Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by Hamzah on Mon Nov 16, 2009 11:09 pm

Salam kepada Muslimin dan Muslimat Sekalian,Sukacita dimaklumkan bahawa sebuah sekolah tahfiz Al-quran akan ditubuhkan di fasa 3 Taman Pinggiran USJ bermula 1hb Disember 2009. Berikut adalah beberapa informasi berkenaannnya untuk makluman semua:1. Sekolah tahfiz ini akan menggunakan salah sebuah rumah di TPUSJ3 (jalan 3/6) yang akan di sewa dan dijadikan sebagai markasnya.2.Pelajar-pelajar yang diterima adalah anak-anak (setakat ini lelaki sahaja) yang berusia sekurang2nya 7 tahun.3. Yuran yang dikenakan adalah seperti berikut: i) Separuh hari (Pagi atau petang) - RM100/bulan ii) Sehari Penuh (Pagi dan Petang) - RM200/bulan iii) Sehari penuh dan tidur di sekolah - RM250/bulan * jangkamasa sebenar bagi sesi pagi dan petang akan diberitahu kemudian.4. Kepada sesiapa yang berminat boleh berhubung dengan saya, Hamzah Ahmad (019-3106476)/ Tn. Hj Abd.Aziz (019-6414893)5. Sumbangan ikhlas dalam bentuk wang tunai (nak bayar zakat dibawah asnaf fisabilillah pun boleh) adalah amat2 dialukan dan semoga Allah jualah yg. membalasnya.Sekian, Wassalam.


Hamzah

Number of posts: 79
Registration date: 2008-01-01

  

Hamzah

Number of posts : 94
Registration date : 2008-01-01

Back to top Go down

Re: Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by ibnu umair on Tue Nov 17, 2009 9:30 pm

hamzah sebenar akhirnye muncul. Hdolmat mana g.semoga berjaya sekolah tahfiz tu

ibnu umair

Number of posts : 136
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by fendy5800 on Thu Nov 19, 2009 11:19 am

Semoga Allah permudahkan segala urusan utk menubuhkan Sekolah Tahfiz As-Syakirin TPUSJ ni.., amin...

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by arip on Thu Nov 19, 2009 11:29 am

Salam

Saya ingin mencadangkan agar Sekolah tahfiz ni ditadbir oleh oleh sebuah lembaga pentadbir atau AJK Kecil dibawah Surau Assyakirin.
Sebab kalau ia bersendirian, mungkin suatu hari bila orang2 kuatnyatelah tiada atau makin kurang orang menderma, maka mudahlah surau untuk membantu pentadbiran dan kewangannya.

arip

Number of posts : 230
Registration date : 2007-12-16

Back to top Go down

Re: Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by ibnu umair on Sun Nov 22, 2009 3:02 pm

cadangan yg baik. tp rasanye biarlah ianye diuruskan dahulu oleh org yg bertanggungjawab. sebagai rakan, kita blh membantu sedaya yg mungkin. itu pun kalau dperlukan. sekiranye perkembangannye membrangsangkan, bolehlah ianye dserapkan dibawah ajk kecil surau. pandangan jee

ibnu umair

Number of posts : 136
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by Hamzah on Mon Nov 23, 2009 3:52 pm

Salam Semua,

Untuk makluman tuan2 dan puan2, malam esok (selasa), selepas isyak, Tn. Hj Abdul Aziz yang akan mengendalikan sekolah Tahfiz di Taman kita ini akan datang untuk memberi sedikit taklimat kepada ibu2 dan bapa2 sekalian.

Sesiapa yang berminat bolehlah hadir ke Surau As-Syakirin selepas waktu Isya'. Diharap dapatlah tuan2 dan Puan2 bertanya dengan lebih lanjut lagi seperti kaedah pembelajarannya, jangkamasa pembelajara bagi sessi pagi dan petang dan lain2 perkara yg berbangkit.

Insyaallah.

Hamzah

Number of posts : 94
Registration date : 2008-01-01

Back to top Go down

Re: Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by karisma on Mon Nov 23, 2009 3:54 pm

Insyaallah..saya akan datang bersama 3 orang anak2 saya..

karisma

Number of posts : 91
Registration date : 2008-01-11

Back to top Go down

Re: Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by bakar on Mon Nov 23, 2009 3:56 pm

Saya pun insyaallah akan datang bersama 3 orang anak saya...haa..dah ada 6 orang..

bakar

Number of posts : 79
Registration date : 2008-10-13

Back to top Go down

Re: Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by Wati on Mon Nov 23, 2009 3:58 pm

wati pun akan datang bersama anak tunggul...opps anak tunggal wati..Asik tersasul je...maklumle..dah lama menjanda...

Wati

Number of posts : 31
Registration date : 2008-06-18

Back to top Go down

Re: Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by H.Dolmat on Mon Nov 23, 2009 4:07 pm

Cik Wati nanti pakai baju warna apa? bawak laptop sekali tak?

H.Dolmat

Number of posts : 52
Registration date : 2009-05-06

Back to top Go down

Re: Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by A.nujum on Mon Nov 23, 2009 4:20 pm

Saya pun insyaallah akan datang bersama 3 orang anak saya...haa..dah ada 9 orang..Tak termasuk anak tanggal Wati le...

A.nujum

Number of posts : 35
Registration date : 2009-04-03
Age : 37
Location : TP 7/3

Back to top Go down

Re: Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by lampu on Mon Nov 23, 2009 4:28 pm

mmmmmm......saya takde apa2 komen buat masa ni....

lampu

Number of posts : 34
Registration date : 2008-12-21

Back to top Go down

Re: Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by fendy5800 on Tue Nov 24, 2009 5:39 pm

mungkin skrg dah hujung tahun, tu sbbnya org2 yg buat sales spt Hamzah, Bakar, Wati & Karisma yg dah achieve target agak santai melayari forum ni...

Best la keje mcm korang ni...

fendy5800

Number of posts : 511
Registration date : 2008-01-14
Age : 39
Location : No.27 Jln PUSJ 3/5

Back to top Go down

Re: Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by arip on Tue Nov 24, 2009 5:44 pm

Dengar citer Hamzah, Bakar, Wati & karisma nak mintak transfer dpd Marketing ke Systems Integration Dept. So tak payah risau pasal sales achieve RM500K sebulan... cuma mgkin risau tak dapat pi mengulau pukul 10 pagi je la

arip

Number of posts : 230
Registration date : 2007-12-16

Back to top Go down

Re: Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by ibnu umair on Tue Nov 24, 2009 6:10 pm

ikan bakar sila masuk. opssss. dia dah delete dah. frust kes aritu. H.dolmat anak brape org yg nak masuk

ibnu umair

Number of posts : 136
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by H.Dolmat on Wed Nov 25, 2009 3:28 pm

3 yg layak.....tapi mashuk 2 dulu lah...

H.Dolmat

Number of posts : 52
Registration date : 2009-05-06

Back to top Go down

Re: Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by ibnu umair on Sun Nov 29, 2009 2:20 pm

apa kata kita masuk skali H.dolmat. tapi ambik kelas mlm ler. dlm sejam udah ler. cukup 10 taun hafiz ler kite.

ibnu umair

Number of posts : 136
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by H.Dolmat on Mon Nov 30, 2009 1:33 pm

ok i kuden egri more!! bile nak stat? eden tunggu ekau kat simpang umah hj arsad mlm esok....jgn ekau lupo plak!!! nanti koreh den nunggu haa...

H.Dolmat

Number of posts : 52
Registration date : 2009-05-06

Back to top Go down

Re: Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by Hamzah on Tue Dec 01, 2009 6:28 am

Salam semua,

Insyaallah sekolah tahfiz kita akan bermula hari ini.Oleh itu kepada ibubapa yg berminat samada yg telah memberi nama atau tidak memberi nama bolehlah datang terus ke rumah no. 42a, jalan 3/6 untuk tujuan pendaftaran.Insyaallah ustaz Khairi dan Ustaz Amirul akan berada di situ bermula jam 7.00pagi lagi.

Alhamdulillah, telah ada individu2 yg menderma barang2 keperluan asas seperti peti ais, lampu dan sebagainya. Namun begitu, masih banyak lagi ruang dan kesempatan untuk tuan2 dan puan2 yg berminat untuk berinfaq sebagai menanam saham untuk akhirat.
Antara barang2 yg boleh diinfaqkan:

1. Whiteboard
2. Periuk/cerek, Dapur gas dan peralatan elektrik yg lain
3. Tikar
4. Lampu Kalimantang & Kipas Siling
5. Quran dan Rehal
6. Wang Tunai
7. Lain2 yg dirasakan perlu.

Isyaallah jika tiada yg berinfaq, pihak sekolah tahfiz akan mendapatkannya sendiri. Cuma saya ingin membuka ruang kepada ahli kariah sendiri dan sahabat2 yg berminat.

Boleh berhubung dengan saya atau Tn Hj. Abdul Aziz atau ustaz2 sendiri.

Wassalam.

Hamzah

Number of posts : 94
Registration date : 2008-01-01

Back to top Go down

Re: Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by gsoumar on Tue Dec 01, 2009 2:24 pm

ibnu umair wrote:apa kata kita masuk skali H.dolmat. tapi ambik kelas mlm ler. dlm sejam udah ler. cukup 10 taun hafiz ler kite.

6236 ayat/10 tahun/12 bulan/30 hari = 1.732 ayat/hari... Insyaallah, 2019 Ibnu Umair al-hafiz akan mengetuai solat terawih kat as-Syakirin, complete semua 114 surah...

gsoumar

Number of posts : 222
Registration date : 2008-05-04
Location : PUSJ

Back to top Go down

Re: Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by Hamzah on Tue Dec 01, 2009 4:25 pm


Gambar "pioneers" sekolah Tahfiz TPUSJ bersama 2 orang ustaz mereka i.e Ust. Amirul dan Ust. Khairi.

Salam semua,
Hari ni seramai 15 orang telah mendaftar sebagai pelajar tahfiz di sekolah tahfiz PUSJ. Esok dijangkakan sekurang2nya 5 orang lagi berdasarkan panggilan telefon yang saya terima.

Gembira melihat mereka berbaris keluar selepas menunaikan solat Zohor di surau kita tengahari tadi. Insyaallah mulai hari ini terjaminlah 5 waktu ada orang menunaikan solat berjemaah di surau kita.

Namun begitu masih banyak kekurangan yg perlu diperbaiki terutama dari segi kemudahan2 asas di sekolah ini. Saya amat berharap mendapat sokongan dan bantuan khususnya dari ahli2 surau kita untuk menyumbangkan bantuan untuk kebaikan anak2 pelajar tahfiz tersebut.

Insyaallah saya akan berbincang dengan pengerusi surau untuk menyerapkan Sekolah Tahfiz ini di bawah naungan Surau Asy-Syakirin dengan AJK2 nya yg tersendiri supaya dapat ditadbir dengan lebih baik lagi.

Saya amat berharap tuan2 dapat menganggap kewujudan sekolah tahfiz ini sebagai aset bagi TPUSJ dan mencetuskan rasa "sense of belonging" terhadap sekolah tahfiz ini rather than memandangnya dengan pandangan "orang luar" sahaja.

Semoga dengan bacaan ayat2 al-quran anak2 yg masih bersih dari dosa ini akan menyebabkan rahmat Allah melimpah ruah ke taman kita..insyaallah!!

Sekian.

Hamzah

Number of posts : 94
Registration date : 2008-01-01

Back to top Go down

Re: Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by arip on Wed Dec 02, 2009 4:57 pm

Lobai,

Extend iklan tahfiz ni kat Surau Seri Kayan. Kat Masjid & Surau Bt3 nanti aku buat. Apa no hp ustaz dua orang tu?

arip

Number of posts : 230
Registration date : 2007-12-16

Back to top Go down

Re: Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by Hamzah on Thu Dec 03, 2009 12:59 am

Salam,
Hari ni seramai 26 orang dah mendaftar.Bilangan yg ideal untuk 2 orang ustaz adalah 30 orang.

Anyway Arip, just panjang2kanlah. No. ustaz Khairi: 0132053524 Ustaz Amirul: 019-4534595.

Terimakasih pada kawan2 yg menukar lampu di sekolah tu malam tadi..tak sempat nak ajak minum..korang dah cabut. Tinggallah aku minum ngan Pozi dan sorang lagi jejaki misteri..

Hamzah

Number of posts : 94
Registration date : 2008-01-01

Back to top Go down

Re: Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by H.Dolmat on Thu Dec 03, 2009 12:08 pm

Saya lah kawan jejaki misteri tu....sekali saya jalan...habis semua lampu padam!!!!

H.Dolmat

Number of posts : 52
Registration date : 2009-05-06

Back to top Go down

Re: Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by Hamzah on Thu Dec 03, 2009 1:55 pm

Bukan..bukan kau..ada lain..baru punye..tiba2 je kami jadi kawan..dan macam amat serasi..sampai pozi bagi semua syiling dia ke abang ni..sebab terhibur dgn cerita dia..

Hamzah

Number of posts : 94
Registration date : 2008-01-01

Back to top Go down

Re: Sekolah Tahfiz di Taman Pinggiran USJ 3

Post by Sponsored content Today at 10:41 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum