Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by fadzly on Tue Apr 14, 2009 12:11 pm

Salam..

Saya nak remind semua AJK JKP PUSJ1 bahawa kita akan mengadakan mesyuarat AJK pada Jumaat , 17 April 2009. 9pm di no 32A, PUSJ 1/7 (Rumah En Sham kita).

Kehadiran semua AJK amat di perlukan untuk finalizekan kawalan keselamatan kita.

Sekian.
Fadzly

fadzly

Number of posts : 112
Registration date : 2008-01-03

Back to top Go down

Re: Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by Bull on Tue Apr 14, 2009 12:25 pm

Bang, boleh tak kalau pinda tarikh lain? Tak kisah la sebelum atau selepas 17/4/2009.

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by fadzly on Tue Apr 14, 2009 1:03 pm

Bull wrote:Bang, boleh tak kalau pinda tarikh lain? Tak kisah la sebelum atau selepas 17/4/2009.

Tuan Pengerusi kita minggu nie cuma available ari jumaat tu...

fadzly

Number of posts : 112
Registration date : 2008-01-03

Back to top Go down

Re: Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by zuhalian on Tue Apr 14, 2009 1:20 pm

maaf ari jumaat saya x dapat hadir...balik kampung lepas keje...

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by Bull on Tue Apr 14, 2009 2:56 pm

Alamak... aku ada important agenda la hari jumaat tu...

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by irisman on Wed Apr 15, 2009 12:29 am

Hmm.. Boleh tak kalau saya cadangkan AJK PUSJ 1 nih masing masing lantik sorang assistant..?? So that kalau dia tak available atas sebab sebab yang boleh diterima, assistant boleh hadir untuk dengar dan menyuarakan apa yang patut bagi pihak AJK tersebut.

Tak de le later meeting asyik nak kena postpone sebab AJK tak dapat hadir ataupun meeting setakat dua tiga orang AJK saja yang hadir sebab AJK yang lain absent atas sebab sebab tertentu.

Meeting seboleh bolehnya hendaklah diteruskan sebab agenda persatuan penduduk mestilah sentiasa berjalan tanpa ditangguh tangguh atas sebab sebab yang tak sepatutnya.

Dan kalau nak buat important decision untuk persatuan penduduk, kalau boleh biarlah majority AJK atau wakil AJK hadir untuk sama sama memberi pendapat. Tak nak la pulak nanti important decision dibuat oleh tiga orang AJK saja.. Takut nanti kalau ada apa apa hal berbangkit berkaitan decision tersebut.. teruk la pulak nanti AJK bertiga nih nak explain..

Sedangkan menteri ada timbalan menteri.. inikan pulak AJK Penduduk... Very Happy

irisman

Number of posts : 400
Registration date : 2008-03-01

Back to top Go down

Re: Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by fadzly on Wed Apr 15, 2009 9:49 am

irisman wrote:Hmm.. Boleh tak kalau saya cadangkan AJK PUSJ 1 nih masing masing lantik sorang assistant..?? So that kalau dia tak available atas sebab sebab yang boleh diterima, assistant boleh hadir untuk dengar dan menyuarakan apa yang patut bagi pihak AJK tersebut.

Tak de le later meeting asyik nak kena postpone sebab AJK tak dapat hadir ataupun meeting setakat dua tiga orang AJK saja yang hadir sebab AJK yang lain absent atas sebab sebab tertentu.

Meeting seboleh bolehnya hendaklah diteruskan sebab agenda persatuan penduduk mestilah sentiasa berjalan tanpa ditangguh tangguh atas sebab sebab yang tak sepatutnya.

Dan kalau nak buat important decision untuk persatuan penduduk, kalau boleh biarlah majority AJK atau wakil AJK hadir untuk sama sama memberi pendapat. Tak nak la pulak nanti important decision dibuat oleh tiga orang AJK saja.. Takut nanti kalau ada apa apa hal berbangkit berkaitan decision tersebut.. teruk la pulak nanti AJK bertiga nih nak explain..

Sedangkan menteri ada timbalan menteri.. inikan pulak AJK Penduduk... Very Happy

Saya setuju sangat nih...

fadzly

Number of posts : 112
Registration date : 2008-01-03

Back to top Go down

Re: Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by hermanmuhammad on Wed Apr 15, 2009 1:24 pm

saya cadangkan AJK Lorong utk melantik timbalan masing2 & bg nama kat setiausaha secepat mungkin....

hermanmuhammad

Number of posts : 4
Registration date : 2009-04-14
Age : 36
Location : PUSJ 1/7

Back to top Go down

Re: Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by zuhalian on Wed Apr 15, 2009 3:48 pm

saya nyer assistant kene wanita jugak laa kan takkan lelaki lak.. Very Happy

saya cadangkan jika ada wife pada husben2 kat PUSJ1 ni yg berminat nk tolong saya jd assistant sila inform..., mintak tolong husben2 ni tayakan if ada wife yg setuju tolong bgtau saya yer...

bila hal security ni dah setel saya surely need help nk organise apa2 utk kaum wanita n anak2 kat pusj1 ni... Very Happy

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by toyak(sarjance) on Wed Apr 15, 2009 7:03 pm

Pn Zu, masuklah nama isteri saya...nanti calling lah dia...dia pun ada id dalam forum ini..morina kot..

toyak(sarjance)

Number of posts : 217
Registration date : 2008-05-09
Age : 42
Location : subang jaya

Back to top Go down

Re: Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by irisman on Wed Apr 15, 2009 11:43 pm

Bab bab nak ambik assistant nih... tak nak tanya pengerusi AJK PUSJ1 dulu ke..?? Kot kot la dia ada pendapat lain...

irisman

Number of posts : 400
Registration date : 2008-03-01

Back to top Go down

Re: Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by Bull on Thu Apr 16, 2009 10:03 am

Betul tu. Nak juga dengar komen dari Pengerusi. Nanti, AJK ramai, tapi kerja tak jalan. Apo nak dikato?

Saya tak cerita org lain la. Cerita pasal diri saya sendiri . Rasa cam nak "pass batton" je jawatan AJK ni. Bukan tak larat atau tak boleh buat, tapi takut tak terbuat. Dah berapa kali saya miss meeting dah. Daripada menyusahkan org, lebih baik bagi kat sesiapa yg lebih layak dan boleh commit. Walau bagaimanapun, saya akan tetap menyokong perjuangan AJK semua. Kalau perlukan bantuan, on adhoc basis, insya Allah boleh.

En. Setiausaha, sila komen sikit. Boleh tak nak "pass batton" ni?

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by fadzly on Thu Apr 16, 2009 5:19 pm

apa nie .. mana leh pass batton.. nie bukan acara lari ganti ganti.. hehehhee takut nakde orang nak sambut batton, abis kalah satu pasukan...

InsyaAallah boleh... takat mana yg mampu terbuat.. apa apa hal bagi tau la
manatau ada ajk lain yg boleh tolong/ boleh di deploykan untuk menolong..

apa yang penting kerjasamerrrrrrr

fadzly

Number of posts : 112
Registration date : 2008-01-03

Back to top Go down

Re: Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by zuhalian on Thu Apr 16, 2009 5:54 pm

saya mmg mintak maap banyak2 x dapat nk hadir... Sad

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by Bull on Thu Apr 16, 2009 6:04 pm

Wah! En. Setiausaha kita pun dah ada semangat Wonderpets nih! Tapi tu la... hari jumaat ni pun tak dapat nak hadir sebab ada perkara lain yg tak boleh nak dielakkan.

Dah 2, 3 kali miss meeting nih. Malu seh...

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by mahathm on Thu Apr 16, 2009 6:18 pm

saya rsa mtg jkp ni elok ditetapkan hari..kalo x susah ajk nk attend..
boleh pilih isnin hingga khamis..ajk2 lak boleh la plan aktiviti..kalo ari jumaat ni rasanya susah ckit sbb sabtu x kerja mungkin ada ajk yg nk blik kg lepas kerja..kalo x sampai bila pn meeting msti x cukup korum..sekdr pndgan ajer.. cat

mahathm

Number of posts : 297
Registration date : 2008-10-14
Location : 51 ,Jln PUSJ 1/4

Back to top Go down

Re: Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by zuhalian on Thu Apr 16, 2009 6:22 pm

saya ni selasa, rabu malam insyaAllah xder hal boleh jer attend...kalau weekends x janji sbb slalu xder kat rmh...jumaat mlm kekadang jer xleh...

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by Bull on Thu Apr 16, 2009 6:29 pm

Saya pun lebih kurang sama cam Pn. Zu. Kebetulan hari jumaat minggu ni ada hal penting yg tak boleh nak dielakkan. Terlalu tinggi risikonya kalau dielak. Weekend pulak, memang tak berani nak janji. Kadang2 tu kena balik Johor sebab ada mesyuarat persatuan keluarga.

Meeting AJK PUSJ1 ni kita buat every week ke?

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by mahathm on Thu Apr 16, 2009 6:37 pm

haa..kalo cmtu elok nt diusulkan pada pengerusi...kalo x pn mintak En Toyak kita sponsor buat persidangan video.. Very Happy

mahathm

Number of posts : 297
Registration date : 2008-10-14
Location : 51 ,Jln PUSJ 1/4

Back to top Go down

Re: Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by Skywalker1080 on Thu Apr 16, 2009 8:01 pm

aku ok jek... jumaat jam 9mlm kat umah Sham...

Skywalker1080

Number of posts : 36
Registration date : 2009-04-16
Age : 36
Location : 27, Jalan PUSJ1/5

Back to top Go down

Re: Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by Skywalker1080 on Fri Apr 17, 2009 11:26 am

alamak.. meeting nih utk AJK jer ekk.. hehehe, terlebih semangat la plak, padahal aku bukan AJk pun.. ni gara2 wonderpets la nih.. hikhikhik...

Skywalker1080

Number of posts : 36
Registration date : 2009-04-16
Age : 36
Location : 27, Jalan PUSJ1/5

Back to top Go down

Re: Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by mahathm on Fri Apr 17, 2009 4:01 pm

Skywalker1080 wrote:alamak.. meeting nih utk AJK jer ekk.. hehehe, terlebih semangat la plak, padahal aku bukan AJk pun.. ni gara2 wonderpets la nih.. hikhikhik...

kerana semangat kerjasama wonderpets pun terlibat sama dlm ini cerita..sian lak kt lily,tuk & ming-ming wonderpets..ekekekeke

mahathm

Number of posts : 297
Registration date : 2008-10-14
Location : 51 ,Jln PUSJ 1/4

Back to top Go down

Re: Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by Bull on Fri Apr 17, 2009 4:09 pm

lily, tuck dan ming2 juga
wonderpets datang membantu
kami tak besar
dan kami tak kuat
bila bekerjasama
semua jadi mudah.

hayatilah lirik yg berkaler merah tu ye tuan2 dan puan2.

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by Skywalker1080 on Fri Apr 17, 2009 4:23 pm

hehehe... ni dah kira bukan budak2 yg tgk tv nih... bapak budak yg tgk lebih2..wakakakaka...

anyway, jgn off topic... nanti tuan pengerusi marah.. Razz

Skywalker1080

Number of posts : 36
Registration date : 2009-04-16
Age : 36
Location : 27, Jalan PUSJ1/5

Back to top Go down

Re: Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by Bull on Fri Apr 17, 2009 4:50 pm

Skywalker1080 wrote:hehehe... ni dah kira bukan budak2 yg tgk tv nih... bapak budak yg tgk lebih2..wakakakaka...

anyway, jgn off topic... nanti tuan pengerusi marah.. Razz

Parental guide tu penting, Zarir. Kena observe apa yg anak2 kita tengok. Kalau yg ditonton tu something yg positive, why not. Tengok sama2 satu keluarga. Boleh mengeratkan hubungan antara ahli keluarga.

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mesyuarat AJK JKP PUSJ1 #5/2009

Post by Sponsored content Today at 10:40 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum