2 afrika ke?
kalo kt puchong mat2 afrika ni dh mcm kt tmpt mereka sendirik dh..especially taman wawasan puchong..penuh..org tmpatan sendiri jadik takut.. No

Ye ke? In that case, I shall vote "nay" for the resolution (ceh! terus skiping london) . Contoh dah ada. Kat Cheras, Sunway, sampai masuk berita gara2 sikap foreigners ni. Banyak masalah sosial. Tak kiralah afrikan ke, timbuktu ke, pak arab lagi la teruk.

Ini pendapat dan pendirian saya secara individu. Harap Cik Lin ejen rumah tak kecik hati bila baca posting saya ni. Saya faham Cik Lin sekadar menjalankan amanah yg diberi. But still, kalau boleh, not to put those foreign students in TPUSJ (tak kisah la nombor berapa pun).
kalau mat afrika, memang aku bangkang sekeras2nya... ini mat afrika tak ade law punya worang... ade yg aku baling molotov kat rumah depa (kalau sewa la).. Evil or Very Mad


jgn hakhai..ganazz sgt tu..x sesuai dgn budaya penyayang kita org mesia ni..apa kata ko baling dgn bom fosforus jek?? x la ganas sgt...ekekekeke

mahathm

Number of posts : 297
Registration date : 2008-10-14
Location : 51 ,Jln PUSJ 1/4

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by toyak(sarjance) on Sat Apr 11, 2009 3:32 am

kepada ajen tu, boleh lah kalau nak tlg cari kan penyewa rumah saya ....ehh salah apartment saya kat mentari court....dekat dengan sunway piramid tu....semua lengkap kecuali perabut.....dan peralatan elektrik...kalau ada yang berminat boleh calling saya ahhh....range sewa RM750 ++.....kalau boleh nak family atau student milayu perempuan terakhir...
yahoooo...iklan percuma....

toyak(sarjance)

Number of posts : 217
Registration date : 2008-05-09
Age : 42
Location : subang jaya

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by hakhai on Sun Apr 12, 2009 12:52 am

Bull wrote:
hakhai wrote:kalau mat afrika, memang aku bangkang sekeras2nya... ini mat afrika tak ade law punya worang... ade yg aku baling molotov kat rumah depa (kalau sewa la).. Evil or Very Mad

Rilek brader. Kita jangan merendahkan darjat kita sampai ke tahap tu. Molotov cocktail tu tak akan menyelesaikan masalah. Malah tambah masalah lagi kat kita nanti. So, sementara belum jadi ni, baik kita mintak supaya jangan la jadik.

p/s ingatlah pesanan ni dimana sahaja anda berada. kalau tak ingat pesanan ni, ingat katak hijau yg angkat V (tanda peace) tu.
fight fire with fire..... keh keh keh

hakhai

Number of posts : 166
Registration date : 2008-01-03
Location : PUSJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Bull on Mon Apr 13, 2009 10:23 am

hakhai wrote:fight fire with fire..... keh keh keh

Jangan brader. Iblis dijadikan dari api... So, cannot fight fire with fire. Kena fight with water or sand or dust. Air pun boleh potong besi what.... Isk... apa melalut nih. Rock bottom, jangan la jadi letak students kat area kita. Tak kira la local or foreign.

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by mahathm on Mon Apr 13, 2009 10:28 am

Bull..ini malem brp pukul mau ronda?

mahathm

Number of posts : 297
Registration date : 2008-10-14
Location : 51 ,Jln PUSJ 1/4

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Bull on Mon Apr 13, 2009 10:36 am

toyak(sarjance) wrote:kepada ajen tu, boleh lah kalau nak tlg cari kan penyewa rumah saya ....ehh salah apartment saya kat mentari court....dekat dengan sunway piramid tu....semua lengkap kecuali perabut.....dan peralatan elektrik...kalau ada yang berminat boleh calling saya ahhh....range sewa RM750 ++.....kalau boleh nak family atau student milayu perempuan terakhir...
yahoooo...iklan percuma....

Ha... Cik Lin, kalau location ni sesuai sebab kat Mentari Court ni pun penduduknya dari berbilang kewarganegaraan. Kira international la. Malaysian ada, Arabs ada, African ada, Bangla ada, Indon ada, Myanmar ada, Vietnam ada, Thai ada dan entah apa bangsa lagi la yg saya pun tak tau. (How I know? I know la...)

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Bull on Mon Apr 13, 2009 10:38 am

mahathm wrote:Bull..ini malem brp pukul mau ronda?

En. Mahathir, tolong PM nombor hp.

Team kita sapa lagi ek? Ni ikut jadual baru kan?

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by mahathm on Mon Apr 13, 2009 10:44 am

kita follow jadual bru..team kita 5 org jek rsanya..saya,bull,mark,sukri(kalo x silap),sorg lg x ingt la plak..

mahathm

Number of posts : 297
Registration date : 2008-10-14
Location : 51 ,Jln PUSJ 1/4

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by zuhalian on Mon Apr 13, 2009 10:56 am

ni dah lari topik dah ni..heheheheh

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Bull on Mon Apr 13, 2009 11:06 am

Selingan sekejap tu Pn. Zu. Iklan rukun tetangga.

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by irisman on Mon Apr 13, 2009 10:36 pm

mahathm wrote:kita follow jadual bru..team kita 5 org jek rsanya..saya,bull,mark,sukri(kalo x silap),sorg lg x ingt la plak..

Sorang lagi tu Pn. Zuhalian kot.. Very Happy

irisman

Number of posts : 400
Registration date : 2008-03-01

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Sponsored content Today at 6:34 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum