LANTIKAN MUSLIMAT

View previous topic View next topic Go down

LANTIKAN MUSLIMAT

Post by Hamzah on Fri Jan 18, 2008 4:36 pm

Salam,
Saya nak syorkan..dalam meeting 2hb Feb 08 ni..Biro Muslimat ditubuhkan dengan memilih Ketua Biro dan Timbalannya...Lepas tu depa dua orang ni carilah AJK2 kecilnye sendiri...bukan apa..dengan adanya biro ni bolehlah aktiviti2 muslimat dibuat dengan lebih tersusun dan boleh dapatkan budget dari surau...contoh2 aktiviti:

1. Kelas Fardhu Ain - petang sabtu 4pm to 5.30pm.Maklumlah Fardhu Ain Muslimat lagi complicated.
2. Main masak2 di surau masa ada program2.jimat sikit.Kaum bapa bolehlah tolong2 sikit seperti tolong tengok, tolong rasa dan tolong hidupkan api (dapur gas)
3.Lain2 (sebab boss lalu)

Hamzah

Number of posts : 94
Registration date : 2008-01-01

Back to top Go down

Re: LANTIKAN MUSLIMAT

Post by Tika on Fri Jan 18, 2008 5:05 pm

Bukan ke kalau kenduri kendara ni lelaki yg selalu masak... lagi sedap kata orang Laughing

Tika

Number of posts : 254
Registration date : 2007-12-28
Location : Jalan Pinggiran 3/5

Back to top Go down

Re: LANTIKAN MUSLIMAT

Post by karisma on Fri Jan 18, 2008 5:08 pm

Takde ke yg nak volunteer ..atau nak suggest calon2nya..

karisma

Number of posts : 91
Registration date : 2008-01-11

Back to top Go down

Re: LANTIKAN MUSLIMAT

Post by Hamzah on Fri Jan 18, 2008 5:14 pm

"Bukan ke kalau kenduri kendara ni lelaki yg selalu masak... lagi sedap kata orang "


Pn. Tika...
Kan orang tua2 selalu pesan " jangan dengar kata orang" selalunya tipu

Hamzah

Number of posts : 94
Registration date : 2008-01-01

Back to top Go down

Re: LANTIKAN MUSLIMAT

Post by Tika on Fri Jan 18, 2008 5:18 pm

Tak tipu kut... kat memana kendara pun lelaki yg dok kat area masakan... takde sangat orang pompuan kat tepi periuk da kawah tu Laughing

Tika

Number of posts : 254
Registration date : 2007-12-28
Location : Jalan Pinggiran 3/5

Back to top Go down

Re: LANTIKAN MUSLIMAT

Post by arip on Fri Jan 18, 2008 5:59 pm

Hamzah, kau suruh je bini karisma masak.. heh heh heh (buat mcm gelak pelakon Abu Bakar Juah). On a serious note, betul jugak cakap Hamzah. Muslimat kena ada sorang take lead utk organise satu perjumpaan. Just untuk berjumpa & berkenalan, pastu dah ada crowd, identify sapa yg bleh jadi leader i.e. boleh bercakap & berwawasan utk rancang program2. Amacam bini Tuan Admin take lead?

arip

Number of posts : 230
Registration date : 2007-12-16

Back to top Go down

Re: LANTIKAN MUSLIMAT

Post by Admin on Fri Jan 18, 2008 6:31 pm

Nanti kita nantikan...apa response beliau....Smile

Admin
Site Admin
Site Admin

Number of posts : 248
Registration date : 2007-11-27

http://www.etiqa.com.my

Back to top Go down

Re: LANTIKAN MUSLIMAT

Post by Hamzah on Sat Jan 19, 2008 6:43 pm

mungkin susah sikit kot.setau aku bini karisma ada baby kecik nak kena jaga.bini saya pun sama memang selalu saya bagi baby kecik suruh jaga...

Hamzah

Number of posts : 94
Registration date : 2008-01-01

Back to top Go down

Re: LANTIKAN MUSLIMAT

Post by wardah15 on Tue Jan 22, 2008 11:35 pm

arip wrote:Amacam bini Tuan Admin take lead?

En Arip, saya nih org baru lagik, pengalaman tak banyak. Kita bagilah peluang kat org yg dah biasa lead contohnya cam org umah En Arip. Cikgu2 nih slalunya banyak kenalan. Lagipun, husband saya ada mention dulu yg isteri Ustaz Mat pun ada ura2 nak buat kelas Fardhu Ain utk muslimat.

wardah15
Moderator
Moderator

Number of posts : 79
Registration date : 2007-12-28
Age : 36
Location : PUSJ 3/3

Back to top Go down

Re: LANTIKAN MUSLIMAT

Post by karisma on Wed Jan 23, 2008 2:18 pm

kalau dah sume tak nak..terpaksalah aku belikan Arip kain tudung ngan telekung nampaknye..asalkan dia setuju jadi ketua biro muslimat..

karisma

Number of posts : 91
Registration date : 2008-01-11

Back to top Go down

Re: LANTIKAN MUSLIMAT

Post by bunga on Thu Jan 24, 2008 9:48 am

karisma wrote:kalau dah sume tak nak..terpaksalah aku belikan Arip kain tudung ngan telekung nampaknye..asalkan dia setuju jadi ketua biro muslimat..

hehehhe... jgn la sampai lagu tu Laughing Laughing

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: LANTIKAN MUSLIMAT

Post by paklong on Sun Jan 27, 2008 12:31 pm

Well, muslimat kalau nak berfungsi dgn effective dalam struktur masyarakat, kenalah dalam kumpulan or jemaah. Sorang2 memang tak jadi. Yang ada dalam forum ni pun mgkin tak ramai and yg baca forum ni or ada access pada internet pun mgkin lg tak ramai... mgkin ada yg harap pada suami utk dapat info pasal discussion dalam forum ni...Apa yg korang perlukan is someone to start the ball rolling... pastu bila dah berkumpul, berkenal-kenallan and after that rancanglah program ikut kesesuaian.... tapi kalau banyak sgt alasan, tak payah buat la....

paklong

Number of posts : 61
Registration date : 2008-01-08

Back to top Go down

Re: LANTIKAN MUSLIMAT

Post by Sponsored content Today at 6:13 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum