mencari rumah corner lot

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

mencari rumah corner lot

Post by ahmad on Sun Apr 12, 2009 12:20 pm

Assalamualaikum & salam sejahtera kepada semua.

Saya berminat nak beli rumah kat Pinggiran USJ nih, ada tak rumah corner lot yang nak jual? kalau ada sesiapa yang nak jual boleh sms pada 019-3327435. Atau kalau sesiapa yg ada info pun boleh lah bagi tau jugak....

terima kasih...

ahmad

Number of posts : 1
Registration date : 2009-04-12

Back to top Go down

Re: mencari rumah corner lot

Post by Bull on Mon Apr 13, 2009 10:51 am

Corner lot, kalau jalan 1/15 tu ada la. Yg design lama. Warna coklat. Corner lot 1/13 (No. 1) tak sure la dah ada tuan ke tak. En. Ahmad boleh la ronda2 sambil tengok taman kami.

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: mencari rumah corner lot

Post by mahathm on Mon Apr 13, 2009 11:20 am

koner lot byk lg yg x jual..mai la dtg ronda2 tgk..ada berkenan buleh beli..kebyakan end lot still under sime lg..

mahathm

Number of posts : 297
Registration date : 2008-10-14
Location : 51 ,Jln PUSJ 1/4

Back to top Go down

Re: mencari rumah corner lot

Post by Bull on Mon Apr 13, 2009 11:34 am

Kalau jadi, another ahmad in the neighbourhood. Lepas ni kena ada system to identify ahmad mana satu.

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: mencari rumah corner lot

Post by Affendi on Mon Apr 13, 2009 1:27 pm

kat PUSJ 3 rumah corner lot betul2 depan pondok security sedia utk dijual oleh SIME UEP pada harga RM376,888..

boleh dapat servis keselamatan lebih perhatian kalau beli..

Affendi

Number of posts : 193
Registration date : 2008-02-04
Age : 37
Location : 3 JLN PUSJ 3/2

Back to top Go down

Re: mencari rumah corner lot

Post by zuhalian on Mon Apr 13, 2009 3:09 pm

hmm...tp rmh corner lot tu jauhnya nk pusing masuk rumah yer..heheheh...kene round satu blok.. Very Happy

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: mencari rumah corner lot

Post by Affendi on Mon Apr 13, 2009 3:21 pm

Very Happy rumah tawaf..
esok2 takdak pembeli SIME UEP lego bg jd balai pulis atau dewan masyarakat.. hehehe...kalo ikut feng shui pun tak bagus sbb dok kat simpang..
ada logik gak sesetengah feng shui ni..kalo umah kat simpang memang tak ong.. nanti ada lori gila/mabuk/rosak terbabas langgar rumah tu kan malang tak berbau...dah pernah jadi kes dah pun kat malaysia..

Affendi

Number of posts : 193
Registration date : 2008-02-04
Age : 37
Location : 3 JLN PUSJ 3/2

Back to top Go down

Re: mencari rumah corner lot

Post by Bull on Mon Apr 13, 2009 3:23 pm

zuhalian wrote:hmm...tp rmh corner lot tu jauhnya nk pusing masuk rumah yer..heheheh...kene round satu blok.. Very Happy

kalau gi surau naik kereta, banyak pahala tu. insya Allah.

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: mencari rumah corner lot

Post by mahathm on Mon Apr 13, 2009 4:06 pm

Bull wrote:
zuhalian wrote:hmm...tp rmh corner lot tu jauhnya nk pusing masuk rumah yer..heheheh...kene round satu blok.. Very Happy

kalau gi surau naik kereta, banyak pahala tu. insya Allah.

kalo berlari2 anak..byk gak pahala..badan pn sihat.. afro

mahathm

Number of posts : 297
Registration date : 2008-10-14
Location : 51 ,Jln PUSJ 1/4

Back to top Go down

Re: mencari rumah corner lot

Post by irisman on Mon Apr 13, 2009 10:39 pm

mahathm wrote:kalo berlari2 anak..byk gak pahala..badan pn sihat.. afro

Kalau jalan langkah kecik kecik.. lagi banyak pahala...

irisman

Number of posts : 400
Registration date : 2008-03-01

Back to top Go down

Re: mencari rumah corner lot

Post by protege3 on Tue Apr 14, 2009 5:44 pm

Bull wrote:Corner lot, kalau jalan 1/15 tu ada la. Yg design lama. Warna coklat. Corner lot 1/13 (No. 1) tak sure la dah ada tuan ke tak. En. Ahmad boleh la ronda2 sambil tengok taman kami.

Salam. Saya pun sedang mencari rumah di area PUSJ ni. Hari tu ada pusing2 tgk surrounding, and ada gak nmpk corner lot kt entrance yg ada guard house tu. Seems under Sime lagi ek? Cuma hari tu konpius sikit, yg mana satu PUSJ 1 & 2. Saya rasa yg rumah corner ada gurad house tu referring PUSJ 3 kan? Yg ada surau kt dlm area tu. Btw, mintak tlg sedikit info ttg keluasan rumah area PUSJ 1, 2 n 3. Sy mencari rumah yg luas area minimum 20x70. Kalau ada yg nak menjual, bgtau la. Dpt yg dekat dgn surau and facing open space lagi bagus.

Other inquiries:
1. PUSJ 1 & 2 x de surau ke?
2. Mana masjid yg dekat?
3. PUSJ 2 yg ada apartment, sebelah kesas tu ke?

Harap kalau kenal owner yg nak jual rumah area situ boleh la bgtau saya. Email : protege3@gmail.com
H/P : 013-3999672 (Ady)

Terima kasih!

protege3

Number of posts : 4
Registration date : 2009-04-06

Back to top Go down

Re: mencari rumah corner lot

Post by Bull on Tue Apr 14, 2009 6:12 pm

protege3 wrote:Salam. Saya pun sedang mencari rumah di area PUSJ ni. Hari tu ada pusing2 tgk surrounding, and ada gak nmpk corner lot kt entrance yg ada guard house tu. Seems under Sime lagi ek? Cuma hari tu konpius sikit, yg mana satu PUSJ 1 & 2. Saya rasa yg rumah corner ada gurad house tu referring PUSJ 3 kan? Yg ada surau kt dlm area tu. Btw, mintak tlg sedikit info ttg keluasan rumah area PUSJ 1, 2 n 3. Sy mencari rumah yg luas area minimum 20x70. Kalau ada yg nak menjual, bgtau la. Dpt yg dekat dgn surau and facing open space lagi bagus.

Other inquiries:
1. PUSJ 1 & 2 x de surau ke?
2. Mana masjid yg dekat?
3. PUSJ 2 yg ada apartment, sebelah kesas tu ke?

Harap kalau kenal owner yg nak jual rumah area situ boleh la bgtau saya. Email : protege3@gmail.com
H/P : 013-3999672 (Ady)

Terima kasih!

PUSJ 1 (Iris) - keluasan: 20X70. Yg lain tak pasti.
PUSJ 1 & 2 takde surau. Tapi surau berdekatan ialah di Sri Kayan (apartment 2 blok - Ara & Bidara) dan surau PUSJ 3.
Masjid terdekat - masjid jln. bt. 3 lama.
PUSJ 2 (Lavender) dekat Sri Kayan (apartment 2 blok - Ara & Bidara)

Rumah2 yg nak dijual selalunya ada banner agent dgn nombor telefon kat pintu pagar. Boleh call direct. Boleh juga check dgn Sime kalau ada unit2 yg belum dijual.

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: mencari rumah corner lot

Post by hermanmuhammad on Tue Apr 14, 2009 6:28 pm

[quote="Bull"][quote="protege3"]PUSJ 1 (Iris) - keluasan: 20X70. Yg lain tak pasti.
quote]


PUSJ 1 (Iris) bukan 20X60 je ke...

hermanmuhammad

Number of posts : 4
Registration date : 2009-04-14
Age : 36
Location : PUSJ 1/7

Back to top Go down

Re: mencari rumah corner lot

Post by Bull on Tue Apr 14, 2009 7:00 pm

? 20X60 ke 20X70? konfius nih... nanti balik ambik pembaris ukur...

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: mencari rumah corner lot

Post by Affendi on Tue Apr 14, 2009 8:48 pm

PUSJ 3 :
Natrina (kaler coklat) 20x70
Catrina (kaler merah) 20x70
Satrina (kaler kuning coklat) 20x60 - belakang Catrina

PUSJ 1
Iris (yg baru tu) 20x60
Geranium (kaler biru yg lama tu - blkg Iris) 22x70
Germini (kaler merah yg lama - dpn Iris) 22x70

Yg sebelah Flat Sri Kayan tu namanya Lavender - 20x60

Market price utk 20x70 Catrina & Natrina skrg dlm ~RM270k (intermediate lot) tanpa renovation..harga jual pemaju dulu (dlm 1-2thn lepas) RM193,888 & RM198,888 (intermediate)..
Iris 20x60 harga jual RM228k (intermediate)..harga pasaran tak tahu..terlalu baru sgt. Corner lot yg tinggal dlm RM340k++..

sekian informasi Exclamation

Affendi

Number of posts : 193
Registration date : 2008-02-04
Age : 37
Location : 3 JLN PUSJ 3/2

Back to top Go down

Re: mencari rumah corner lot

Post by protege3 on Tue Apr 14, 2009 10:55 pm

Wah...lengkap dan padat. Hebat! Ada masa esok nk pusing2 lagi area PUSJ 3 tu. Hari tu masa pusing2 x de jumpa rumah yg ada banner. Yg ada mostly area PUSJ1. PUSJ2 x sempat pegi sbb hari dh senja. Apapun, terima kasih atas informasi yg diberi.

Kalau nmpk ada stranger yg dok pusing2 sambil tangkap2 gambar tu..jgn tepon polis lak ye. Most probably saya la tu kot yg meninjau2... Laughing

protege3

Number of posts : 4
Registration date : 2009-04-06

Back to top Go down

Re: mencari rumah corner lot

Post by ongyinhoe on Wed Apr 15, 2009 8:36 am

boleh tolong? saya nak tahu, geranium type z suday berapa tahun dan developer price berapa?

tq..

ongyinhoe

Number of posts : 1
Registration date : 2009-04-15

Back to top Go down

Re: mencari rumah corner lot

Post by hakhai on Wed Apr 15, 2009 11:05 am

protege3 wrote:Wah...lengkap dan padat. Hebat! Ada masa esok nk pusing2 lagi area PUSJ 3 tu. Hari tu masa pusing2 x de jumpa rumah yg ada banner. Yg ada mostly area PUSJ1. PUSJ2 x sempat pegi sbb hari dh senja. Apapun, terima kasih atas informasi yg diberi.

Kalau nmpk ada stranger yg dok pusing2 sambil tangkap2 gambar tu..jgn tepon polis lak ye. Most probably saya la tu kot yg meninjau2... Laughing
utk mengelakkan syak wasangka.. laporlah kat post security cakap nak cari rumah.. kalau tak kang lain pulak jadinya..

hakhai

Number of posts : 166
Registration date : 2008-01-03
Location : PUSJ 1/5

Back to top Go down

Re: mencari rumah corner lot

Post by Bull on Wed Apr 15, 2009 11:35 am

hakhai wrote:Kalau nmpk ada stranger yg dok pusing2 sambil tangkap2 gambar tu..jgn tepon polis lak ye. Most probably saya la tu kot yg meninjau2... Laughing
utk mengelakkan syak wasangka.. laporlah kat post security cakap nak cari rumah.. kalau tak kang lain pulak jadinya..[/quote]

PUSJ3 ada la security. Boleh tulis dalam buku register kat pondok pengawal.

PUSJ1 takde pondok pengawal. Kena lapor diri kat sama ada rumah Pengerusi JKP, Pengerusi Keselamatan dan RT atau Setiausaha JKP. Kena tinggalkan nama, no. I/C, contact number, no. kereta, gambar ukuran pasport (warna), gambar kereta, sample cap jari dan sample rambut utk ujian DNA . Oh ya. Jangan lupa sign buku pelawat sekali.

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: mencari rumah corner lot

Post by mahathm on Wed Apr 15, 2009 12:03 pm

Bull wrote:
hakhai wrote:Kalau nmpk ada stranger yg dok pusing2 sambil tangkap2 gambar tu..jgn tepon polis lak ye. Most probably saya la tu kot yg meninjau2... Laughing
utk mengelakkan syak wasangka.. laporlah kat post security cakap nak cari rumah.. kalau tak kang lain pulak jadinya..

PUSJ3 ada la security. Boleh tulis dalam buku register kat pondok pengawal.

PUSJ1 takde pondok pengawal. Kena lapor diri kat sama ada rumah Pengerusi JKP, Pengerusi Keselamatan dan RT atau Setiausaha JKP. Kena tinggalkan nama, no. I/C, contact number, no. kereta, gambar ukuran pasport (warna), gambar kereta, sample cap jari dan sample rambut utk ujian DNA . Oh ya. Jangan lupa sign buku pelawat sekali.[/quote]

dengan sifat penghuni PUSJ1 yg mesra pelawat skrg ni..gmbr ukuran pasport x cukup En Bull..apa kata masa nk lapor diri tu Pengerusi JKP, Pengerusi Keselamatan dan RT atau Setiausaha JKP amik gambar yang mcm Ah Long buat tu..kalo org buat hal jerk kita sebar kn gambar dia dlm internet n surat kabar..baru ganaz ckit..ekekeke...

mahathm

Number of posts : 297
Registration date : 2008-10-14
Location : 51 ,Jln PUSJ 1/4

Back to top Go down

Re: mencari rumah corner lot

Post by irisman on Wed Apr 15, 2009 2:39 pm

mahathm wrote:
dengan sifat penghuni PUSJ1 yg mesra pelawat skrg ni..gmbr ukuran pasport x cukup En Bull..apa kata masa nk lapor diri tu Pengerusi JKP, Pengerusi Keselamatan dan RT atau Setiausaha JKP amik gambar yang mcm Ah Long buat tu..kalo org buat hal jerk kita sebar kn gambar dia dlm internet n surat kabar..baru ganaz ckit..ekekeke...


Hahahahaha... mahathm.. Nak ganaz lagi, kita ambik gambar separuh bogel... Twisted Evil

irisman

Number of posts : 400
Registration date : 2008-03-01

Back to top Go down

Re: mencari rumah corner lot

Post by mahathm on Wed Apr 15, 2009 2:53 pm

ganazz sgt lak tu En Irisman... pirat

mahathm

Number of posts : 297
Registration date : 2008-10-14
Location : 51 ,Jln PUSJ 1/4

Back to top Go down

Re: mencari rumah corner lot

Post by Bull on Wed Apr 15, 2009 4:26 pm

Apa ganas2 nih. Tak mo la. Kita kan nak wujudkan kejiranan yg harmoni dan sepakat. Dicadangkan encik2 semua tarik balik statement ganas2 tu.

Dari: pencadang yg suka mencadang. nak cadangan lagi?

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: mencari rumah corner lot

Post by protege3 on Wed Apr 15, 2009 4:49 pm

Br balik dr pusing2 PUSJ1, 2 dan 3. Tp x semua lah. Pening lak berpusing2. Tak byk adv yg digantung kat pagar2. Ada la jumpa bebarapa unit tp cuma satu je kat PUSJ3. Corner lot no 49 (PUSJ 3/3). Called number tu, tp x de yg angkat. Tp harga sure mahal kot. Intermediate, unfortunately x jumpa. Untuk en. Ahmad yg nk corner lot, myb sesuai agaknye.

Melawat PUSJ1 (geranium) tu...ada gak several units cuma nampak mcm dh lama sikit. Several corner lots, but yet...rasanya x mmpu lg nk beli. X perasan lak ada security guard atau x area tu...rasanya mcm x de. Yg PUSJ1 bhgn baru (kaler merah tu) x sempat nk lawat. Sakit leher pusing cari banner rumah nk dijual.

PUSJ2 pun nmpk mcm menarik. Cuma luas area tu 20x60. Jumpa satu unit (N lot), agent tu kata N lot besar sikit...22x60. Hrmmm..

Frankly, sy prefer PUSJ3, tp akan considerkn 1 & 2 kalau x jumpa unit yg nk dijual. Nmpak gak beberapa unit yg not occupied, tp x de banner utk dijual. Myb owner belum terfikir nk duduk lagi kt situ kot.

Kalau area PUSJ1 (Geranium) yg lama sikit tu ok ke? Dulu mcm pernah terbaca ada concern yg timbul ttg penyewa2 yg menyewa kt situ. So far, ada perkara2 yg perlu diambil perhatian ke? Harap dpt kongsi pengalaman.

Apapun, Alhamdulillah, masa meronda2 tu x de pak guard yg nk ambil gambar separuh b*g*l.. tongue . So sy terselamat dr ancaman utk diletakkn dlm internet. Huhuhu...

protege3

Number of posts : 4
Registration date : 2009-04-06

Back to top Go down

Re: mencari rumah corner lot

Post by cherryza on Sat Jul 04, 2009 9:06 am

sapa tau kat dpn pusj 3 skrg tgh nk buat project apa? Ada rumah br nak naik lg ke. Ala yg bekas tasik tu

cherryza

Number of posts : 18
Registration date : 2009-04-25
Location : pusj 3/3

Back to top Go down

Re: mencari rumah corner lot

Post by Sponsored content Today at 7:52 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum