Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by mahathm on Wed Apr 08, 2009 5:58 pm

arini x smpt balik la En. Bull...Bz ckit minggu ni..esok bru start balik jenguk umah tengahari....x sbr nk ronda mlm sabtu ni..semlm dh beli rotan besar dh ni..nk test power...hehehehe

mahathm

Number of posts : 297
Registration date : 2008-10-14
Location : 51 ,Jln PUSJ 1/4

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by zuhalian on Wed Apr 08, 2009 6:08 pm

mak aiii...siap ada rotan besar...semangat tu..bagus..bagus.. cheers

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by irisman on Wed Apr 08, 2009 6:30 pm

bunga wrote:hahaha... takut kang kwsn umah kami penuh dgn bang-la & nepal ajek... tgk jerk arr kwsn umah kami, abis segala corner dipenuhi dgn dorang... udah tu wiken dia main sepak takraw kat tanah kosong dlm corner lot tuh... udah jd cam pesta lak Basketball

Bangla main sepak takraw..?? Saya ingatkan bangla main kriket je.... Smile

irisman

Number of posts : 400
Registration date : 2008-03-01

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by irisman on Wed Apr 08, 2009 6:34 pm

Lin_EjenRumah wrote:Bukan nak buat hostel bangla Razz ---- Ini untuk student lah...ramai student perempuan nanti......

En. Irisman ada ke rumah untuk sewakan? Smile

Cik Lin, saya tak sekaya mana nak memiliki rumah lebih dari sebuah... Neutral

irisman

Number of posts : 400
Registration date : 2008-03-01

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by bunga on Wed Apr 08, 2009 6:35 pm

irisman wrote:
Bangla main sepak takraw..?? Saya ingatkan bangla main kriket je.... Smile

rasenye Nepal la... bkn bangla Laughing sbb cerah jek kulitnye lol!

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by irisman on Wed Apr 08, 2009 6:36 pm

Bull wrote:Ni ada kena mengena dgn flyer dari syarikat rain forest (kalau tak silap namanya. kalau silap, minta maaf dan tolong betulkan) tu ke? Cari rumah utk disewa kepada students? Students kolej mana ek?

En. Irisman takde rumah utk disewa. Tapi dia ada bilik extra kat rumah dia. Kenalah tanya org rumah dia dulu kalau nak sewa. Kalau tak tanya, nanti En. Irisman kena tido luar. Kesian dia. Dah la dekat rumah dia ada 2 kes denggi. kekeke.

Irisman, jangan marah ha. Malam ni team aku ronda jaga rumah hang.

Hehehe... Nak sewa bilik boleh.. tapi merangkap jadi orang gaji sekali la.. hehehe Smile

irisman

Number of posts : 400
Registration date : 2008-03-01

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by irisman on Wed Apr 08, 2009 6:37 pm

mahathm wrote:takut nt ahli RT ronda2 kt situ jer nt...ekekekeke...

Nanti kita buat RT Skuad Skodeng.. Bawak binoculars sorang satu... Smile

irisman

Number of posts : 400
Registration date : 2008-03-01

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Lin_EjenRumah on Wed Apr 08, 2009 9:17 pm

bunga wrote:lin... kalo corner lot brape nak sewa... RM1500 mampu ker?? Smile

Saya boleh propose. Sebab sekarang client saya ni company dieorg kena meeting so on and so forth. So, saya tak boleh nak confirm harga. Itu boleh bincang bila saya bawak client view rumah etc.

Anyway, kalau Puan Bunga nak penyewa cepat, saya ada ready penyewa. Dia nak buat tadika/montessori so tengah cari corner lot. Saya boleh cadangkan unit ni untuk dia. Smile

TQVM - Lin

Lin_EjenRumah

Number of posts : 11
Registration date : 2009-04-07

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Lin_EjenRumah on Wed Apr 08, 2009 9:21 pm

Er... bebudak tu bayar sendiri ke sewanya atau college tu yg bayar, Agen Lin? Kalau college yg bayar, boleh la up lagi 50%. Hehehe. Kalau student bayar sendiri, RM1200 - RM1500 tu ok la. Tapi for sure diaorg dok lebih dari 10 org 1 rumah. Ye la, nak cut cost per head. Kita pun camtu jugak dulu. Ye tak?[/quote]

Puan Bunga,

Hmm..itu arrangement college dgn student dia..tapi saya cari ni untuk college..apa arrangement dieorg saya tak berapa pasti..Smile

Lin

Lin_EjenRumah

Number of posts : 11
Registration date : 2009-04-07

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Lin_EjenRumah on Wed Apr 08, 2009 9:49 pm

Bull wrote:
Lin_EjenRumah wrote:kalau ada owner yang nak jual atau beli rumah saya boleh tolong juga..Smile Smile

Berapa percent you charge? Kalau kat Desa Petaling ok tak?

Semua real estate agent charge 2.75% untuk jual rumah for the first RM500k.

Se-eloknya en bull ambik agent tu secara exclusive katakan selama 2 bulan. So, selama 2 bulan ni agen en bulL akan concentrate and focus untuk jualkan rumah encik bull. Macam saya personally akan concentrate jual 3 rumah sahaja sampai rumah tu kena jual. Sebabnya, kalau saya ada banyak sangat nak jual saya takkan ada masa nak concentrate. Lagipun saya akan lagi specialise pasal rumah en. bull sebab kalau ada 10 customer nak tengok rumah tu; saya dah terautomatik hafal apa speciality your house. Lagi banyak en bull lantik ejen - ejen tak akan concentrate sebab dia tau ada competitor lain. Kalau selama 2 bulan tak terjaul juga en bull boleh tarik balik exclusivity tu dan lantik ejen lain.

Sebelum jual kena la bincang ngan en bull mcm mana nak market property en bull especially dalam market sekarang. Nak cite panjang pulak kat sini. Kalau jumpa boleh saya cerita satu persatu.

Malangnye, saya tak buat pulak Desa Petaling. Area saya Shah Alam ngan Subang Smile

Lin

Lin_EjenRumah

Number of posts : 11
Registration date : 2009-04-07

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Lin_EjenRumah on Wed Apr 08, 2009 9:52 pm

zuhalian wrote:Lin.., cam kat phase 1 ni kitorg tgh nk wat collection nk adakan guard...so kalau dapat 14 buah rumah ni menyewa kat phase 1 ni boleh ke ur client tu joint utk collection..sebulan RM60 and 24/7 ada guard meronda siang malam...

mintak u bgtau kat client u tu if not ssh gak laa nk harapkan RT jer x terdaya rasanya tu pasal kene ada guard sama nk jaga keselamatan area ni.. Very Happy

Ni idea bagus juga nie.. Tapi mission saya kena dapat dulu - 14 unit..hehehe..lepas tu boleh propose issue guard.

Lin

Lin_EjenRumah

Number of posts : 11
Registration date : 2009-04-07

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Lin_EjenRumah on Wed Apr 08, 2009 9:57 pm

Cik Lin, saya tak sekaya mana nak memiliki rumah lebih dari sebuah... Neutral[/quote]

Maybe rumah 1 shj,

Tapi dalam bank takde sapa yang tahu...
Tanah berekar ekar takde sapa yang tahu....

Jgn marah gurau aje....

Lin

Lin_EjenRumah

Number of posts : 11
Registration date : 2009-04-07

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by zairol on Thu Apr 09, 2009 12:42 pm

pandai cik lin ni bergurau ye.

zairol

Number of posts : 70
Registration date : 2007-12-28
Location : sebelah No 19 Depan No 20 , Lorong Hj Arshad

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Bull on Thu Apr 09, 2009 4:41 pm

zuhalian wrote:mak aiii...siap ada rotan besar...semangat tu..bagus..bagus.. cheers

Jangan tak tau Pn. Zu, hari jumaat lepas ada lagi rumah kena masuk waktu siang. Caranya sama dgn cara Pn. Zu dgn En. Mahathir kena. Kali ni, rumah kat Jalan 1/5 pulak.

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Bull on Thu Apr 09, 2009 4:47 pm

irisman wrote:Hehehe... Nak sewa bilik boleh.. tapi merangkap jadi orang gaji sekali la.. hehehe Smile

Merangkap takpe. Jangan hang merangkak malam2 pegi bilik sebelah. Nanti Betara Guru tangkap, kena merangkak berterusan.

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by zuhalian on Thu Apr 09, 2009 4:48 pm

Shocked ish ish pencuri ni...tau laa zaman gawat skang ni tapi kita ni pun gawat jugak...apa seronok ngat ke makan duit haram tu... Mad

incik mahathm, kalau x cukup efektif rotan tu bawak je laa cemeti..jadi zorro...

geram..trauma saya pasal rumah tu pun x ilang2 lagi...bila cik abang tu balik lambat cuak jer nk masuk rmh...huhuhuhu

zuhalian

Number of posts : 507
Registration date : 2008-04-28

http://ajepunye.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Bull on Thu Apr 09, 2009 4:49 pm

irisman wrote:
mahathm wrote:takut nt ahli RT ronda2 kt situ jer nt...ekekekeke...

Nanti kita buat RT Skuad Skodeng.. Bawak binoculars sorang satu... Smile

Belum sempat kita nak beli binocular, Seri Nipah dah teropong dulu. Diaorg lagi advance. Eagle's view lagi.

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Bull on Thu Apr 09, 2009 4:55 pm

zuhalian wrote:Shocked ish ish pencuri ni...tau laa zaman gawat skang ni tapi kita ni pun gawat jugak...apa seronok ngat ke makan duit haram tu... Mad

incik mahathm, kalau x cukup efektif rotan tu bawak je laa cemeti..jadi zorro...

geram..trauma saya pasal rumah tu pun x ilang2 lagi...bila cik abang tu balik lambat cuak jer nk masuk rmh...huhuhuhu

specis ni tak tau halal haram. kalau dia tau halal haram, dah tentu dia tak buat punya. mau separuh mati pencuri ni kena kerja kalau kena tangkap.

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by mahathm on Thu Apr 09, 2009 5:29 pm

Bull wrote:
irisman wrote:Hehehe... Nak sewa bilik boleh.. tapi merangkap jadi orang gaji sekali la.. hehehe Smile

Merangkap takpe. Jangan hang merangkak malam2 pegi bilik sebelah. Nanti Betara Guru tangkap, kena merangkak berterusan.


npknya team RT kena skodeng lebih la umh2 yang sewakan bilik kt student2 ni..terutama umah en irisman...takut nt mengigau je nk gi bilik sebelah..cam cerita do re mi..eekekekeke...

mahathm

Number of posts : 297
Registration date : 2008-10-14
Location : 51 ,Jln PUSJ 1/4

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by irisman on Thu Apr 09, 2009 11:16 pm

Bull wrote:
Jangan tak tau Pn. Zu, hari jumaat lepas ada lagi rumah kena masuk waktu siang. Caranya sama dgn cara Pn. Zu dgn En. Mahathir kena. Kali ni, rumah kat Jalan 1/5 pulak.

Diaorang yang pecah rumah ni.. ingat kita nih kaya sangat ke nak masuk curi curi barang.. kalau nak curi, pegi la cari banglo ke... penthouse ke...

irisman

Number of posts : 400
Registration date : 2008-03-01

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by irisman on Thu Apr 09, 2009 11:24 pm

Bull wrote:
Merangkap takpe. Jangan hang merangkak malam2 pegi bilik sebelah. Nanti Betara Guru tangkap, kena merangkak berterusan.

Dah aiiihhh.. En. Bull.. mana de merangkak... Sleep walking je... Very Happy

irisman

Number of posts : 400
Registration date : 2008-03-01

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by irisman on Thu Apr 09, 2009 11:31 pm

mahathm wrote:
npknya team RT kena skodeng lebih la umh2 yang sewakan bilik kt student2 ni..terutama umah en irisman...takut nt mengigau je nk gi bilik sebelah..cam cerita do re mi..eekekekeke...


Ye ke ? .. Takut orang bilik sewa tu mengigau masuk bilik saya... hehehehehehe Very Happy

irisman

Number of posts : 400
Registration date : 2008-03-01

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by irisman on Thu Apr 09, 2009 11:43 pm

Bull wrote:
Belum sempat kita nak beli binocular, Seri Nipah dah teropong dulu. Diaorg lagi advance. Eagle's view lagi.

Diaorang mana pakai teropong En. Bull... Diaorang pakai teleskop tu...

irisman

Number of posts : 400
Registration date : 2008-03-01

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by irisman on Thu Apr 09, 2009 11:47 pm

Lin_EjenRumah wrote:

Maybe rumah 1 shj,

Tapi dalam bank takde sapa yang tahu...
Tanah berekar ekar takde sapa yang tahu....

Jgn marah gurau aje....

Lin

Bini banyak tak de sapa pun tahu.... hehehehe... Main main je lah... Very Happy

irisman

Number of posts : 400
Registration date : 2008-03-01

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by irisman on Thu Apr 09, 2009 11:48 pm

Lin_EjenRumah wrote:
Sebelum jual kena la bincang ngan en bull mcm mana nak market property en bull especially dalam market sekarang. Nak cite panjang pulak kat sini. Kalau jumpa boleh saya cerita satu persatu.

Malangnye, saya tak buat pulak Desa Petaling. Area saya Shah Alam ngan Subang Smile
Lin

Haahh.. En. Bull.. Apa lagi... Jumpa je la.. boleh paham satu persatu... Very Happy

irisman

Number of posts : 400
Registration date : 2008-03-01

Back to top Go down

Re: Mencari Rumah untuk sewa - 14 unit

Post by Sponsored content Today at 6:31 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum