Maal Hijrah 1429H

View previous topic View next topic Go down

kuliah maal hijrah 10hb jan

Post by Hamzah on Tue Jan 01, 2008 8:29 am

Insyallah, bersempena dengan sambutan maal hijrah pada 10hb ini, kita akan mengadakan ceramah maal hijrah.Ada cadangan mana2 ustaz yg best sedikit ke?..ni first posting ana utk testing.. dari hpone je..

Hamzah

Number of posts : 94
Registration date : 2008-01-01

Back to top Go down

Penceramah Maal Hijrah

Post by Hamzah on Wed Jan 02, 2008 8:57 am

Ana dah confirmkan ustaz yang akan beri ceramah pada maal Hijrah ni...Ustaz Zaharom...cuba gak contact beberapa ustaz top2. tapi diorang takde kosong....takpe ...banyak masa lagi....Mintak tolong hebah2kan. Kalau boleh ajak isteri2 sekali...sebab muslimah ..langsung takde..

Hamzah

Number of posts : 94
Registration date : 2008-01-01

Back to top Go down

Re: Maal Hijrah 1429H

Post by wardah15 on Wed Jan 02, 2008 8:58 am

Assalammualaikum, Ustaz Zahazan dari UIA dah fully booked ke? Btw, utk Maal Hijrah, kita cuma buat ceramah je ke? Takde aktiviti lain?

wardah15
Moderator
Moderator

Number of posts : 79
Registration date : 2007-12-28
Age : 36
Location : PUSJ 3/3

Back to top Go down

Re: Maal Hijrah 1429H

Post by arip on Wed Jan 02, 2008 11:13 am

Sheikh Hamzah, kalau anta nak book ustaz yg popular utk program pada tarikh yg sama dgn maal hijrah memang susah nak dapt, cuba try tarikh yg jauh sikit maybe a week later...

arip

Number of posts : 230
Registration date : 2007-12-16

Back to top Go down

Re: Maal Hijrah 1429H

Post by Tika on Wed Jan 02, 2008 2:28 pm

Saya memang teringin sangat nak gi ceramah kat surau tu... tapi masalahnya, kalau suami gi saya tak leh gi... anak˛ saya bukan jenis duduk diam... memang susah nak bawa ke surau... kang mengganggu majlis saja.

JAdi saya cadangkan, apakata ceramah tersebut didengarkan melalui speaker dan sebagainya...agar muslimah yg menjaga anak di rumah pun boleh mendengar apa yg disampaikan oleh ustaz jemputan.. Wink

Tika

Number of posts : 254
Registration date : 2007-12-28
Location : Jalan Pinggiran 3/5

Back to top Go down

Re: Maal Hijrah 1429H

Post by Hamzah on Wed Jan 02, 2008 3:11 pm

Tu la pasal...speaker kena beli cepat2...tapi kena beli 2 pairs (4 biji) sebab kalau beli 2 biji , theoritically (betul ke aku eja...tu la nak cakap omputeh sangat) kalau 2 biji memang cerah harapan speaker nak blow...sebab power amp 360W...overdrive!!

tentang ustaz tu...takpe kita beri chance pada ustaz yg tak top...kadang2 ilmu depa ni lagi banyak dari yg top...lagipun macam mana depa nak top kalau kita tak panggil....kalau nak yg top jugak ..next program ana cuba dapatkan ustaz Nordin Mat Top..hi..hi.. Laughing

Hamzah

Number of posts : 94
Registration date : 2008-01-01

Back to top Go down

Re: Maal Hijrah 1429H

Post by Tika on Wed Jan 02, 2008 3:14 pm

jiran selang sebuah rumah saya tu ustaz (dia menyewa)... dengarnya penceramah bebas... kalau nak try test jemputlah dia... hehe..

Tika

Number of posts : 254
Registration date : 2007-12-28
Location : Jalan Pinggiran 3/5

Back to top Go down

Re: Maal Hijrah 1429H

Post by Hamzah on Wed Jan 02, 2008 3:40 pm

"Sape dia?? Ustaz Mat ke…kami memang nak mintak dia kalau ada kelapangan bagi tazkirah subuh dalam 10 ke 30 minit ke pada hari2 cuti…tapi belum dapat buat lagi..selain dari tu ada lagi..2-3 orang ustaz kat taman ni…semalam baru dapat tahu Ustaz Bukhari kat sebelah rumah Nusi...untung le kita...kalau camni...Ustazah je belum dengar crite lagi... kalau buleh nak jugak buat kelas fardhu ain untuk muslimat...sebulan 2 x ke?? tol tak???

Hamzah

Number of posts : 94
Registration date : 2008-01-01

Back to top Go down

Re: Maal Hijrah 1429H

Post by Hamzah on Wed Jan 02, 2008 11:22 pm

alamak sudah silap daa..patutnye majlis kita tu 9hb.takpe sy dah cancelkan dgn ustaz zaharom tu. nak minta ustaz mat dapatkan ustaz ahmad dasuki rani..tengokle camne

Hamzah

Number of posts : 94
Registration date : 2008-01-01

Back to top Go down

Re: Maal Hijrah 1429H

Post by wardah15 on Thu Jan 03, 2008 8:45 am

betul kata k tika tuh. muslimat bukannya tak nak pergi, tapi takut anak2 menganggu majlis je nanti.

btw, kita takde ajk utk muslimatke? kalau ada senang sket nak rancang aktiviti muslimat nih.

wardah15
Moderator
Moderator

Number of posts : 79
Registration date : 2007-12-28
Age : 36
Location : PUSJ 3/3

Back to top Go down

AJK Muslimat

Post by arip on Thu Jan 03, 2008 10:04 am

Alhamdulillah ada jugak yg bertanya pasal musllimat. Kalau boleh, mintak sorang muslimat take lead utk buat program muslimat. Masa saya duduk di TTDI Jaya, depa buat bacaan yaasin dari rumah ke rumah seminggu or dua minggu sekali. Program yg simple - takruf, baca yaasin and jamuan ringan (biasanya pot luck). Kalau nak bawa anak2 pun takpa, janji ada pertemuan & berkenal-kenalan. Pastu kalau nak buat grup marhaban ke, nasyid ke pun boleh....

arip

Number of posts : 230
Registration date : 2007-12-16

Back to top Go down

Re: Maal Hijrah 1429H

Post by Hamzah on Thu Jan 03, 2008 11:19 am

Insyallah nanti kita bangkitkan kepada pengerusi tentang hal muslimat ni.Kita minta ditubuhkan biro muslimat dengan jawatankuasa kecilnya sendiri utk merancang aktiviti2 yg sesuai utk muslimat. Tentang anak2 bising di surau tu biarkan aje cuma kita kena sentiasa ingatkan dan tegur supaya menghormati surau. Insyallah kalau dari kecil dah mesra surau dah besar panjang nanti dimana dia tercampakpun dia akan cari surau. ahli kariah lain pun sama kena faham ni surau orang muda anak2 kita semua hampir sebaya. Ustaz Asri pun ada cakap malam tu masa jamuan. biarkan aje..sambil terus menerus sama2 tegurkan.

Hamzah

Number of posts : 94
Registration date : 2008-01-01

Back to top Go down

Re: Maal Hijrah 1429H

Post by fariqueshah on Thu Jan 03, 2008 3:05 pm

ustaz asri cakap bawa aje bebudak tu ke surau...jangan takut nanti sampai besar tak nak gi surau

fariqueshah

Number of posts : 10
Registration date : 2007-12-06

Back to top Go down

Ustaz dah dapat!!

Post by Hamzah on Sat Jan 05, 2008 5:02 pm

alhamdulillah ustaz untuk program maal hijrah dah dapat.berkalung2 tahniah untuk syeikh arip dari negeri hang tuah yg telah berjaya mendapatkannya. Ana sendiri call ramai ustaz pagi tu kat court badminton (biasalah lepas kalah kena kluar) tapi semua fully booked.ustaznya adalah ustaz zawawi yusof dari ukm. tapi tinggal di ss19. kalau boleh mintak dia datang awal sikit..630 ke.

Hamzah

Number of posts : 94
Registration date : 2008-01-01

Back to top Go down

Re: Maal Hijrah 1429H

Post by Sponsored content Today at 7:51 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum