BILIK UNTUK DISEWA

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

BILIK UNTUK DISEWA

Post by A94126 on Thu May 21, 2009 2:30 pm

Assalamualaikum wbt.

Available room to be rented @ Jln pinggiran USJ 3/2.

July entrance..tp bole booking skrang la..

End of May. one of our housemate will be leaving.

Female only.

Interested-call noi @ 0122578472. flower

TQ.

A94126

Number of posts : 31
Registration date : 2009-05-21
Age : 32
Location : glenmarie

Back to top Go down

Re: BILIK UNTUK DISEWA

Post by hunny on Fri May 22, 2009 1:06 pm

ni syer ker @ utk sorang... i nk sorang jer 1 blk..

hunny

Number of posts : 30
Registration date : 2009-05-17
Location : Shah Alam

Back to top Go down

re:salam

Post by hunny on Fri May 22, 2009 1:17 pm

klu blh nk dok sorang 1 blk..sewa bpe? urgent nk blk nie..plezzzzzzzzzzzzzzz...
A94126 wrote:Assalamualaikum wbt.

Available room to be rented @ Jln pinggiran USJ 3/2.

July entrance..tp bole booking skrang la..

End of May. one of our housemate will be leaving.

Female only.

Interested-call noi @ 0122578472. flower

TQ.

hunny

Number of posts : 30
Registration date : 2009-05-17
Location : Shah Alam

Back to top Go down

Re: BILIK UNTUK DISEWA

Post by A94126 on Fri May 22, 2009 2:00 pm

rumah bilik ade 4...yg nk kuar ne bilik master.
sewa plg mhl la mster, super big.hurm sbb kalo bole adjust 2 org, 1+1..br dpt low sket..

x pe2..boleh dtg view dulu..nnti kite diskus pjg lebar,, lol!

A94126

Number of posts : 31
Registration date : 2009-05-21
Age : 32
Location : glenmarie

Back to top Go down

re: uma/bilik sewa

Post by hunny on Thu May 28, 2009 6:37 pm

kompemkn la btl2..

A94126 wrote:rumah bilik ade 4...yg nk kuar ne bilik master.
sewa plg mhl la mster, super big.hurm sbb kalo bole adjust 2 org, 1+1..br dpt low sket..

x pe2..boleh dtg view dulu..nnti kite diskus pjg lebar,, lol!

hunny

Number of posts : 30
Registration date : 2009-05-17
Location : Shah Alam

Back to top Go down

Re: BILIK UNTUK DISEWA

Post by Bull on Thu May 28, 2009 11:13 pm

hunny wrote:kompemkn la btl2..

A94126 wrote:rumah bilik ade 4...yg nk kuar ne bilik master.
sewa plg mhl la mster, super big.hurm sbb kalo bole adjust 2 org, 1+1..br dpt low sket..

x pe2..boleh dtg view dulu..nnti kite diskus pjg lebar,, lol!

ala... susah2 sangat, gi je survey kat belakang matsushita tu.

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: BILIK UNTUK DISEWA

Post by hunny on Thu May 28, 2009 11:42 pm

???????????????????????????????

hunny

Number of posts : 30
Registration date : 2009-05-17
Location : Shah Alam

Back to top Go down

Re: BILIK UNTUK DISEWA

Post by mahathm on Fri May 29, 2009 9:53 am

Bull wrote:
hunny wrote:kompemkn la btl2..

A94126 wrote:rumah bilik ade 4...yg nk kuar ne bilik master.
sewa plg mhl la mster, super big.hurm sbb kalo bole adjust 2 org, 1+1..br dpt low sket..

x pe2..boleh dtg view dulu..nnti kite diskus pjg lebar,, lol!

ala... susah2 sangat, gi je survey kat belakang matsushita tu.

kt matshusita tu ada yg murah..ada yang mahal..pilih jer nk yg mana satu..
memang dpt dok sorang2..yg murah tu bilik kecik ckit tp yg mhl tu bilik super big..

mahathm

Number of posts : 297
Registration date : 2008-10-14
Location : 51 ,Jln PUSJ 1/4

Back to top Go down

Re: BILIK UNTUK DISEWA

Post by bunga on Fri May 29, 2009 10:16 am

blkg matshusita tu ade Memorial Park kan... affraid

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: BILIK UNTUK DISEWA

Post by Affendi on Fri May 29, 2009 10:19 am

dok kt ruang tamu mesti yg paling murah.. haha.. Razz lawak jer, jgn marah...

yg terbaik apabila datang peluang manfaatkan masa utk buat analisa & keputusan... gi ler diskas dulu dgn geng anak dara 3/2 tu..

kalo cik hunny tak kisah dok dgn Philipines girls yg bekerja kat USJ saya boleh tolong...kat apt area Goodyear Court di USJ tu..saya ada kawan.. Surprised

Affendi

Number of posts : 193
Registration date : 2008-02-04
Age : 37
Location : 3 JLN PUSJ 3/2

Back to top Go down

re : blk sewa

Post by hunny on Fri May 29, 2009 11:23 am

salam...

nk bt lawak pn tgk la keadaan.. Mad sy tnye elok2..klu x sbb jauh n x larat nk ulang alik dr uma ke tpt keje, sy x tnye n mtk tlg kot2 klu ad blk yg nk di sewa...tq ..

Affendi wrote:dok kt ruang tamu mesti yg paling murah.. haha.. Razz lawak jer, jgn marah...

yg terbaik apabila datang peluang manfaatkan masa utk buat analisa & keputusan... gi ler diskas dulu dgn geng anak dara 3/2 tu..

kalo cik hunny tak kisah dok dgn Philipines girls yg bekerja kat USJ saya boleh tolong...kat apt area Goodyear Court di USJ tu..saya ada kawan.. Surprised

hunny

Number of posts : 30
Registration date : 2009-05-17
Location : Shah Alam

Back to top Go down

Re: BILIK UNTUK DISEWA

Post by bunga on Fri May 29, 2009 6:01 pm

sian tgk hunny ni... carik umah sewa sane sini...

si Noy tu kan duk umah bujang, x muat ker lg sorang.... duhh Neutral

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: BILIK UNTUK DISEWA

Post by Bull on Sat May 30, 2009 1:46 am

hunny wrote:salam...

nk bt lawak pn tgk la keadaan.. Mad sy tnye elok2..klu x sbb jauh n x larat nk ulang alik dr uma ke tpt keje, sy x tnye n mtk tlg kot2 klu ad blk yg nk di sewa...tq ..

Affendi wrote:dok kt ruang tamu mesti yg paling murah.. haha.. Razz lawak jer, jgn marah...

yg terbaik apabila datang peluang manfaatkan masa utk buat analisa & keputusan... gi ler diskas dulu dgn geng anak dara 3/2 tu..

kalo cik hunny tak kisah dok dgn Philipines girls yg bekerja kat USJ saya boleh tolong...kat apt area Goodyear Court di USJ tu..saya ada kawan.. Surprised

rilek la sis. jangan la cepat melatah. kena usik sikit pun tak boleh.

pakcik fendi (sori ah fendi hehehe) dah bagi pandangan dan offer nak tolong tu. kalau you punya keadaan tu kritikal sangat, toksah la memilih sangat. nak dok sorang2 1 bilik la, nak rumah kaler pink la, nak bilik air yg ada jakuzi la... grab aje apa yg melintas. dah settle down, slow2 la cari tempat yg lebih selesa, ikut selera dan kemampuan.

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: BILIK UNTUK DISEWA

Post by Bull on Sat May 30, 2009 2:12 am

bunga wrote:sian tgk hunny ni... carik umah sewa sane sini...

si Noy tu kan duk umah bujang, x muat ker lg sorang.... duhh Neutral

memula tu, saya kesian gak kat hunny nih, pn. bunga (plain ni tau. takde yg tersirat). tapi lepas baca reply dia yg ke2 tu, terus layu. dengar situasi macam kritikal sangat. nak bilik sewa sesangat. tapi belum apa2 dah demand nak dok sorang 1 bilik.

tak paham aku camana la cara pemikiran generasi z nih. apa2 pun, good luck la to hunny in finding your desired room.

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: BILIK UNTUK DISEWA

Post by bunga on Sat May 30, 2009 3:07 pm

hehehe Bull.... biasala manusia kan mcm2 ragam... mungkin dia x mo share dgn org takut hilang barang ke ape... harap2 hunny dpt la carik umah sewa cepat... tp cam bull kate tu tul gak... kalo urgent sapu jek mane ade dulu.. x leh memilih...

dulu ms sy bujang duk umah sewa, sampai 12 org satu umah... (ms belajo) sy x de bilik pun... duk kat ruang tamu jek.. hehhe Laughing

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

re : blk sewa

Post by hunny on Mon Jun 01, 2009 7:47 am

salam....

aiik... Surprised en.bull, marah plak.. nk layu btpe, en. bull bkn bunga pn kn.... hahahaha... Laughing sori la yek, klu en.bull terasa... org blh gurau2 ngan kte x kn en. bull x leh kot... lol!

to pn. bunga, en. bull n en.effendi...
thank's a lot la cz bg suggest n advse... sy hargai sgt2 tp 4 yr infrmtion, sy da serik dok syer2 blk ngan org.. duit, brg2 n anythings brg2 sy byk hlg.. skli dua blh la sabar tp klu da kerap sgt2 spe yg blh thn...?? klu u all pn x thn kn... Exclamation

x pe la klu en. bull ckp sy cmtu... sy x ksh en. bull nk ckp sy ape pun... kt bt baik ngan org tp blkang kte org bt mcm2.. awl2 lg sy da ckp sy mmg nk sorang 1 blk, klu blh nk uma teres kn.. tp, nape lk en. bull cm nk marah2 lak... x elok tau marah2, nti lg tua... Laughing hehehehe, jgn mare... zmn skrg ni, mmg ssekali kne memilih.. nk kawin pn kene gak memilih, x kn nk pkai sapu jer x tntu psl.. nk gk tau org die cmner, pangai die cmner kn... sy join msk ni pn cz sy tau org2 kt PUSJ ni blh tlg...

sy mtk sori la byk2 klu sy ad slh ke slp ker, ad spe2 yg terase ke, nk layu ke...(cm ari raye le plak...sdey,sdey.. Crying or Very sad ) pepe pn tq 2 u all.....

hunny

Number of posts : 30
Registration date : 2009-05-17
Location : Shah Alam

Back to top Go down

Re: BILIK UNTUK DISEWA

Post by mahathm on Mon Jun 01, 2009 9:56 am

uisk..pjng lebar penjelasan Cik Hunny..jelas lagi clear.. Laughing tp apa pn kita ni kalo dh dok merantau ni kena la ada sikap percaya kat orang ckit..walaupn dok sorang 1 bilik tp kalo org nk msuk dn amik brg pn dia msuk jgk..jgn la prejudice sgt sbb org pn akan pk kalo nk amik rakan baru mcmmana perangai sebenar org tu..kekadang masa nak sewa baikkk pnya manis mulut dn sopan santun tp bila dah seminggu dua dah npk dh belang dia yg sebenarnya..org yang nk bg sewa saya rasa xde mslh kalo dia memilih sbb x terdesak sgt cuma kos sewa jer lah kna byr lebih cikit sorang tp org yg mencari kalo dh terdesak tp agak memilih so elok lah solat sunat Iskthiharah mintak petunjuk Allah..semoga berjaya.. afro

mahathm

Number of posts : 297
Registration date : 2008-10-14
Location : 51 ,Jln PUSJ 1/4

Back to top Go down

Re: BILIK UNTUK DISEWA

Post by bunga on Mon Jun 01, 2009 11:13 am

hi hunny. take it easy... masing2 ade their own opinion... go ahead with what u want... hehehe.... peace.. Razz

bunga

Number of posts : 555
Registration date : 2008-01-03
Location : bumi yg nyata

Back to top Go down

Re: BILIK UNTUK DISEWA

Post by hunny on Mon Jun 01, 2009 1:00 pm

tq..................... adios...

bunga wrote:hi hunny. take it easy... masing2 ade their own opinion... go ahead with what u want... hehehe.... peace.. Razz

hunny

Number of posts : 30
Registration date : 2009-05-17
Location : Shah Alam

Back to top Go down

Re: BILIK UNTUK DISEWA

Post by Affendi on Mon Jun 01, 2009 1:53 pm

Cik hunny... masalah utama cik hunny adalah kerana u walk alone & need to work yourself alone too..kalo cik hunny jenis takde specific custom requirement, senang la nk sumbat mana2... salunya org laki yg senang nak sumbat2 ni..

memang susahlah camtu...harap cik hunny ni bukan jenis anak mak/bapa lah ek.. jgn marah eh... i'm just stating the obvious.. Razz

kalo cik hunny ada geng sure senang nak cari sebuah rumah utk disewa.. kalo nak murah lg survey kat area puchong permata (yg ramai org dok u-turn sebelum tol LDP ke pucong tu)

saya dulu pun masa bujang ada geng sendiri....dah kenal perangai huduh masing2 sejak zmn a-level sampai ke U....kat mana2 kami berpindah rumah mesti ikut sekali... salunye kami memang bernasib baik sbb dpt umah baru utk rasmi jamban..haha.. Very Happy kami ni high taste jugak..semua nak bilik sorang satu pasal buat apa nak hidup merempat lg mcm zaman belajar kalo dah kerja....sapa yg nak amik master bedroom dia kena byr lebih lah..kami kira sewa ikut nisbah sq.ft. .. adil & saksama.

last sekali sebelum kawin saya menyewa di Brunsfield kat jln ke Giant stadium tu, ok environment dia, sekuriti pakai access card mcm opis..time tu sewa RM800..cuma bilik je ciput sket, ruang tamu besar....skrg ni kat stn komuter batu 3 tu pun dah ada apt baru..

umah teres susah sikit lah nak cari kalo sorang2..saya suggest try survey sek 24 (sebelah sek 18)..gi ler survey papan2 iklan kat dlm 7-Eleven tu.. ok my dear.. Wink

p/s: letih kudrat menaip coretan ini..kami bukan along..kami nak tolong.. lol!

Affendi

Number of posts : 193
Registration date : 2008-02-04
Age : 37
Location : 3 JLN PUSJ 3/2

Back to top Go down

Re: BILIK UNTUK DISEWA

Post by mahathm on Mon Jun 01, 2009 2:29 pm

bunga wrote:hi hunny. take it easy... masing2 ade their own opinion... go ahead with what u want... hehehe.... peace.. Razz

susah nk cri org membantu tanpa apa2 bayaran nih..cuma pk2 lah kalo nk selesa dn privasi ada harga yg harus dibayar untuk itu..bajet below RM200 agak susah nk cri bilik rumah teres tp mybe apartment leh dpt..teruskan mencari..semoga berjaya.. afro

mahathm

Number of posts : 297
Registration date : 2008-10-14
Location : 51 ,Jln PUSJ 1/4

Back to top Go down

Re: BILIK UNTUK DISEWA

Post by A94126 on Tue Jun 02, 2009 9:38 am

Affendi wrote:dok kt ruang tamu mesti yg paling murah.. haha.. Razz lawak jer, jgn marah...

yg terbaik apabila datang peluang manfaatkan masa utk buat analisa & keputusan... gi ler diskas dulu dgn geng anak dara 3/2 tu..

kalo cik hunny tak kisah dok dgn Philipines girls yg bekerja kat USJ saya boleh tolong...kat apt area Goodyear Court di USJ tu..saya ada kawan.. Surprised

aish?mcm psg spy jerk.//hohoh..bahye2..

bukn x nk tlg..kite ade 0 bulan 8 ..n masing2 demand nk bilik sorang2..
bukan ape..dulu, mula2 sy kije tu pon 1 bilik share 3 org tau!2nd pindah rumah, share 2 org..
sbb da x de rumah mase tu..budget pon ciput..la..bile da kije stabil thn 2009 ne bole la nk selesa sket..nasehat sy lam mase kritikal ne..cuba list down pros n cons..n kalo da x de..terpaksa la susah dulu.. What a Face

A94126

Number of posts : 31
Registration date : 2009-05-21
Age : 32
Location : glenmarie

Back to top Go down

Re: BILIK UNTUK DISEWA

Post by Bull on Tue Jun 02, 2009 10:28 am

sorilah ye cik hunny kalau saya terover. saya cuma melahirkan pendapat. janganlah merajuk....

Bull

Number of posts : 362
Registration date : 2008-10-12
Age : 43
Location : Pinggiran USJ 1/5

Back to top Go down

Re: BILIK UNTUK DISEWA

Post by hunny on Tue Jun 02, 2009 11:55 am

salam....

bkn merajuk, bkn ape... sy x ksh pn klu u all nk ckp ape.. sy pn ckp bende btl... klu ckkp pjg2, lbh2 pn x gune kn... watever, thanks a lot's la erk ats sume advse n suggest2 tu.. Smile bkn sng nk jd sng, n bkn ssh nk jd ssh kn...

hunny

Number of posts : 30
Registration date : 2009-05-17
Location : Shah Alam

Back to top Go down

Re: BILIK UNTUK DISEWA

Post by mahathm on Tue Jun 02, 2009 12:06 pm

hunny wrote:salam....

bkn merajuk, bkn ape... sy x ksh pn klu u all nk ckp ape.. sy pn ckp bende btl... klu ckkp pjg2, lbh2 pn x gune kn... watever, thanks a lot's la erk ats sume advse n suggest2 tu.. Smile bkn sng nk jd sng, n bkn ssh nk jd ssh kn...

hmmm..bagus lah kalo cik hunny pk cmtu..bersusah2 dulu,bersenang2 kemudian..tp jgn lh plk bila dh sng nt mendongak langit,rumput di bumi dilupakn... Laughing kami ni cuma bg pndpt just pk mna yg terbaik utk diri anda..
bak kata pujangga nepal..mencari didlm gelap,ibarat org buta yg kehilangan tongkatnya...

mahathm

Number of posts : 297
Registration date : 2008-10-14
Location : 51 ,Jln PUSJ 1/4

Back to top Go down

Re: BILIK UNTUK DISEWA

Post by Sponsored content Today at 2:46 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum